Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Βρομιά ως Συνεκτική ύλη Διακυβέρνησης...




Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου) 

Δεν κουράζομαι να γράφω – γίνομαι ίσως κουραστικός, ή γραφικός- αναδεικνύοντας τη βασική αιτία των δεινών μας και – παράλληλα να μην ασχολούμαι με συγκεκριμένα  πρόσωπα (όπως είθισται για πολιτικούς λόγους).
Αν δεν απαγκιστρωθούμε από το νοσηρό Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα. Πρώην Π.Σ= Πολιτικό Σύστημα) μας, δεν υπάρχει ελπίδα αναστροφής της πορείας κατολίσθησης την οποία ακολουθούμε.
Έχω  παρουσιάσει εκατοντάδες παραδείγματα /περιστατικά, που
πιστοποιούν το αδιαφιλονίκητο αυτό γεγονός.
Συνυπάρχουν δύο αταίριαστες κατηγορίες ανθρώπων: Οι πολίτες και το «Κράτος» (… των πολιτών;). Οι εξουσιαζόμενοι και οι εξουσιαστές. Εμείς και εκείνοι (;). Αμφότεροι προσπαθούν να περιφρουρήσουν τα συμφέροντά τους από … αλλήλους (!). Δύο … αντίπαλα στρατόπεδα του ίδιου Τόπου, Κοινωνίας, «Κράτους» !!!...
Ένας αέναος ακήρυκτος εμφύλιος με καταστροφικά αποτελέσματα υφίσταται!
Ένα, ακόμη, πρόσφατο δύσοσμο παράδειγμα που αποδεικνύει /προσυπογράφει τα όσα προανέφερα:
Στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο τέως Υπουργός Παιδείας πρότεινε – μεταξύ άλλων – την απεμπλοκή του Κόμματος από το συγκυβερνόν Κόμμα των ΑΝΕΛ λόγω των μεγάλων πολιτικοιδεολογικών διαφορών τους. 
Ως συγκυβερνητικό υποκατάστατο υπέδειξε το … «βρώμικο  συγγενές ΠΑΣΟΚ»(Σ.Σ Δεν διευκρίνησε  αν η συγγένεια αφορούσε και στην βρωμιά).
Επισημάνσεις:
- Καλά, πριν γίνει η (αταίριαστη) συγκυβέρνηση δεν γνώριζαν το ιδεολογικό χάσμα και το παρελθόν τους, οι συμβαλλόμενοι και αντισυμβαλλόμενοι για την απόκτηση της Διακυβέρνησης; Ασφαλώς ναι. Επομένως εσκεμμένα συμβιβάστηκαν χάριν της εξουσίας.
    Επί δύο χρόνια είχαν αγαστή συνεργασία. Ψήφιζαν όλοι μαζί τα νομοσχέδια. Τώρα γιατί ανακαλύπτουν το αδύνατον της περαιτέρω συνύπαρξης με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι ουδέν πρόβλημα τους δημιούργησαν. Αντίθετα είχαν σοβαρό πολιτικό κόστος, χάνοντας «δεξιούς» ψηφοφόρους του χώρου τους; 
    Υπάρχει και κάτι περισσότερο "δυσεξήγητο".
   Από πού προέκυψε η πρεμούρα για διαζύγιο, καθώς και το ξαφνικό , κολασμένο ερωτικό πάθος με το ΠΑΣΟΚ, παρά το είναι" βρώμικο, διεφθαρμένο" ;
Πως άραγε :οι Ροζαριστεροί Συριζαίοι θα συνδυάσουν τα «ηθικά τους πλεονεκτήματα» με την ανηθικότητα /βρομιά/ διαφθοροδιαπλοκή των Πασόκων; Συνάδουν αυτά; 
Προδήλως οι αδίστακτοι εξουσιολάγνοι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ανεξαρτήτως  Κόμματος, ιδεολογίας, ενδιαφέρονται μόνον να άρχουν.
Συμμαχούν με οιονδήποτε, όχι για το καλό του Τόπου, αλλά τα προσωπικοκομματικά τους συμφέροντα. Μέχρι τώρα λέγαμε πως όταν κάποιος ήθελε αντί παντός να πετύχει κάτι, ότι «Συμμαχεί και με το Διάβολο». Τώρα θα το αντικαταστήσουμε ή προσθέσουμε- "Συμμαχεί και με τη βρωμιά..."
Μέχρι τότε με τους μισητούς (υπερ) δεξιούς –«Γερμανοτσολιάδες» κλπ , τώρα με τους Κεντροαριστερούς βρώμικους /βρωμερούς και τους τρισάθλιους διαφθοροδιαπλεκόμενους Πασόκους. Χαριτωμένο!
- Γιατί τόση ανερυθρίαστη επίδειξη ανεντιμότητας και αχαριστίας προς εκείνους που τους έφεραν – στηρίζοντας τους- στην εξουσία; 
Αυτός ο π ο λ ι τ ι κ ο κ ο μ μ α τ ι κ ό ς  αμοραλισμός , η απροσμέτρητη                  α χ α ρ ι σ τ ί α  αποτελούν όνειδος (και για ευαίσθητους – κατά δήλωσή τους- «αριστερούς» ανθρώπους).
 
ΥΓ.Δεν απαιτούνται απόπειρες αποδόμησης του «Κ.Σ». Από μόνο του (λόγω ακαταλληλότητα, ανεντιμότητας, καιροσκοπισμού, άκρατης ιδιοτέλειας και μικρόνοιας  των κομματανθρώπων)  προδίδεται, αυτοαπαξιώνεται , αυτοδιαλύεται.
      Αν αφυπνιστούν οι αφελείς που εξακολουθούν να υμνούν στην χρησιμότητά του, θα απαλλαγούμε συντομότερα από την ενθοβόρο παρουσία του. Μακάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου