Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Κατευθυνόμενοι οι μετανάστες στον Έβρο

 Κατευθυνόμενοι οι μετανάστες στον Έβρο

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ξεκάθαρα το τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις ώρες στον Έβρο. Ομάδες που αποτελούνται από δεκάδες ή και από εκατοντάδες απελπισμένους μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την κεντρική Ασία και όχι από τη Συρία, οι οποίοι καθοδηγούνται με ακρίβεια και μέθοδο από τα τουρκικά ΜΜΕ και τους δημάρχους των πόλεων, επιχειρούν να «σπάσουν» την ελληνοτουρκική γραμμή και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, φωνάζοντας το σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος».

Διαπληκτίζονται με Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα καθώς και την ελληνική αστυνομία ή τα οχήματα του ελληνικού στρατού.
Φαίνεται ότι είναι οργανωμένοι και παρασύρονται από προπαγανδιστικές πρακτικές. Ποιός μετανάστης που έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα από το Αφγανιστάν για να φτάσει στην Ευρώπη, θα είχε το κουράγιο να διαπληκτίζεται μπροστά από τα συρματοπλέγματα των ελληνικών συνόρων και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πίσω από αυτά.
Είναι προφανές ότι το σκηνικό αυτό καθοδηγείται από συγκεκριμένα κέντρα.
Ήδη ο Ταγίπ Ερντογάν, ως κοινός χούλιγκαν, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου πως τα σύνορα της Τουρκίας θα παραμείνουν ανοιχτά και πως είναι 18.000 χιλιάδες οι μετανάστες που πέρασαν στην Ευρώπη. Είναι προφανές το ψέμα διότι δεν έχουν περάσει μετανάστες στην Ευρώπη αλλά είναι και φανερό πως ο Ερντογάν υιοθετεί πια το δόγμα των fake news ως μέρος της στρατηγικής του.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, μεταδίδουν συνεχώς εμπρηστικά μηνύματα όπως οι μουλάδες στα τζαμιά, καλώντας τους μετανάστες να μετακινηθούν προς τα σύνορα με την Ελλάδα. «Υπάρχουν λεωφορεία και ταξί που σας περιμένουν. Πηγαίνετε στα σύνορα. Σας ανοίξαμε το δρόμο», μεταδίδουν οι τουρκικές τηλεοράσεις.

Το τουρκικό κράτος μετά τον κόλαφο που υπέστη στη Συρία εργαλειοποιεί τους μετανάστες και τους χρησιμοποιεί στον πόλεμο της προπαγάνδας προς τη Δύση αλλά και το εσωτερικό της Τουρκίας.

Πως απαντά η ελληνική πλευρά
Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές δυνάμεις από το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου προσπαθούν να κρατήσουν πίσω τους μετανάστες που βρίσκονται στο σημείο και θέλουν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα.
Στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το μεταναστευτικό στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Πέτσας: «Απετράπη η είσοδος σε 4.000 μετανάστες – Ενισχύουμε με δυνάμεις τα σύνορά μας»
«Η Ελλάδα δέχτηκε χθες μια μαζική παράνομη παραβίαση των συνόρων μας. Οι ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν και απέτρεψαν 4 χιλιάδες μετανάστες. Από αυτούς  66 που έφτασαν στην ελληνική επικράτεια, συνελήφθησαν. Δεν προέρχονται από την περιοχή Ιντλίμπ… Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με όποιον τρόπο χρειαστεί», είπε μεταξύ άλλων  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα είπε:
- Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στέλνοντας αστυνομία και στρατό στα σύνορα του Έβρου
- Στα νησιά αυξάνουμε τις δυνάμεις, με  52 σκάφη του πολεμικού ναυτικού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου