Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ποιος είπε...για να μην ξεχνάμε...

Του Απόστολου Παπαπαρίση

Επειδή οι κυβερνώντες με τη βοήθεια του συνόλου πλέον των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παίζοντας καθημερινά με το μυαλό και τα νεύρα μας, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να κοντύνουν τη μνήμη μας, καλό είναι που και που να θυμόμαστε τι έχουν πει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Συγκέντρωσα λοιπόν ορισμένες από τις πιο …βαρυσήμαντες, κατά τη γνώμη μου, δηλώσεις τους και σας τις παραθέτω.

Ποιος είπε; «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου», «Δε θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να...

γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας», «Δεν τον θεωρώ κατάλληλο για πρωθυπουργό». Απάντηση: Το 2001 ένας εκ των αντιπροέδρων της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος. Ο ίδιος που ξεστόμισε το 2010 το ανεκδιήγητο «μαζί τα φάγαμε», που απεκάλεσε τους στρατιωτικούς «αντιπαραγωγικούς», τους δημοσίους υπαλλήλους «κοπρίτες» και άλλα πολλά πλην όμως είναι ακόμα βουλευτής και μάλιστα αντιπρόεδρος.
Ποιος είπε υπερασπιζόμενος τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την …άδικη τότε κυβέρνηση
της ΝΔ;

«Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που στην πλειονότητα τους να αρχίζει τον εργασιακό βίο σε ηλικία 18 χρόνων;», «Γνωρίζετε άλλη κατηγορία εργαζομένων που να μετακινείται συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους;», «Αδιαφορείτε στο γεγονός πως τα παιδιά τους αλλάζουν σχολεία, περιβάλλον, πόλη κάθε δύο με τρία χρόνια;», «Θεωρείτε ότι θα επιλύσετε το ασφαλιστικό πρόβλημα νομοθετώντας εις βάρος όσων έχουν επωμιστεί την εθνική άμυνα της χώρας, αλλά και την προστασία των πολιτών;».

Απάντηση: Ο νυν ΥΠΕΘΑ κ. Μπεγλίτης το 2007 με επερώτηση στη Βουλή. Αργότερα όχι μόνο αφαίρεσε την επερώτηση από την ιστοσελίδα του αλλά κάνει και το παν να εξαθλιώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αποστράτους, οι οποίοι ζητούν και απαιτούν όχι χάρες αλλά δίκαιη μεταχείριση στις περικοπές, που δεν είχαν ούτε όταν δίνονταν αφειδώς (και με δανεικά) αυξήσεις και παροχές σε μεγάλη μερίδα ελλήνων πολιτών (πχ ΔΕΚΟ, υπάλληλοι της Βουλής κλπ). Γιατί άραγε δεν …άντεξε και παραιτήθηκε ο σύμβουλος και διευθυντής του γραφείου του, κ. Νικόλαος Τόσκας, απόστρατος αξιωματικός του ΣΞ;

Ποιος είπε; «Λεφτά υπάρχουν», «Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων», «Δε θα αυξήσω το ΦΠΑ», «Δε θα πάμε στο ΔΝΤ», «Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων είναι η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης», «Δε θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας», «Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης», «Η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση», «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία». Απάντηση: Το 2009 πριν και μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου. Δε νομίζω να χρειάζονται σχόλια.


Ποιος είπε: «Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ». Απάντηση: Το Μάιο του 2010 ο νυν υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης. Δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτούς αν λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο του 2010, ο ίδιος ο πρωθυπουργός o κ. Παπανδρέου έλεγε «Δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στo ΔΝΤ». Ποιος από τους δυο έλεγε ψέματα; Ούτε κι αυτό δεν έχει σημασία;


Ποιος είπε; «Η υπογραφή του Μνημονίου έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία». Απάντηση: Το 2010 ο τότε …επιτυχημένος υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή. Και όλοι οι Έλληνες ρωτούν χωρίς, ως συνήθως, να παίρνουν απάντηση. Γιατί τότε χρειαστήκαμε το 2ο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο);


Ποιος είπε σε τηλεοπτική εκπομπή με προκλητικό μάλιστα τρόπο ότι «17 χιλιάδες ευρώ είναι τρία γεύματα με ψάρια»; Απάντηση: Το 2011, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασιάδης που διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι δε θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο. Κι όμως, είναι ακόμα βουλευτής.


Ποιος είπε: «Tο ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό λέγοντας ότι λεφτά υπάρχουν ενώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν», «Δεν ήταν σωστό που κάναμε καταλήψεις στα λιμάνια», «Την κακή νοοτροπία που υπάρχει (στην Ελλάδα) τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80»; Απάντηση: Τον Ιούλιο του 2011, ο νυν υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος σε μια από τις σπανιότατες κρίσεις αληθείας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.


Ποιος είπε: «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα». Απάντηση: Το 2011, σε συνέντευξη της, στην εφημερίδα Guardian η κ. Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό και όχι στο Αμερικάνικο Κοινοβούλιο.


Ποιος είπε: «Δηλαδή, τι θέλετε, να πουλήσω τα νησιά ή την Πελοπόννησο;».

Απάντηση: Τον Ιούλιο του 2011 (σύμφωνα με πρωτοσέλιδο φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση εφημερίδας), ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Αν η δήλωση – ερώτημα όντως έγινε και δεν είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου, μας περιμένουν Ελληνίδες και Έλληνες πολύ – πολύ χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου