Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ποιος διαβεβαίωνε τον Τσίπρα ότι θα νικήσει στις εκλογές


Πάγωσαν στο Μαξίμου με το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαϊου. Ηταν κάτι που δεν το περίμεναν καθώς, υπήρχαν κάποιες δημοσκοπήσεις που επέμεναν πως η «ψαλίδα» κλείνει και μάλιστα μία από αυτές, έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προπορεύεται.  Πρόκειται για δημοσκοπήσεις της εταιρείας...
Vox Pop Analysis, που πραγματοποιούσε τις μετρήσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος πολλές από τις οποίες είχε δημοσιεύσει το φιλικό προς το Μαξίμου «Documento».  Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της στήλης «Παιχνίδια Εξουσίας» του news247.gr είχε αποσταλεί και σημείωμα προς τον πρωθυπουργό που τον διαβεβαίωνε αρχές της εβδομάδας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.  Για αυτές τις δημοσκοπήσεις που διαψεύσθηκαν οικτρά, στοχοποιήθηκε ο «εκλογολόγος» της κυβέρνησης υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος και για τις αναλύσεις που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι, ή ακόμα και σε περίπτωση ήττας, η διαφορά θα είναι ως 1,5 μονάδα.  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνουν επιπλέον στον κ. Βεναρδάκη, την διεύρυνση προς το ΠΑΣΟΚ η οποία όπως φάνηκε, άφησε αδιάφορους τους ψηφοφόρους.  Σήμερα, μετά το εκλογικό Βατερλό, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιστραφεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο, αρνήθηκε έδινε λάθος εικόνα στον πρωθυπουργό.  «Υποστήκαμε μεγάλη φθορά από το 2015 και μετά», είπε ο κ. Βερναρδάκης. «Πρόκειται για νίκη της ΝΔ αναμφισβήτητη, όπως αναμφισβήτητο είναι και η πολιτική συγκράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορούσε να συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Είναι η πρώτη στρατηγική νίκη που έχει επιτευχθεί», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.  Εξαλλου, εκτιμάται επίσης, ότι ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς είχε στο μυαλό του και τον Χριστόφορο Βερναρδάκη όταν ζήτησε τις παραιτήσεις αλαζόνων υπουργών που έκαναν λάθος εκτίμηση της κατάστασης και πίστευαν ότι η ήττα θα είναι με ένα ποσοστό της τάξης του 1-2%.  «Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που έπεισαν τον Αλέξη ότι είναι κοντά στο αποτέλεσμα της Κυριακής, και έκανε δήλωση ότι είναι δημοψήφισμα οι εκλογές, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους, είπε ο κ. Κοτζιάς. Δεν υπάρχει κανείς που να έκανε φάουλ σε αυτή την ιστορία; Λέγανε ότι χάναμε με 1-2%. Δεν δείχνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν τα καταλάβουν αυτά, θα έχουμε ξανά πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου