Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Κι όμως είναι ακόμη αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ: Πανταχού παρών σε ΟΛΕΣ τις ομιλίες Τσίπρα ο Ανδρικόπουλος. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

andrikopoulos_main2
Και στο Αγρίνιο στη συγκέντρωση Τσίπρα ο αρχηγός της Αστυνομίας, και στην Ξάνθη και στο Σύνταγμα- Οι ισχυρισμοί περί «επόπτευσης μέτρων ασφαλείας» και συμπτωματικής παρουσίας δεν πείθουν, αφού μέσα σε λίγες ώρες έχει αποδειχθεί  ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος έχει δώσει παρών σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση των κανονισμών της ΕΛ.ΑΣ...
Και στο Αγρίνιο, μετά την Ξάνθη και την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή στο Σύνταγμα, ήταν παρών ο αρχηγός της Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες του αρχηγού της Αστυνομίας να δίνει το παρών σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας τα όσα έλεγαν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ο κ.Ανδρικόπουλος «εποπτεύοντας τα μέτρα ασφαλείας» έχει παραστεί σε περισσότερες συγκεντρώσεις του κ.Τσίπρα από πολλά στελέχη του κόμματος. 
dsc_0902
Για την παρουσία του στο Σύνταγμα, με επίσημη ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣυποστήριξε ότι αποτελεί τακτική του κ.Ανδρικόπουλου να εποπτεύει προσωπικά μείζονα συμβάντα ως προς τον σχεδιασμό, τήρηση και εκτέλεση των μέτρων ασφάλειας και τάξης. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι ο κ.Ανδρικόπουλος είχε πάει και στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων και είχε συνομιλήσει και με τον κ.Κώστα Μπακογιάννη. 

Για την παρουσία του στην προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, στις 7 Μαϊου, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επικαλέστηκαν... σύμπτωση. Όπως έλεγαν ο κ.Ανδρικόπουλος και η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη συνόδευαν σε περιοδεία στη Θράκη την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και έτυχε να πάνε μαζί της στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Για το Αγρίνιο, όπου βρέθηκε στις 20 Μαϊου ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την παρουσία του κ.Ανδρικόπουλου, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το agriniotimes.gr: Πάντα χωρίς στολή και με εμφάνιση ανθρώπου που δεν δείχνει να είναι εν υπηρεσία: Σε πηγαδάκι με υπουργούς στο Σύνταγμα, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στην Ξάνθη, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στο Αγρίνιο. Και βέβαια, ερώτημα παραμένει αν ο κ.Ανδρικόπουλος, βρέθηκε «εκτός έδρας» για να εποπτεύσει τα μέτρα ασφαλείας στις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες άλλων πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα, όπως σημείωναν αστυνομικές πηγές ο αξιωματικός που κινείται εκτός έδρας προβλέπεται να λαμβάνει και ημερήσια αποζημίωση- «εκτός έδρας». Ερώτημα λοιπόν παραμένει αν ο αρχηγός της Αστυνομίας παρέστη στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Αθηνών λαμβάνοντας επιπλέον και αμοιβή- σημειώνεται ότι δεν υπάρχει πλαφόν για τα εκτός έδρας, όπως για παράδειγμα υπάρχει για την αμοιβή «νυχτερινών» των αστυνομικών.
video1
Ο κ.Ανδρικόπουλος και η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη παρακολούθησαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Ο κ.Ανδρικόπουλος και η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη παρακολούθησαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Το θέμα, πάντως, αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα σε επικοινωνία με το protothema.gr ουσιαστικά αδειάζει τον αρχηγό της Αστυνομίας και προαναγγέλλει Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Παπακώστα: «Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός για τα θέματα αυτά και ουδείς εξαιρείται. Θα εξεταστούν αυτεπαγγέλτως, γιατί υπάρχει εσωτερικός κανονισμός ο οποίος τα προβλέπει και ουδείς εξαιρείται». 

Οι φωτογραφίες με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας και πρωτοκλασάτων στελεχών της Αστυνομίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα σχόλια και αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Με απλά λόγια, εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων και η ποινή για την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποστρατεία των συγκεκριμένων αξιωματικών που δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Ο αρχηγός πήγε για να εποπτεύσει τα μέτρα

Στο πλαίσιο των εποπτικών του αρμοδιοτήτων ως προς τα μέτρα τάξης, το σχεδιασμό και την τήρησή τους βρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος. 
Ειδκότερα, σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

H παρουσία του κ. Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης,
Tην ίδια ημέρα, ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Γενικότερα, το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία από τις επισκέψεις αυτές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Α’ Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μάλιστα συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Επισημαίνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς ο κ. Αρχηγός εποπτεύει προσωπικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αστυνομικών μέτρων σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στο λόφο Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στους Γενικούς Επιθεωρητές Αστυνομίας και στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να παρευρίσκονται προσωπικά σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμβάντα μείζονος σημασίας.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, όπως προσδιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου