Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πού ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ τα ΚΟΜΑΝΤΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!Η Θητεία των Πολιτικών Αρχηγών...



Ξέρετε που υπηρέτησαν οι πολιτικοί μας αρχηγοί τη στρατιωτική τους θητεία; Για να δούμε. Ξεκινάμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα παραθέσουμε και τους υπόλοιπους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία το 1991, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός της χώρας, ως σμηνίτης στην 346 Μοίρα «Περσεύς». Μάλιστα ο τότε διοικητής του Κυριάκου
Πτέραρχος Συμεωνίδης, είναι ο σημερινός διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου. 
Παρουσιάζουμε αναλυτικά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ορισμένοι είναι παλαιότεροι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Πρώην Πρωθυπουργός.
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρώην Πρωθυπουργός
 ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός.
ΝΑΥΤΗΣ . Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα διαχειριστής / εφοδιαστής .
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πρώην Αντιπρόεδρος
 Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρωθυπουργός.
 ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. 
Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και τελικά υπηρέτησε τρεις (3). Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου