Σήμερα το πρωί (21/4/2020) στον ΣΚΑΪ, ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, κάνοντας σχόλιο στο περιθώριο της αναφοράς του Οικονόμου για την επέτειο της 21ης Απριλίου, μεταξύ άλλων χαριτωμένων, είπε χαρακτηριστικά ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές και ότι δεν έχουν πλέον στην αστυνομία "Μεταξάδες"
Καταρχάς να μας πει ο κύριος Μπαλάσκας τι σχέση έχει ο Μεταξάς με την 21η Απριλίου 1967, όταν ο Μεταξάς, έχει πεθάνει ήδη από τον Ιανουάριο του 1941.
Μετά να θυμηθεί ότι μιλάει απαξιωτικά για έναν στρατιωτικό ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών των Βαλκανικών Πολέμων, 1912-1913. Ελασσώνα, Γιαννιτσά, Τσαρίτσανη, Σέρβια, Κιρδζαλάρ, Μπιζάνι, Μπάλτζα, Κιλκίς, Δοιράνη, Λιβόνοβο. Ας μην λησμονούμε και το ρόλο του ως πρώτου Υπασπιστού του Ε. Βενιζέλου. Και την Σύνταξη των Πρωτοκόλλων Παραλαβής της Θεσσαλονίκης 26 Οκτωβρίου 1912, των Ιωαννίνων 22 Φεβρουαρίου 1913 και τις υπογραφές των στρατιωτικών συνθηκών, με Βουλγαρία και Σερβία.
Ο Ιωάννης Μεταξάς έσωσε τον ελληνικό στρατό από την συμμετοχή και καταστροφή στα Δαρδανέλια. Αν είχαν ακούσει τον Ιωάννη Μεταξά ίσως η Μικρασιατική καταστροφή να μην είχε γίνει ή αν είχε εισακουσθεί έστω στο τέλος η γνώμη του.
Να θυμηθεί ότι μιλάει για έναν Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός της αντίστασης των Ελλήνων κατά του Άξονος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και ως ο άνθρωπος που πρώτος εξέφρασε το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού. ο οποίος πέθανε νικητής από έναν πόλεμο κατά των οποίο έφερε πίσω στην Ελλάδα, τα χώματα της Βορείου Ηπείρου. Ο οποίος έγραψε στο ημερολόγιο του , τι "καλύτερα να πεθάνουμε όλοι παρά να υποταχθούμε στον Χίτλερ"
Να θυμηθεί ότι μιλάει απαξιωτικά για έναν Έλληνα πρωθυπουργό στον τομέας της κοινωνικής πρόνοιας θεωρείται ως μοναδικός μιας και ακολούθησε μία συνεπή πολιτική με την ρύθμιση των αγροτικών χρεών το 1937, την ολοκλήρωση της αγροτικής μεταρρύθμισης, την καθιέρωση του θεσμού της υποχρεωτικής διαιτησίας μεταξύ εργατοϋπαλλήλων και εργοδοσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κυρίως την εφαρμογή αποφάσεων της περιόδου της αβασίλευτης δημοκρατίας για τη λειτουργία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τα αγροτικά προϊόντα άρχισαν να πωλούνται ακριβότερα, ενώ από πλευράς επενδύσεων η περίοδος της 4ης Αυγούστου μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκή, αφού την περίοδο 1936-1938 ιδρύθηκαν 567 εργοστάσια.
Να θυμηθεί ότι μιλάει απαξιωτικά για έναν Έλληνα πρωθυπουργό που μετά τον θάνατο, εξήραν την προσωπικότητα και το έργο του, η Κοτοπούλη, ο Καραγάτσης, ο Καλομοίρης, ο Συναδινός, ο Κανελλόπουλος, ο Παπάγος, ο Σπανίδης, ο Κώνστας, ο Σακελλαρίου, ο Ιταλός πρέσβης Γκράτση, ο Άγγλος Διπλωμάτης Λόυντ, ο Sir Reginald Leeper, Πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας, ο Antony Eden the Rt. Hon the Earl of Avon, Υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας και δεκάδες άλλοι πολιτικοί, συγγραφείς και διαπρεπείς προσωπικότητες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.
Να θυμηθεί ότι μιλάει για έναν Έλληνα πρωθυπουργό που όταν πέθανε, ο λαός γονυπετής και με κλάματα, κάλυψε όλη τη διαδρομή από την Κηφισιά μέχρι την Μητρόπολη Αθηνών, περιμένοντας να περάσει το φέρετρο του, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και για πολλές ώρες. Ενώ παρατάθηκε ο χρόνος για το λαϊκό προσκύνημα που τέθηκε η σωρός του γιατί καίτοι η εκκλησία έμεινε ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια ακόμα και την νύχτας, η ουρά παρέμενε σταθερά μέχρι την Πειραιώς.
Να θυμηθεί ότι πρέπει να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει και να καταλάβει ότι μακάρι να υπήρχαν σήμερα Μεταξάδες γιατί και η μοίρα αλλά και η θέση της Ελλάδας θα ήταν πολύ καλύτερη και η ιστορία μας δεν θα έγραφε με μελανά χρώματα όλους αυτούς που μας κυβερνούν αν μη τι άλλο από το 1981 και μετά. Ή ακόμα να αναλογιστεί ότι όταν υπήρχαν "Μεταξάδες" αυτή η χώρα νίκησε τον κομμουνισμό και δεν υπήρχαν χαρτογιακάδες που για χάρη της καριέρας τους έγλειφαν πολιτικούς.
Να ανακαλέστε κύριε Μπαλάσκα γιατί αρκετά και μέχρι εδώ. Ντροπιάζετε το Εθνόσημο που φοράτε και που οι "Μεταξάδες" έχουν τιμήσει με το αίμα τους για να μπορείτε εσείς σήμερα να υπάρχετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου