Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ: Μια ζωή στα μπλόκα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι, διακηρύσσουν τώρα πως τις θέλουν τις κινητοποιήσεις του λαού, διότι τους… δίνουν δύναμη!
Σωστά! Διότι χρόνια τώρα τις προκαλούν, χρόνια περιφέρονται στα μπλόκα των αγροτών, χρόνια ανεβαίνουν στα τρακτέρ με πρώτο και καλύτερο τον κ. Τσίπρα. Και χρόνια μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις στους αγρότες. Έχουμε και λέμε:
-10 Δεκεμβρίου 2012. Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Μόνος δρόμος επιβίωσης για τους αγρότες ο ξεσηκωμός». 
-Στις 4 Φεβρουαρίου 2013, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το μπλόκο του Ορχομενού: «Εάν μαραζώσει η ύπαιθρος και σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση» / «Θυμάστε τι έλεγαν στο μπαλκόνια για να πάρουν την ψήφο σας. Και τώρα οι σωτήρες του τόπου ξεχνούν τις δεσμεύσεις τους και κρύβονται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ» / «Με εσάς όμως δεν μπορούν να στείλουν χαρτιά επιστράτευσης, τι να επιτάξουν εδώ; Τα τρακτέρ; Τα χέρια σας που σκαλίζουν τα χωράφια;». Όλα αυτά ελέχθησαν με τον κ. Τσίπρα ανεβασμένο σε τρακτέρ!
-5 Φεβρουαρίου 2013. Δήλωση Π. Καμμένου για τα προβλήματα που προκαλούν στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων οι απεργίες των ναυτικών, κατά την παρουσία του στη συγκέντρωση στον Πειραιά: «Η τρόικα αποτελεί την ταφόπλακα στην ελληνική ναυτιλία, στην ακτοπλοΐα αλλά και στη ζωή των νησιών. Οι αγρότες είναι δίπλα στα λιμάνια και στους ναυτικούς, οι ναυτικοί είναι δίπλα στα μπλόκα και όλοι Έλληνες είναι απέναντι την ξενόφερτη τρόικα». 
-Στις 14 Φεβρουαρίου 2013, ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα μπλόκα της Λαμίας και της Νίκαιας στη Λάρισα, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, χαρακτήρισε αγώνα επιβίωσης τον αγώνα των αγροτών, παρατήρησε ότι λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν με τα μνημόνια και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την στάση που κρατάει έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες παρέδωσαν υπόμνημα με 12 θέσεις τους-αιτήματα, τα οποία χαρακτήρισε «δίκαια». Όπως ανέφερε η ειδησεογραφία της εποχής, είναι χαρακτηριστικό, ότι παρέμεινε επί αρκετή ώρα στο μπλόκο της Νίκαιας και αντάλλαξε απόψεις με τους αγρότες τόσο για την κύρια δέσμη των αιτημάτων τους, όσο και για επιμέρους ζητήματα που τους απασχολούν. Δήλωσε: 
«Ο αγώνας που εσείς δίνετε δεν είναι πια ένας αγώνας που μπορούσε παλιότερα να ήταν για καλυτέρευση ζωής. Είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Αυτό που συζητιέται και διακυβεύεται δεν είναι να έχετε ένα καλύτερο εισόδημα, αλλά αν θα μείνετε στα χωράφια σας και εάν αυτή η χώρα θα έχει παραγωγή. Όλα τα αιτήματά σας, τα οποία είναι δίκαια, έχουν σχέση με ένα πράγμα. Με το μνημόνιο. Ας μην γελιόμαστε. Γιατί οι δανειστές μας θέλουν αυτή η χώρα να μην μπορεί να παράγει. Για να είμαστε μια αποικία χρέους, να είμαστε δέσμιοι των δανειστών και των δανείων» / «Δεν ήρθα εδώ να σας πω λόγια παχιά και μεγάλα. Ήρθα να σας πω ένα συγκεκριμένο μόνο και να κουβεντιάσω και μαζί σας. Χωρίς φτηνό ρεύμα, χωρίς φτηνό πετρέλαιο, χωρίς ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή. Αυτά τα τρία μόνο θέλω να πω» /  «Δυο πράγματα και κλείνω. Εσείς είστε οι μόνοι που μπορείτε να στηρίξετε τον αγώνα σας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε και χωρίς εμένα. Αλλά τη δική μας τη βοήθεια θα την έχετε στην πράξη. Όχι επικοινωνιακού τύπου βοήθεια. Στην πράξη βοήθεια. Αλλά καταλάβετε ένα πράγμα. Μνημόνια και αγρότης και αγροτιά δεν πάνε μαζί. Ή που θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και θα συνδεθείτε με τον αγώνα και του εργάτη και του εργαζόμενου και του μικρομεσαίου και της μεσαίας τάξης, ώστε να ξανασταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα, ή θα γίνουμε όλοι αποικία χρέους. Αλλιώς θα γίνετε δούλοι στα ίδια τα χωράφια σας. Αυτό θα γίνει, αν δεν την ανατρέψουμε».
-26 Φεβρουαρίου 2013, ομιλία Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα: «Οι αγρότες ήθελαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για μιαν ΑΤΕ που δεν θα λειτουργεί με κερδοσκοπικά κριτήρια. Απ' όλη όμως την αποψινή συζήτηση, ο αγρότης θα έχει βγάλει το συμπέρασμα πως θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια μονάχα σε βάθος τετραετίας και πως όσοι έχουν ασφαλιστικές εισφορές 40 ετών θα παίρνουν σύνταξη στα 62» / «Μας ρωτάτε διαρκώς τι αντιπροτείνουμε: Εμείς αντιπροτείνουμε ένα πράγμα: Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, αντί να κοροϊδεύουμε το λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν» / «Πήγατε εν ονόματι της ανάπτυξης στο Κατάρ, αλλά δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι τη Λάρισα ή το Ηράκλειο για να συναντήσετε τους αγρότες να κουβεντιάσετε τα αιτήματά τους» / «Μία δέσμευση έχουμε για τους αγρότες: Θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας, θα συγκρουστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω, ώστε οι αγρότες να μπορούν και του χρόνου να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια». 
-Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, ο Αλ Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες αγροτών από την Κρήτη (Παγκρήτιο Συντονιστικό των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων) και την Πελοπόννησο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα που πραγματοποιούσαν παναγροτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, τονίζοντας ότι «το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο». Επιπλέον, σημείωσε ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση» και ότι «η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες η μνημονιακή πολιτική συρρίκνωσης και υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων αγροτών κινείται στον αντίποδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση. Επεσήμανε, επίσης, ότι «η μερική άρση των πλειστηριασμών είναι η κερκόπορτα για την κατάσχεση και εκποίησης και της αγροτικής γης».
-Στις 30 Ιανουαρίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τις θέσεις του για τα αγροτικά στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της AGROTICA: Καθιέρωση αφορολογήτου ποσού για τους αγρότες ύψους 24.000 ευρώ οικογενειακό (12.000 ατομικό) προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» στην αυτοτελή φορολόγηση των αγροτεμαχίων, φοροαπαλλαγή των νέων αγροτών για πέντε χρόνια από την έναρξη της δραστηριότητας τους και στήριξη τους με θέσπιση κινήτρων (παραχώρηση δημόσιας γης για καλλιέργεια, καταβολή ενισχύσεων κ.α.), εξυγίανση των συνεταιρισμών με κατάργηση όσων είναι συνεταιρισμοί-σφραγίδα, εκκαθάριση του μητρώου συνεταιρισμών και ρύθμιση χρεών τους ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο, λειτουργία Τράπεζας ειδικού σκοπού, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των αγροτών και καθιέρωση κάρτας αγροτών με μοναδική εγγύηση την ετήσια ενίσχυση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
-Στις 3 Φεβρουαρίου 2014, με ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «Σταθερά στο πλευρό των αγροτών». Μοιράζουν υποσχέσεις και διαβεβαιώνουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, ώστε το αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά, με συμπαράταξη με τους αγώνες των εργαζομένων, να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης»... 
-Στις 9 Φεβρουαρίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας βρέθηκε στο αγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν επί της ΠΑΘΕ αγρότες από τη Θεσσαλία. Και όπως ανακοίνωσαν, «ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλήρη συναίσθηση των συνθηκών των μικρών και μεσαίων κληρούχων αγροτών καθώς και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας και ολόκληρης της επικράτειας, με γνώμονα τις ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας για διατροφική επάρκεια, στέκεται απέναντι σε όλη αυτή την οργανωμένη προσπάθεια αποδεκατισμού τους. Συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα των κινητοποιούμενων, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο ίδιο πλαίσιο, διαμηνύουμε ότι η ανατροπή της αποδιάρθρωσης του πρωτογενούς τομέα καθώς και της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής της υπαίθρου, είναι προ των πυλών!».
-Στις 16 Φεβρουαρίου 2014, ο Π. Καμμένος επισκέφθηκε το μπλόκο της Κουλούρας Ημαθίας: «Είμαστε εδώ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες, οι οποίοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την τρόικα και την κυβέρνηση. Από πέρυσι, πάλι εδώ, σε αυτό το μπλόκο, ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα άμεσο μέτρο, το οποίο δεν έχει οικονομικό κόστος με την έννοια της εκταμίευσης, δηλαδή αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Είναι ένα μέτρο, το οποίο δεν μπορεί να απαγορεύσει καμία τρόικα και κανένας ελεγκτής. Αντί να γίνει αυτό, αντί δηλαδή να δώσουν αφορολόγητο πετρέλαιο και να μειώσουν το κόστος παραγωγής, βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες. Πρόκειται για μια φορολογική επιδρομή που έχει σκοπό την εξαφάνιση της πρωτογενούς παραγωγής» / «Η Ελλάδα θα αντισταθεί στα μπλόκα, θα αντισταθεί στις πόλεις, θα αντισταθεί στην περιφέρεια, απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να μην παράγει αγροτικά προϊόντα η χώρα και να μετατραπούν οι Έλληνες σε υπαλλήλους των 250 ευρώ και συνταξιούχους των 200 ευρώ. Να το πάρουν χαμπάρι, δεν θα γίνουμε γηροκομείο της Γερμανίας. Οι Έλληνες θα ενωθούμε ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε το σύνολο των βουλευτών να εγκαταλείψουν την τρόικα και τους εντολοδόχους της τρόικας που είναι οι κυβερνώντες και να υπογράψουμε όλοι μαζί - εμείς δεν διεκδικούμε κανένα κομματικό ένσημο - την πρόταση νόμου που λέει:

Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες τώρα.
Επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας για χρηματοδότηση της πρωτογενούς παραγωγής.
Τερματισμό της φορομπηχτικής πολιτικής που έχει σκοπό να εξαφανιστεί η ελληνική περιφέρεια.
Είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε όλες τις κινητοποιήσεις».

-18 Φεβρουαρίου 2014. Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: «Παλλαϊκή στήριξη του αγώνα των αγροτών»: «Ως ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε για δέσμη άμεσων μέτρων, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και η ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των κοινωνικών αναγκών και χαιρετίζει το αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο και την συμπαράταξη του κόσμου της εργασίας, όλων των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων στην μάχη για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και το άνοιγμα του δρόμου της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με όλες μας τις δυνάμεις συμμετέχουμε ενεργά στις αγροτικές κινητοποιήσεις και αγωνιζόμαστε για την δυναμική ανασυγκρότηση του ενωτικού, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, σαν θεμελιώδη προϋπόθεση για την νικηφόρα έκβαση των αγώνων και την ανατροπή των μνημονίων σήμερα, αλλά και για την υλοποίηση του ριζοσπαστικού προγράμματος ανόρθωσης του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου αύριο».
-Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία 31 αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας – Θράκης και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους, στην ελάφρυνση της φορολογίας των αγροτών, στη στοχευμένη παραγωγή και τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών προώθησης της αγροτικής παραγωγής καθώς και στην δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την εξασφάλιση ρευστότητας του αγροτικού χώρου.
-Στις 20 Αυγούστου 2014, ο Δ. Βίτσας, με την ιδιότητα του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας και δήλωσε πως «η κυβέρνηση είναι εθελόδουλα υποταγμένη».
-Στις 25 Αυγούστου 2014, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με φορείς και αγροτικούς συλλόγους του νομού Ημαθίας, με αφορμή το πρόβλημα που προκλήθηκε στην παραγωγή των ροδακίνων λόγω του ρωσικού εμπάργκο (που πλέον, αν και συνεχίζεται, έχει ξεχαστεί).
-Στις 29 Οκτωβρίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε στη Βουλή
διαβούλευση για τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους κλάδους της κτηνοτροφικής παραγωγής και από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Είχε προηγηθεί σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, με αναφορές στην υπερφορολόγηση και τα προβλήματα ρευστότητας. 
-Στις 25 Νοεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρών στην Πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εξέφρασε την συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματά τους. Όπως ανακοίνωσαν «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, όπως τόνισε και στην πρόσφατη επίκαιρη επερώτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, να θέσει σε προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων και της Ελληνικής κτηνοτροφίας». 
Με λίγα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Π. Καμμένος βρίσκονται μια ζωή στα μπλόκα. Και για να τα δικαιολογήσουν όλα αυτά, λένε σήμερα πως τις θέλουν τις κινητοποιήσεις του λαού, διότι τους… βοηθάνε στη διαπραγμάτευση! 
Προφανώς γι’ αυτό μετά από κάθε «ηρωική» διαπραγμάτευση που διεξάγεται με τη… συμμετοχή του λαού έρχεται κάτι χειρότερο…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου