Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το Μαξίμου «έκοψε» την ερώτηση Φίλη για τον Καμμένο – Χαμός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με αλληλοκαρφώματα και πισώπλατες… μαχαιριές!

thumbnail_filis_kammenos_tsipras_
Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ! Έντονο παρασκήνιο και πολύ… γκρίνια προκάλεσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο της ερώτησης των «14» προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του μικρότερου κυβερνητικού ετέρου, Πάνο Καμμένο για τους εξοπλισμούς. Ερώτηση που δεν κατατέθηκε ποτέ!...
Έτσι η υπόθεση που «απείλησε» με νεφώσεις την σχέση των δύο κυβερνητικών κομμάτων εξελίσσεται πλέον σε μια καθαρά εσωκομματική εμπλοκή της Κουμουνδούρου. 
Η διαρροή της ερώτησης προκάλεσε «κόκκινο συναγερμό» στο Μαξίμου που τελικά «επέβαλλε» κόφτη, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η κατάθεσή της από την γραμματεία της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος…
Και εκεί άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα και οι «πισώπλατες μαχαιριές», καθώς όλοι έψαχναν να βρουν ποιός ή ποιά έκανε την διαρροή στον Τύπο.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Σία Αναγνωστοπούλου – μια εκ των 14 που υπογράφουν την ερώτηση – έστειλε εσωτερικό, οργισμένο  e-mail προς τους «συντρόφους» της υποστηρίζοντας ότι δεν διέρρευσε η ίδια την ερώτηση, πως όποιος το έκανε «εξυπηρετεί μικροπολιτικά παιχνίδια», ακυρώνει το ρόλο των βουλευτών και πως αποσύρει την υπογραφή της.
Όπως έγραψε «…όταν οι ίδιοι οι βουλευτές δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, όταν ασκούμε πολιτική μέσω διαρροών, όταν χρησιμοποιούμε τις υπογραφές συναδέλφων για εργαλειακά, μικροπολιτικά παιχνίδια, τότε έχουμε ακυρώσει τον ίδιο μας τον ρόλο. Εννοείται ότι ποτέ δεν υπέγραψα ερώτηση που δεν έχει κατατεθεί παρά μόνο προς χρήση των ΜΜΕ. Εννοείται επίσης ότι αποσύρω τη υπογραφή μου από την ερώτηση που ερήμην μου χρησιμοποιήθηκε για άλλους λόγους.
Η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν το κείμενο της ερώτησης διακινήθηκε μέσω τις συνήθους εσωκομματικής διαδρομής. Απεστάλη δηλαδή στα email όλων των βουλευτών προκειμένου να ενημερωθούν και εφόσον το επιθυμούν να την υπογράψουν. Το αρχικό κείμενο έφερε την υπογραφή του κ. Νίκου Φίλη που είχε την πρωτοβουλία και του αρμόδιου τομεάρχη» για θέματα εθνικής Αμυνας Χρήστου Καραγιαννίδη. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, η ερώτηση ξαναστάλθηκε προς τους βουλευτές, με τις υπογραφές των δεκατεσσάρων και με την σημείωση ότι η κατάθεσή της θα πάρει ολιγοήμερη παράταση εως την περασμένη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Τελικά, το κείμενο δεν κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του κοινοβουλίου καθώς δεν έλαβε την έγκριση της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.
Κατατέθηκε η ερώτηση από την… ΔΗΜΑΡ!
Τελικά, η ερώτηση για τους εξοπλισμούς του Πάνου Καμμένου κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου «…στην ερώτηση αναφέρεται ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα, δεν πρόκειται ούτε για εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης. Τονίζεται ότι είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ με την ανοχή του Πρωθυπουργού να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Επισημαίνεται ότι κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την ασφάλεια και την άμυνα. Στο πλαίσιο αυτό όμως απαιτείται εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών χωρίς υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η χώρα μας εν μέσω βαθιάς κρίσης δαπανά σημαντικά ποσά για αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί μία πολιτική περικοπών σε όλους τομείς κοινωνικής πολιτικής προχωρώντας σε οριζόντια μέτρα που πλήττουν μισθούς, συντάξεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελληνική οικογένεια, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιο γενικότερο σχέδιο εντάσσεται η πρόθεση αυτή για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια αυτών των νέων  εξοπλισμών της τάξης των 2 δις ευρώ και για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί σχετικά η Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου