Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ήρωες οι ακρίτες Μητροπολίτες της Θράκης αξίζουν μόνο τον σεβασμό μας !

MHTROPOLITES THRAKI.jpg
της Κωνσταντινας Παλαιολόγου - Οι Μητροπολίτες της Θράκης με την κοινή τους δήλωση στο παρελθόν υπέρ της ιδρύσεως «Εισαγωγικής Κατευθύνσεως Ισλαμικών Σπουδών» στην Θεσσαλονίκη λοιδορήθηκαν σκληρά από αυτούς που δεν γνωρίζουν την κατάσταση στην Θράκη. Μιλάμε για τους μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, της Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων, ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊαναουπόλεως, Άνθιμος και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, όσοι τους έκριναν σκληρά είδαν την κοινή δήλωση των ποιμένων της εκκλησίας μόνο στα «γράμματα» και όχι πίσω από αυτά!
Η κοινή δήλωση Μητροπολιτών Θράκης ήταν:

«Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την Λειτουργία στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα «Κατευθύνσεως Μουσουλμανικών Σπουδών» είναι σημαντική και βρίσκει ανταπόκριση στην αρχική μας θέση, η οποία, μέσα στο όλο ποιμαντικό μας έργο, προσβλέπει στην επικοινωνία και εποικοδομητική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη. Η μακρόχρονη συμβίωση μεταξύ των αυτοχθόνων χριστιανών και μουσουλμάνων εδώ έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες και ανθρώπινες επικοινωνίες, δείγματα αλληλοσυμπάθειας και ανθρωπίνων σχέσεων πού προάγουν την έννοια του «προσώπου». Η αξιοποίηση όλου αυτού του ιστορικού βιωματικού πλούτου δύναται να προσφέρει πολλά σε ακαδημαϊκό και πανανθρώπινο επίπεδο και να αναδείξει ευρέως τις μακραίωνες αυτές σχέσεις πού μαρτυρεί η περιοχή σε καιρούς χαλεπούς. Ελπίζουμε ότι η επιστημονική κατάρτιση επί θρησκευτικών ζητημάτων και πολιτισμού των μουσουλμάνων διδασκάλων και θεολόγων, εντός του κοινού θησαυρού, της πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας, θα έχει ευμενείς επιπτώσεις για όλους και θα προωθήσει την καλλιέργεια και το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων μας. Ως ποιμένες της Εκκλησίας πού υπηρετούμε τη διδασκαλία της Ευαγγελικής Αγάπης, βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου χαραγμένη την εικόνα του Θεού.»
Τι δεν είδαν στις λέξεις …οι επικριτές τους:
1. Την όλη κατάσταση στην Θράκη με τους ψευτομουφτίδες και ιμάμηδες της Αγκύρας.

2. Το ότι οι μουσουλμάνοι για να σπουδάσουν την θρησκεία τους το ελληνικό κράτος «τους στέλνει στο προξενείο» και αυτό στην Άγκυρα απογαλακτίζοντας τους από την Ελλάδα.
3. Ότι έχουν άριστες σχέσεις με τους Έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής τους και αντιλαμβάνονται που αρχίζει η «σήψη» και ότι οι λύσεις πηγάζουν μέσα από την χώρα.
Ας τους ακούμε λοιπόν με σεβασμό, μην ξεχνάμε που υπηρετούν με τις όποιες συνθήκες, γιατί «γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται» !
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου