Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Περίεργο μήνυμα στα κινητά ξεσηκώνει τους μετανάστες στη Μόρια – Συμπλοκές και στη Χίο

Περίεργο μήνυμα στα κινητά ξεσηκώνει τους μετανάστες στη Μόρια – Συμπλοκές και στη Χίο | in.gr

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο ΚΥΤ της Μόριας ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις καθώς και στη ΒΙ.ΑΛ. της Χίου μεταξύ σύρων και σομαλών προσφύγων.
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Ξεκίνησαν ξαφνικά

Πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα lesvospost αναφέρουν ότι περίπου 100 ανήλικοι μετανάστες ξαφνικά ξεκίνησαν με τα υπάρχοντά τους από το ΚΥΤ της Μόριας με σκοπό να μεταβούν στη Μυτιλήνη και η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών ήταν η αφορμή του γενικού ξεσηκωμού στο συγκεκριμένο ΚΥΤ.
Το μήνυμα ανέφερε πως πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα.

Επέμβαση των ΜΑΤ

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να ξεκινήσουν με τα πόδια από τη Μόρια για τη Μυτιλήνη, με την αστυνομία αρχικά να ξαφνιάζεται και να μην μπορεί να τους εμποδίσει.
Τελικά, επενέβησαν τα ΜΑΤ, τα οποία σταμάτησαν τους μετανάστες λίγο μετά τον καταυλισμό του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο ΚΥΤ.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε όλες τις εξόδους του Κέντρου προς τη Μυτιλήνη.

Συμπλοκές στη Χίο

Συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ιστοσελίδα politischios, ομάδα Σομαλών μετά τη συμπλοκή προχώρησε σε κάψιμο σκηνών των σύρων προσφύγων με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Αμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής που επιχείρησε με δύο άνδρες και ένα όχημα για την κατάσβεση της φωτιάς.
Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου