Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Έναν ξεφωνημένο ψεύτη, δεν τον πιστεύει κανείς!


Γράφει ο
Κώστας Τριγώνης


Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να πάθει όποιος “αιρετός” βρεθεί σε κάποια θέση ευθύνης, είναι να εθιστεί με το μικρόβιο της εξουσίας. Η εξουσία εκμαυλίζει τους πάντες. Τους καταντά, όπως έχουν καταντήσει πλέον, αυτοί που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα.
Θυμόμαστε όλοι (και να θέλαμε να ξεχάσουμε, δεν μπορούμε) τί έλεγαν και τί υπόσχονταν οι Συριζαίοι όταν ήταν αντιπολίτευση και ήθελαν να κατακτήσουν την εξουσία. Ορκίζονταν πως θα μετέτρεπαν κάθε πόνο και κάθε πίκρα του Ελληνικού λαού, σε χαρά, ευτυχία και ευημερία.
Εύπιστος, όπως πάντα, ο ανώριμος λαός, τους πίστεψε. Και τους έκαμε κυβέρνηση.
Αφού στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας, άρχισαν, κυριολεκτικά, να παίζουν. Όπως παίζει ένα μικρό, ανεύθυνο παιδί,
που δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου. Άρχισαν να δοκιμάζουν και να δοκιμάζονται, πειραματιζόμενοι ακόμα και με τα κορυφαία όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πειραματισμοί τους, διήρκεσαν περίπου έξι μήνες. Μέχρι που το πειραματικό τους εργαστήριο, πήρε φωτιά και τινάχτηκε στον αέρα…
Είχαν όμως προλάβει να γευτούν τη γλύκα της εξουσίας. Τίνος δεν αρέσει αυτή η μαγευτική αίσθηση! Έτσι, υποσχέθηκαν στους εαυτούς τους, πως θα έκαναν το παν, για να κρατηθούν στις καρέκλες που με τόσο πάθος κατέκτησαν.
Από τη μια στιγμή στην άλλη, μεταλλάχθηκαν. Όπως ακριβώς ένα σκουλήκι  μετατρέπεται σε πεταλούδα.
Ξέροντας καλά την τέχνη των υποσχέσεων, και αδίστακτοι όπως ήταν, μεταμορφώθηκαν στα πιο υπάκουα, στα πιο πειθήνια όργανα των “θεσμών”, όπως αρέσκονταν να αποκαλούν τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Δεν προλάβαιναν οι “θεσμοί” να ζητήσουν κάτι, και η επιθυμία τους είχε εκτελεστεί.
Με τη φόρα που είχαν πάρει, ξεπέρασαν όλα τα όρια της λογικής. Έφτασαν μια στιγμή στο σημείο, να υποσχεθούν πως θα έκαναν άλλη μια, σημαντική και επώδυνη, μείωση των ήδη κουτσουρεμένων και λεηλατημένων συντάξεων. Έβαλαν και την υπογραφή τους κάτω από την αψυχολόγητη αυτή υπόσχεση…
Πονηρά σκεπτόμενοι, ετεροχρόνισαν την υλοποίηση της υπόσχεσής τους αυτή. Την πήγαν στην 1.1.2019, θεωρώντας πως μέχρι τότε θα βρίσκονταν κάποιοι άλλοι στην εξουσία. Κανείς τους δεν πίστευε πως η κυβέρνηση των Συριζανέλ θα είχε τα κότσια να παραμείνει τόσον καιρό στην εξουσία.
Για λόγους πάντως που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε, έγινε κι αυτό, το θεωρούμενο σαν απίθανο. Η κυβέρνησή τους, δεν έπεσε. Η πολύ πικρή για τους συνταξιούχους πρωτοχρονιά του 2019 πλησιάζει, κι αυτοί εξακολουθούν να κυβερνούν.  Αντί όμως αυτό να τους ικανοποιεί, τους έχει γεμίσει με άγχος και απόγνωση. Γιατί ξέρουν πολύ καλά, πως τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα τις χάσουν παταγωδώς.
Θέλουν όμως να παραμείνουν στην εξουσία, έστω για λίγους ακόμα μήνες, αφού το Σύνταγμα τους επιτρέπει να “εξαντλήσουν” την τετραετή θητεία τους.
Βρίσκονται λοιπόν, μπροστά σε ένα τεράστιο, βασανιστικό δίλημμα. Αν προκηρύξουν εκλογές πριν την πρωτοχρονιά του ψαλιδισμού των συντάξεων, θα αναγκαστούν να χάσουν την εξουσία πριν ολοκληρωθεί η θητεία τους. Αν κάνουν εκλογές μετά την Πρωτοχρονιά, οι συνταξιούχοι θα τους χώσουν κάτω από τη γη!
Γι’ αυτό το λόγο, επιστρατεύουν αυτές τις μέρες τα πιο άθλια, προπαγανδιστικά παιγνίδια τους. Προσπαθούν να πείσουν το λαουτζίκο, πως “αγωνίζονται” δήθεν, ώστε να πάρουν πίσω την υπογραφή τους για τη μείωση των συντάξεων.
Αυτή τη φορά όμως, τα ψέματά τους δεν έχουν απλώς “κοντά ποδάρια”, δεν έχουν καθόλου πόδια για να σταθούν! Όσο ανώριμος, όσο εύπιστος κι αν είναι ο Ελληνικός λαός, τώρα τους έχει μάθει για τα καλά. Δεν τους πιστεύει, ακόμα κι αν λένε πως το γάλα είναι… γαλανό.
Άδικα πασχίζουν λοιπόν, οι ετοιμόρροποι κυβερνώντες, να μας ξανακοροϊδεψουν. Απλούστατα γιατί “όποιος καεί στο χυλό, φυσά και το γιαούρτι”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου