Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

«Για τα πανηγύρια»: «Εξαπατηθήκαμε» λέει τώρα ο Δήμος Λαγκαδά για τα ανθελληνικά οθωμανικά εμβατήρια των Τούρκων! Την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ θριαμβολογουν. ΦΩΤΟ

«Για τα πανηγύρια»: «Εξαπατηθήκαμε» λέει τώρα ο Δήμος Λαγκαδά για τα ανθελληνικά οθωμανικά εμβατήρια των Τούρκων!
Ανακοίνωση για την απαράδεκτη παρουσία… oθωμανικής μπάντας στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Λαγκαδά στο Σοχό Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η δημοτική Αρχή μετά το σάλο που προκλήθηκε...
  Η ανακοίνωση αναφέρει πως η πρωτοβουλία για την παρουσία της μουσικής μπάντας του τουρκικού δήμου Αντιγιαμάν στις εκδηλώσεις του Σοχού, ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία που υλοποιεί ευρωπαϊκά πολιτιστικά προγράμματα και η οποία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ζήτησε από την Οργανωτική Επιτροπή να παρουσιαστεί το τουρκικό σχήμα, προφανώς για να τη συμπεριλάβει στον φάκελο του προγράμματος.  
Η συνέχεια είναι γνωστή … Η ομάδα, του δήμου Αντίγιαμαν της Τουρκίας, εμφανίστηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού με dress code εποχής, κρατώντας οθωμανικές σημαίες και λάβαρα, ερμηνεύοντας οθωμανικά εμβατήρια, όπως το γνωστό  Ceddin Dede, με τους παρακάτω στίχους:  «Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου, η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου. Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος. 
Ο στρατός του, για πολύ καιρό  Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο  
Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος  Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος  Καταστρέψε ω έθνος, τον εχθρό σου  Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους»  
Ο δήμος Λαγκαδά, σημειώνει πως το γεγονός αυτό, αισθάνεται αγανακτισμένος και εξαπατημένος. Την ίδια ώρα ωστόσο, τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν που ύμνοι για τον Αλάχ και τον Πορθητή ακούστηκαν εντός Ελλάδας.  Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά και του Κοινοτικού Συμβουλίου Σοχού.  
«Το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου δεχθήκαμε τηλεφωνική ενημέρωση από την κα Καίτη Ζωγόγιαννη, που ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την επωνυμία «Δίαυλος», προτάθηκε στην οργανωτική επιτροπή «εκτός προγράμματος» να μετέχουν στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Σοχού μέλη «συγκροτήματος της γείτονος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα μας, μετέχοντας μάλιστα σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Αποκριάς από Δήμους και Φορείς της Θεσσαλονίκης. 
Μάλιστα μας υπέδειξε και την πρόσφατη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.  Ο Σοχός, εξωστρεφής και φιλόξενος, όπως πάντα – σκεφτήκαμε – πως θα ήθελε πλάι στα συγκροτήματα που από την Ελλάδα και το Εξωτερικό μετέχουν και φέτος στις εκδηλώσεις του κορυφαίου δρωμένου μας που είναι οι ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ «Μέριου» ίσως είχε την ευκαιρία να δει «αποκριάτικα ήθη και έθιμα» της Τουρκίας.  Ωστόσο επειδή δεν περιελήφθησαν στο πρόγραμμα δεν υπήρξε πρόβλεψη ούτε μετακίνησης ούτε φιλοξενίας τους. 
Η απάντηση της υπευθύνου ήταν πως έρχονται αφιλοκερδώς και πως θέλουν να γνωρίσουν και να εισφέρουν με την εδώ τους παρουσία στο από αιώνων εξαίρετο δρώμενό μας και έτσι αποδεχθήκαμε τη συμμετοχή τους. Όταν την επομένη το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάστηκαν στον Σοχό, ζήτησαν να έρθουν εν πομπή.  Τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά Πέτρος Δοϊρανλής αρνήθηκαν το αίτημά τους. Μάλιστα όταν είδαν να υψώνονται λάβαρα και σημαίες εθνικού περιεχομένου, αιτηθήκαν άμεσα την υποστολή τους πράγμα το οποίο και έπραξαν αναφορικά με το εθνικό τους σύμβολο (την κόκκινη Τουρκική Σημαία).  
Στην επαναλαμβανόμενη απαίτησή τους για άμεση μετάφραση τόσο όσων ελέχθησαν από μικροφώνου στα Τουρκικά όσο και στην απόδοση των στίχων στα ελληνικά (στίχους ωδών) η μεταφράστρια που τους συνόδευε δυσκολεύτηκε να το πράξει.  Όταν εντατικοποιήθηκε η πρόθεσή τους να ζητήσουν τη μετάφραση στα ελληνικά δήλωσε άγνοια και στην κατακλείδα της παρουσίασής τους μας ανέφερε ότι «είναι τραγούδια με παραδοσιακό χαρακτήρα».  Εάν τελικά τα μέλη της μουσικής μπάντας καταχράστηκαν τη φιλοξενία μας αυτό το καταδικάζουμε απερίφραστα διότι τόσο η ιστορικότητα του τόπου όσο και οι αγώνες που έχει επιδείξει συνεισφέροντας στους εθνικούς αγώνες διαχρονικά είναι αυταπόδεικτα.  
Ουδείς Σοχινός δεν θα ανέχονταν, ούτε θα προσκαλούσε, ούτε θα φιλοξενούσε, οποιοδήποτε συγκρότημα με εθνικιστικά συνθήματα, στρατιωτικά παραγγέλματα και επεκτατικές μεθοδεύσεις».  Απ΄όλο αυτό το γεγονός αισθανόμαστε εξαπατημένοι – αγανακτισμένοι και εφόσον καταχράστηκαν της φιλοξενίας μας αυτό είναι ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικαστέο απ΄όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη».  Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Το εμβατήριο της νίκης τραγούδησαν Τούρκοι  μπροστά από εκκλησία στην Ελλάδα!  Αδιανόητο και όμως ελληνικό: Η απίστευτη κίνηση κάποιων να καλέσουν τουρκική «χορωδία» στο Σοχό Θεσσαλονίκης  προκειμένου να τραγουδήσουν το εμβατήριο της νίκης κραδαίνοντας τις σπάθες τους, έδωσε τροφή στα τουρκικά ΜΜΕ για ειρωνικά σχόλια και θριαμβολογίες.
Yunanistan'ın Selanik şehrine bağlı Sakhos ilçesindeki kilise önünde gösteri düzenleyen mehter takımı ezan okuyarak, zafer marşları seslendirdi. Okunan ezan, Yunanistan'da yaşayan Türk vatandaşları duygulandırdı. Haber ve daha fazlası Son 24 saatte

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου