Το ταχίνι λοιπόν όπως και ο χαλβάς έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά με το σουσάμι. Ξεκινώντας από τα συστατικά του σησαμιού βλέπουμε ότι περιέχει σημαντικές ποσότητες από λιγνάνες και πολυφαινόλες που είναι πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικα, περιέχει ακόμα πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Ε.
Σύμφωνα με μελέτη που διεξάγει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης φάνηκε ξεκάθαρα ότι συστατικά του σησαμιού αναστέλλουν τη συνάθροιση (συγκόλληση) των αιμοπεταλίων που είναι βασικό αίτιο για την δημιουργία θρομβώσεων.
Επίσης η κατανάλωση σησαμιού από αθλητές που ασκούνται συστηματικά μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης μυϊκών τραυματισμών.
Τέλος το σουσάμι μπορεί να βοηθήσει στην καλή εικόνα και υγεία της επιδερμίδας, έχειαντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση, βοηθά στην πρόληψη της υπερχοληστερολαιμίας, του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου