Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πρώτο και κύριο μέλημα μας η σωτηρία της μικρής πολύπαθης πατρίδας


Γράφει ο
Φώτος Ια. Φωτιάδης
Ευχόμεθα  και προσευχόμεθα οι πανέλληνες  στον Πανάγαθο Θεό, να εκτείνει την δεξιά  του για την επιβίωση του Πανάρχαιου Κυπριακού Ελληνισμού στην υπερτρισχιλιετή κοιτίδα του.  
Η Κύπρος αποτελεί σημαντικότατο, αναπόσπαστο τμήμα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού  και ως τέτοια  είναι κτήμα ολόκληρης της πολιτισμένης  ανθρωπότητας. 
Αποτελεί  σταυροδρόμι  όλων των πολιτισμών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τη γέφυρα που ενώνει τρεις ηπείρους. 
Ως Παγκόσμιας Ιδιοκτησίας χώρος  και ως εκ της ιδανικής γεωγραφικής και γεωπολιτικής της θέσης αλλά και ως χώρος που προσφέρει ιδεώδεις συνθήκες διαβίωσης  με ανεξάντλητο  φυσιολατρικό  πλούτο,  θα μπορούσε και πρέπει  η Κύπρος  ν’
αποτελέσει  ένα  Παγκόσμιο Πολιτιστικό, Πολιτειακό  αλλά και Επιχειρηματικό Κέντρο ακόμα  και γιατί όχι  την έδρα ενός από τους Παγκόσμιους Οργανισμούς.
Τα Ηνωμένα Έθνη, το  Συμβούλιο  Ασφαλείας, η Ευρωπαϊκή  Ένωση και όλος ο πολιτισμένος κόσμος  να δουν την Κύπρο και ως  δικό τους χώρο,  να την πονέσουν και  να νοιαστούν για την προστασία, την ελευθερία και τη δημοκρατία της.
Kαλούμε τις Κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδος και τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, που δεν έχουμε αμφιβολία ότι  νοιάζονται και αγωνίζονται για την σωτηρία της Νήσου, να μην μένουν στο όραμα αλλά να μεθοδεύσουν,  να συστηματοποιήσουν και να συντονίσουν δράσεις προς την κατεύθυνση της επίτευξης του ευγενούς αυτού στόχου.
Ως εκ του μεγέθους της η Κύπρος, επαναλαμβάνουμε, για να σωθεί χρειάζεται ένα ισχυρό σύμμαχο και οι σύμμαχοι δυστυχώς κερδίζονται μόνο με την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.  Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κύπρος έχει τον Θεόπεμπτο αμύθητο θησαυρό για το μέγεθος της, με τον οποίο μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.
Ταυτόχρονα υποβάλλουμε ταπεινά στο φίλτατο Πρόεδρο της  Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση του να μας επιτρέψουν να υπενθυμίσουμε παλαιότερες βελτιωμένες  σκέψεις μας  όπως, πρόσθετα προς  την  εξαίρετη πρωτοβουλία των επιτυχών  Τριμερών  Συμφωνιών/Συμμαχιών, να αναζητήσουν και να βρουν τον επίλεκτο εκείνο ισχυρό σύμμαχο τον οποίο να καλέσουν για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων  της Νήσου,  που ήλθε στην κατάλληλη στιγμή  για να τη σώσει.  
Πρώτη επιλογή, πιστεύουμε, θα έπρεπε να είναι η ΕΕ της οποίας η Κύπρος είναι μέλος και η ΕΕ έχει απόλυτη ανάγκη τους υδρογονάνθρακες της.  Είναι εξ’ άλλου ο αναμενόμενος  κύριος φυσικός μας πελάτης λόγω γειτνίασης.  Σε αντάλλαγμα  να απαιτήσει από την ΕΕ η Κύπρος τη διασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ  της, καθώς  και να της προσφέρει στήριξη για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Νήσου ως  την πιο  σωστή, δίκαιη και βιώσιμη λύση  που  θα αποτελούσε την ιδανική Δημοκρατία για όλους τους κατοίκους της.
Αυτή είναι άλλωστε  η μοναδική  λύση  που θα εξασφάλιζε  και στους Τουρκοκυπρίους  αιώνια ευημερία και ευτυχία.
Εάν η ΕΕ, ως σύνολο, δεν αποδεχθεί  την πρόσκληση, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε ισχυρό σύμμαχο ενδιαφέρεται να συνεργασθεί μαζί της στη συνεκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου υπό τις πιο πάνω προϋποθέσεις.  Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές:
(α) είτε  ομάδα ισχυρών κρατών  μελών της ΕΕ
(β) είτε οι  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
(γ) είτε η Ρωσία
(δ) είτε η Κίνα
Μόνο με την εξασφάλιση τέτοιου ισχυρού συμμάχου, που θα διασφάλιζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Νήσου και θα στήριζε λύση δια της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου θα μπορούσε η μικρή Κύπρος να ελπίζει στη σωτηρία της, αφού οι καθημερινές αδιάλλακτες πύρινες  δηλώσεις όλων των ηγετών  της γείτονος  δεν αφήνουν δυστυχώς ελπίδα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου