Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

To Κοινοβούλιο της Αυστρίας μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό!



Με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης που βρίσκεται στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας βλέπει έναν αρχαιοελληνικό ναό, που θυμίζει αρκετά το Ερέχθειο της Αθήνας. Κι όμως πρόκειται για το υπέροχης αισθητικής Κοινοβούλιο της Βιέννης, που δημιουργήθηκε το 1883 για να φιλοξενήσει τις συγκεντρώσεις του αυτοκρατορικού Συμβουλίου. Εμπνευστής του σχεδίου αλλά και αυτός που υλοποίησε την κατασκευή ήταν ο αρχιτέκτονας Theophil Hansen, που σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και σχεδίασε το Εθνικό Παρατηρητήριο, την Ακαδημία και την Εθνική μας Βιβλιοθήκη.
perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας!
Χάρη στο μοναδικό του ύφος, με μια έντονη επιρροή της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, ορατή στα διακοσμητικά αγάλματα καθώς και στην είσοδο, με το τεράστιο άγαλμα της Αθηνάς να τραβά την προσοχή, το κτήριο αποτελεί ένα κόσμημα της πόλης. Το εσωτερικό του θυμίζει αρκετά τη διακόσμηση του Ζαππείου, ενώ ολόκληρο έχει βαθύ συμβολικό νόημα, καθώς η Ελλάδα θεωρείται η γενέτειρα της δημοκρατίας.
perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας! perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας! perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας! perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας! perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας! perierga.gr - To “αρχαιοελληνικό” Κοινοβούλιο της Αυστρίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου