Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ ΑΠ ΤΟ ΙΣΛΑΜ & ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ - ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ: "ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !! ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Συνάντηση Λοβέρδου-Μπουτάρη: Τμήματα και για μουσουλμανικές σπουδές στο ΑΠΘΟ υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων για ξένους φοιτητές στις φιλοσοφικές σχολές καθώς επίσης και την κατεύθυνση μουσουλμανικών σπουδών, που έχει αποφασίσει να ιδρύσει η Θεολογική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Έχουμε πολλά κοινά με το Γιάννη Μπουτάρη, δήμαρχο Θεσσαλονίκης και μια προσωπικότητα γνωστή. Υπογραμμίζω για να μη σας κουράζω με λεπτομέρειες τα ζητήματα που σχετίζονται με την εξωστρέφεια της εκπαίδευσης. Η Θεσσαλονίκη προσφέρεται από χίλιες πλευρές, τώρα που είμαστε εμείς εδώ....
δίπλα συνεδριάζουμε με τις φιλοσοφικές σχολές, όπου η Θεσσαλονίκη έχει πάρει μια μεγάλη πρωτοβουλία, για κοινό προπτυχιακό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε ξένους φοιτητές μόνο, που θα διδάσκεται στην αγγλική, από όλες τις φιλοσοφικές της χώρας, με δίδακτρα βέβαια για τους ξένους. Αυτό είναι μια κατάκτηση και λύνουμε νομικά, ουσιαστικά και οικονομικά προβλήματα, για αυτό το πρόγραμμα που ξεκινάει το καλοκαίρι του 2015. Φυσικά θα συζητήσουμε ζητήματα και συζητάμε ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη και ειδικές προτάσεις του δημάρχου και κάτι κοινό την καλή γνώμη που έχουμε για την ίδρυση αυτού του προσανατολισμού των θεολογικών σπουδών ως προς τη μουσουλμανική κατεύθυνση στη Θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης όπου μόνη της και κατά την έννοια των αρμοδιοτήτων που έχει την αποφάσισε. Αυτό, το επιδοκίμασαν και οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης και το επιδοκιμάζουμε και εμείς, δεν έχουμε αρμοδιότητες εμείς να αποφασίζουμε για το αν θα γίνει ή όχι, αλλά αφού κυριαρχικά εκείνοι οι καθηγητές το αποφάσισαν στεκόμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που μαζί με την ψήφιση σε λίγες μέρες από τη Βουλή του νόμου περί θρησκευτικών κοινοτήτων ολοκληρώνει τη δικαιοκρατική κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τη Θρησκευτική ελευθερία».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Αυτό που είναι ένα πραγματικά ευχάριστο νέο είναι η δημιουργία προπτυχιακών σπουδών στα αγγλικά και ότι μόνο έτσι τα πανεπιστήμια θα αποκτήσουν μια εξωστρέφεια , μία διεθνή εικόνα , μια ικανότητα. Υπογραμμίζω ότι έχουμε πολλούς φοιτητές οι οποίοι πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες και όχι μόνο σε γειτονικές χώρες, αλλά και σε όλο τον κόσμο να σπουδάσουν. Έτσι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την ικανότητα σε όλα, αλλά και ιδιαίτερα στις φιλοσοφικές σχολές , να αποκτήσει μια ικανότητα για τις ανθρωπιστικές σπουδές, να μαζεύει παιδιά από όλο τον κόσμο. Για να γίνει πρέπει να υπάρξουνε τα ξενόγλωσσα τμήματα. Από την άλλη πλευρά η ίδρυση, η υποστήριξη δηλαδή του τμήματος των μουσουλμανικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , που είναι απόφαση της ίδιας της Θεολογικής σχολής έχει την αμέριστη στήριξη όπως ακούσατε και του Υπουργού και φυσικά και του δήμου. Ο δήμος θέλω να το τονίσω αυτό νομιμοποιείται να παρεμβαίνει σε ότι γίνεται στην πόλη, αυτή είναι η έννοια του δήμου. Δεν κάνει ο ίδιος πράγματα αλλά μπορεί να παρέμβει. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει ήδη στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η στο Μακεδονίας έδρα ισλαμικών σπουδών , επανιδρύεται πάλι στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με απόφαση της συγκλήτου έδρα εβραϊκών σπουδών, με την ίδρυση των ισλαμικών σπουδών όχι μόνο τιμάται αλλά επιβεβαιώνεται και το πολιτισμικό παρελθόν της πόλης. Είναι από τις μοναδικές περιουσίες που έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Δεν θέλω να πω κάτι, έχουμε και παλαιότερα συνεργαστεί με τον Υπουργό ξέρω τη δυναμικότητά του και υπολογίζω ότι θα τον έχουμε βοηθό σε ότι συμβαίνει στην πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου