Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ραχήλ Μακρή: «Το ταξίδι του θιάσου των Υπουργών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Σαουδική Αραβία, είναι ένα ακόμα ταξιδάκι αναψυχής στον μακρύ κατάλογο της κυβέρνησης των τουριστών»

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, οργανώνει αποτυχημένα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό, δήθεν για προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση του τουρισμού.
Θυμόμαστε όλοι τα ταξίδια προηγούμενων Υπουργών Κυβερνήσεων στην Κίνα, που διασφάλισαν κεφάλαια για τα κινέζικα ναυπηγεία, αφού κατάφεραν Έλληνες εφοπλιστές να παραγγέλλουν την κατασκευή πλοίων τους στην Κίνα και στην Τουρκία.
Τα ηνία παρέλαβε τον νέο κλιμάκιο Υπουργών τουριστών της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Με επικεφαλή τον πρόεδρο του καθεστώτος, επισκέφθηκαν την Σαουδική Αραβία για την προώθηση υποτιθέμενων επενδύσεων. Η Υπουργός Τουρισμού, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες παράδοξες μορφές προσέλκυσης τουριστών για την χώρα μας.

Όπως και με τις συχνές της επισκέψεις στην Σαουδική Αραβία, ενδεδυμένη πάντα με την παραδοσιακή μαντήλα που καλύπτει το κεφάλι των γυναικών, καθώς Ως γνωστόν στην Σαουδική Αραβία, με νόμο, η γυναίκα είναι κατώτερο ον.

Δεν μπορεί να δουλέψει, να ταξιδέψει, κοντολογίς να κάνει οτιδήποτε, δίχως την έγκριση του νόμιμου κηδεμόνα της, ο οποίος - βάσει νόμου, επίσης- είναι συγγενής α’ βαθμού, δηλαδή πατέρας, σύζυγος, αδελφός ή γιος.

Για αυτό το λόγο Αποφάσισε προφανώς αυτή την φορά, να την συνοδεύει μια κουστωδία Υπουργών του συνεταίρου των ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των όποιων και ο Υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς για να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της ναυτιλίας για την Ελλάδα.

Δυστυχώς όμως για αυτούς, η αλήθεια αποκαλύπτει τον εαυτό της. Το ταξίδι στην Σαουδική Αραβία αποτελεί ακόμα ένα ταξιδάκι αναψυχής και όχι ταξίδι προώθησης επενδύσεων και τουρισμού.

Με ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Σαουδική Αραβία αποκαλύπτει ότι σχεδιάζει την κατασκευή της μεγαλύτερης ναυπηγικής εγκατάστασης παγκοσμίως, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών που θα αποφέρουν 80.000 θέσεις εργασίας, θα επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία, να μειώσει τις εισαγωγές της κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια και να αυξήσει το ΑΕΠ της κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι τόσο κωμικοτραγικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού, του θιάσου των Υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τελικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για «συντεχνία» ή για «συμμορία».

Ραχήλ Μακρή

Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

www.rachelmakri.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου