Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μεταναστευτικό - Μόρια: Αφανίζονται αιωνόβια ελαιόδεντρα και γίνονται... καύσιμη ύλη

Εκατοντάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα αφανίζονται στη Μυτιλήνη, από μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν καταπατήσει και κατασκηνώσει σε κτήματα παραγωγών

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και απαγόρευσης κυκλοφορίας, εκατοντάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα αφανίζονται στη Μυτιλήνη, από μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν καταπατήσει και κατασκηνώσει σε κτήματα παραγωγών, που βλέπουν αβοήθητοι να χάνεται το βιός τους, γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Μόριας.

Πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες που δεν χωρούν πλέον εντός των χώρων του ΚΥΤ Μόριας, με αποτέλεσμα να κατασκηνώνουν σε παρακείμενες εκτάσεις ελαιοπαραγωγών της περιοχής, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στα δέντρα, ακόμη και κόβοντάς τα από τη ρίζα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη.

Βίντεο που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ώρες στα social media, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, που έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες ελαιοπαραγωγούς της Μυτιλήνης.



«Εικόνες από τον ελαιώνα της Μόριας, για όσους δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι αιωνόβια δέντρα κόβονται μπροστά στα μάτια των αγροτών χωρίς καμία τιμωρία. Το εξοργιστικό είναι, σύμφωνα με τον κάτοικο που σταμάτησε τους Αφγανούς, ότι αστυνομικοί που στήνουν μπλόκα στην περιοχή, ζητούν έγγραφη άδεια από όσους επιχειρούν να επισκεφτούν τα λεηλατημένα κτήματά τους» σημειώνει σε σημερινή του ανάρτησή του ο κάτοικος Μόριας κ. Μάκης Παυλέλλης, μεταφέροντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 5.000 ελαιόδεντρα έχουν κοπεί από τη ρίζα από μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει κτήματα της περιοχής γύρω από το ΚΥΤ.



Σε 21.000 άτομα υπολογίζεται ο πληθυσμός μεταναστών και προσφύγων, μέσα και έξω από το ΚΥΤ Μόριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου