Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Νίκος Μανιαδάκης: Έτσι με παγίδευσε η εισαγγελία Διαφθοράς - Δείτε το υπόμνημά του

Διαβάστε τις 26 σελίδες του υπομνήματος που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο και την προανακριτική για τη Novartis

Συμπληρωματικό υπόμνημα 26 σελίδων κατέθεσε την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο και την προανακριτική επιτροπή που ερευνά τη σκευωρία Novartis ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο καθηγητής Μανιαδάκης περιγράφει πώς από το σημείο που αξιοποιήθηκε από τους Εισαγγελείς ως προστατευόμενος μάρτυρας στη συνέχεια κατέστη κατηγορούμενος.

Παραθέτοντας δεδομένα από τις καταθέσεις του αλλά και από το υπόμνημα της Ελένης Τουλουπάκη ο κ. Μανιαδάκης σημειώνει ότι «οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, μου πρότειναν και με ενέταξαν ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, χρησιμοποιώντας με προκειμένου να βοηθήσω στην διερεύνηση της υπόθεσης, και ταυτόχρονα και εν αγνοία μου, με μεταχειρίζονταν ως ύποπτο και εμπλεκόμενο στην ίδια υπόθεση, χωρίς να μου αναφέρουν ποτέ το παραμικρό, παρότι είχαν συσχετίσει τις δυο έρευνες».

Ειδικά δε για τον «Μάξιμο Σαράφη» στην καταγγελία του οποίου, όπως σημειώνει ο κ. Μανιαδάκης, βασίστηκε η δίωξη σε βάρος του, ο καθηγητής ανφέρει ότι «δήλωσε ρητώς ότι με ενέπλεξε στις αρχικές καταθέσεις και στη συνέχεια κλήθηκε να τις εξειδικεύσει 10 μήνες αργότερα, «όποτε ο ίδιος το επιθυμούσε», παραμονές τις διώξεως μου, αφότου επί 10 μήνες ο εισαγγελείς εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος προσπαθούσαν να μου αποσπάσουν μαρτυρικές καταθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων».

Ο Νίκος Μανιαδάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον παρότρυνε να ενταχθεί υποσχόμενη ότι υπάρχει αμοιβή από 10% έως 30% για τις πληροφορίες που δίνονται από καταγγέλοντες που παρέχουν οικοιοθελώς στοιχεία στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη «τρανταχτή απόδειξη της μεροληπτικής συμπεριφοράς, και των ανακριβών ισχυρισμών των Εισαγγελέων Διαφθοράς αποτελεί η κατάθεση τους αναφορικά με τον πρώην, πρώην Υπουργό οικονομικών και καθηγητή μου και νυν Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, με τον οποίο συνεργάστηκα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσεως και τον οποίον ενέπλεξαν οι μάρτυρες με αήθη τρόπο. Τελικώς όμως αρχειοθετήθηκε η υπόθεση αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το αβάσιμο των καταθέσεως τους».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Στουρνάρα:

Αναφορικά με την συνάντηση μου με τον κ. Στουρνάρα θέτω υπόψη Σας ότι αυτή έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου 2018 και το γεγονός αυτό το γνωστοποίησα στην συνέχεια στην Εισαγγελία Διαφθοράς χωρίς περαιτέρω αναφορές και λεπτομέρειες. Πέρα από τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος επιβεβαιώνει το ανωτέρω, τα αρχεία και το προσωπικό της τραπέζης δύναται ευκόλως να αποδείξουν ότι έγινε μια και μοναδική συνάντηση εκείνη την χρονιά στην άνω ημερομηνία.

Οι εισαγγελείς στην προσπάθεια τους να καταδείξουν την πλήρη αναξιοπιστία μου, ισχυρίζονται ότι εμφανίστηκα στην ΓΑΔΑ τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο κατά τη διάρκεια των καταθέσεων μου, δήθεν τρομαγμένος ενώπιον τους, να αναφέρω ότι ο κ. Στουρνάρας με απείλησε, γεγονός το οποίο ουδέποτε έλαβε χώρα.

Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνω όπως σας έχω αναφέρει και σε προγενέστερο υπόμνημα μου ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2018 κατοικούσα στην Ισπανία και δεν έδωσα καταθέσεις την περίοδο που αναφέρουν, γεγονός ευκόλως αποδείξιμο. Ο ως άνω ισχυρισμός των Εισαγγελέων δεν αντέχει στη λογική και αδυνατεί να εξηγήσει το ότι μετά από διάστημα έξι ολόκληρων μηνών δήθεν τρόμαξα και ήθελα να το αναφέρω.

Ακόμα και η ίδια αναφορά των Εισαγγελέων για το επίδικο συμβάν γίνεται ένα ολόκληρο έτος μετά το υποτιθέμενο γεγονός στις 30-09.2019, αφότου είχαν προηγηθεί αφενός άλλα γεγονότα, αφετέρου καταθέσεις μου, και οι καταθέσεις του κ. Στουρνάρα και άλλων. Προφανώς το ανωτέρω γίνεται για την ίδια την αυτό-προστασία τους, ωστόσο δείχνει την μεροληψία, την αναξιοπιστία και τα ψεύδη τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι αντέδρασα όταν στο τέλος Δεκεμβρίου 2018 με εξεβίαζαν να καταθέσω ενοχοποιητικά στοιχεία για τους πολιτικούς. Σε κάποια στιγμή μου έδειξαν ένα φάκελο μη δήθεν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος μου, που είχαν αποστείλει διάφοροι «εχθροί μου». Ζήτησα το φάκελο γα να τους δώσω εξηγήσει αλλά δεν μου δόθηκε ποτέ».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το υπόμνημα του Νίκου Μανιαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου