Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Η Προανακριτική ζητάει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Μετά τη χθεσινή κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με απόφαση της πλειοψηφίας, ζητείται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τέλεση συναφών κακουργηματικών πράξεων.

Η Προανακριτική Επιτροπή υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα σχετική επιστολή με την οποία του ζητά η Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου, πέρα από αυτό για το οποίο έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια.


Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας το πρωί της Τετάρτης 26/2, απέστειλε και τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής καθηγητή Κώστα Μαυριά προκειμένου να γνωμοδοτήσει τον τρόπο.

Τρία είναι τα ενδεχόμενα σύμφωνα με το newsit.gr:

Το πρώτο να χρειάζεται αίτημα με την υπογραφή 30 βουλευτών που θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και θα το εισάγει στην Ολομέλεια έτσι ώστε να υπάρξει οργανωμένη συζήτηση και η απόφαση θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Τρόπος που είναι και ο επικρατέστερος καθώς υπάρχει σχετικό προηγούμενο  στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να μπορεί να μην χρειάζεται υπογραφή 30 βουλευτών αλλά το αίτημα στην Ολομέλεια για να αποφασίσει να γίνει από την Επιτροπή.

Και το τρίτο, στο πόρισμα της πλειοψηφίας που θα αναφέρει ότι προέκυψαν και νέα συναφή αδικήματα κατά του ελεγχόμενου προσώπου για τα οποία θα πρέπει να ελεγχθεί και θα τεθούν στην ψηφοφορία για την τελική απόφαση της Ολομέλειας.

Η ανάγκη της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, έχει προκύψει ως «πρόνοια» προκειμένου να μην υπάρξει κάποια ενέργεια ως προς την εγκυρότητα των διαδικασιών της προανακριτικής που θα μπορούσαν να ακυρώσουν την όλη διαδικασία από το Δικαστικό Συμβούλιο που θα επιληφθεί σε τυχόν ενστάσεις που θα προβληθούν από την πλευρά του ελεγχόμενου αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η απάντηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου