Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ωμός εκβιασμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για «ναι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια. Σχολιο Καθ.Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωμός εκβιασμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για «ναι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια
Με τις συνθήκες που επικρατούν στην ΕΕ, αλλά και στην υφήλιο, διερωτώμαι προς τι η συνέχιση  διενέργειας δημοψηφισμάτων, αλλά και εκλογών. Αφού, το όποιο αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο, και αν παρ' ελπίδα πάει κάτι στραβά, έ δεν έγινε και τίποτε: το ΟΧΙ μεταβάλλεται σε ΝΑΙ ή αντιστρόφως....
Εξαρτάται από το τι επιβάλλεται, εκ των προτέρων, να είναι το αποτέλεσμα!   Κατά τα άλλα, μιλούμε με υπεροψία  για "Δημοκρατία", για συνταγματική ομαλότητα", για "ευρωπαϊκές αξίες", που πρέπει ανελλιπώς να τηρούνται, διότι διαφορετικά επιβάλλονται ποινές, σε όσους δεν συμμορφώνονται. Όπως, το τελευταίο παράδειγμα του Ούγγρου ηγέτη Victor Orban, που κατηγορείται από την ΕΕ για  "έλλειψη σεβασμού προς τις ευρωπαϊκές αξίες", και του έγινε επίπληξη!!  Και σκέπτομαι, με τι τρόπο θα παραμείνει συνεπής, με την υπόσχεση που έδωσε χθες, στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, και καταχειροκροτήθηκε με όρθιους τους Μακεδόνες οπαδούς του, ότι "δεν θα επικυρώσει (που σημαίνει ότι θα ακυρώσει) την αισχρή συμφωνία των  Πρεσπών. Επειδή προσπαθώ να είμαι αντικειμενική, επειδή πιστεύω ότι πια η όποια διάκριση ανάμεσα σε αριστερή και δεξιά πολιτική ανήκει στο παρελθόν,αλλά και επειδή δεν επιδιώκω πολιτικά αξιώματα, αναγνωρίζω ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν καλά δομημένη, άριστα παρουσιασμένη, και εκ πρώτης όψης αρκετά πειστική. Ωστόσο....ωστόσο, πώς θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν λιτοί και δεμένοι θα πέσουν επάνω του, και όταν οπωσδήποτε τίποτε στην όλη πολιτική του προσωπικότητα δεν επιτρέπει υποθέσεις υιοθέτησης, εκ μέρους του, επαναστατικών συμπεριφορών; Διότι, και η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και η ακύρωση της συνέχισης του εγκληματικού ελληνικού αδιέξοδου προϋποθέτει αναίμακτη ει δυνατόν, αλλά όμως ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!   
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου