Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΙ... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

"ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ" ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!
Πόλη υπό… κατάληψη θυμίζουν πλέον τα Γιάννινα σε όσους κάνουν μια βόλτα στο κέντρο, την Παραλίμνιο περιοχή ή τις γειτονιές τους. «Κατακτητές» οι εκατοντάδες παράνομοι ως επί το πλείστον μετανάστες, τους οποίους συναντά κανείς παντού. 

Ασιατικής καταγωγής οι περισσότεροι, αλλά και αρκετοί Αφρικανοί, συγκεντρώνονται ανεξέλεγκτα σε εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια και χώρους της πόλης, δημιουργώντας μικρά «γκέτο», με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη δημόσια υγεία, αφού οι αλλοδαποί ζουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά και για την ίδια την ασφάλεια των πολιτών που ζουν και κινούνται γύρω από τους συγκεκριμένους καταυλισμούς. Άλλοι πάλι, νοικιάζουν διαμερίσματα ή παλιά σπίτια όπου στοιβάζονται κατά δεκάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα σπίτια αυτά γίνονται το επίκεντρο παράνομων δραστηριοτήτων στις οποίες καταφεύγουν πολλοί αλλοδαποί της πόλης μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. 

Οι παλιές φυλακές 

Σε… άτυπο κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών έχουν μετατραπεί λοιπόν εδώ και αρκετό καιρό οι εγκαταστάσεις των άλλοτε στρατιωτικών φυλακών επί της Λεωφόρου Γεννηματά, λίγες δεκάδες μέτρα από το ξενοδοχείο «Du Lac». Και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «γκέτο» που συναντά κανείς αυτή τη στιγμή στα Γιάννινα. Ομάδες λαθρομεταναστών, κυρίως Πακιστανών, βρήκαν στα παλιά κτίρια των στρατιωτικών φυλακών καταφύγιο και στέγη! Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση τόσων αλλοδαπών στον συγκεκριμένο χώρο, όπου δεν υπάρχουν ούτε καν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής (τουαλέτες, μπάνια κ.λ.π.) έχει προκαλέσει την ανησυχία και τις διαμαρτυρίες των πολιτών που διαμένουν γύρω από το παλιό στρατόπεδο. 

Απερίγραπτη εικόνα 

Ο «Π.Λ.» μετά από καταγγελίες κατοίκων της Λεωφόρου Γεννηματά, πραγματοποίησε «αυτοψία» στις εγκαταστάσεις των παλιών στρατιωτικών φυλακών, οι οποίες λογικά ανήκουν ιδιοκτησιακά στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος απ’ τον καθένα, αφού η μπάρα στην κεντρική του είσοδο είναι ορθάνοιχτη! Η κατάσταση στο εσωτερικό των περισσότερων κτιρίων του παλιού στρατοπέδου απερίγραπτη! Σπασμένα παράθυρα, σκουπίδια παντού, πεταμένα παλιά ρούχα και παπούτσια και μια δυσωδία που μαρτυρά ανθρώπινη παρουσία. 

Ομάδες ξένων 

Η ίδια άσχημη εικόνα συναντάται και στους υπαίθριους χώρους των εγκαταστάσεων, που έχουν εγκαταλειφτεί από το Στρατό εδώ και πολλά χρόνια. Ο φακός του «Π.Λ.» εντόπισε ομάδες λαθρομεταναστών να κάθονται ή να κινούνται σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου, ενώ είναι προφανές πως όλοι αυτοί διαμένουν στους χώρους του, αν κρίνει κανείς απ’ τα σκουπίδια αλλά και τα απλωμένα ρούχα στην αυλή! 

Τι λένε οι γείτονες 

«Δεν γίνεται μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή να μαζεύονται ανεξέλεγκτα δεκάδες λαθρομετανάστες, σε χώρους όπου δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Απειλούμαστε όλοι απ’ αυτό το γεγονός», ανέφερε στον «Π.Λ.» πολίτης που διαμένει πολύ κοντά στις παλιές αυτές εγκαταστάσεις. «Εδώ έξω παίζουν τα παιδιά μας κι ανησυχούμε για την ασφάλειά τους με τόσους αλλοδαπούς να κυκλοφορούν τριγύρω», συμπλήρωσε, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των Αρχών. 

Στο παλιό «Χατζηκώστα» 

Ένας άλλος χαρακτηριστικός χώρος στην πόλη μας όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών είναι το παλιό κτιριακό συγκρότημα πίσω από το πρώην Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επί της Λεωφόρου Γ. Παπανδρέου. Ο αλλοδαποί διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπάρχουν στο χώρο αυτό και τους συναντά κανείς μαζεμένους κατά ομάδες, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, έξω απ’ αυτά. Φυσικά ελάχιστοι πολίτες κινούνται στην περιοχή το βράδυ, αφού φοβούνται βλέποντας τόσους μετανάστες μαζεμένους εκεί. 

Κίνδυνος για την υγεία 

Ακόμη πάντως κι αν οι εν λόγω αλλοδαποί δεν είναι κακοποιοί, είναι σαφές πως ο κίνδυνος που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία από την συγκέντρωσή τους στους δύο χώρους που προαναφέρθηκαν είναι μεγάλος. Θα πρέπει λοιπόν η Αστυνομία και οι υπόλοιποι αρμόδιοι τοπικοί φορείς να δουν σοβαρά το θέμα και να αναζητήσουν λύσεις. 

Νοικιάζουν σπίτια… 

Όσον αφορά την συγκέντρωση αλλοδαπών σε ενοικιαζόμενα σπίτια στα Γιάννινα και τους κινδύνους που γεννά ένα τέτοιο γεγονός, κι εδώ τα παραδείγματα είναι πολλά. Πρόσφατη ακόμα είναι η δολοφονία της Καίτης Δούβλη στο κέντρο της πόλης μας από ομάδα Γεωργιανών που εμφανίστηκαν ως ενοικιαστές και την σκότωσαν για να τη ληστέψουν. Πολλές και οι περιπτώσεις μικροεγκληματικότητας με πρωταγωνιστές λαθρομετανάστες, οι οποίοι καταφεύγουν στην παρανομία για να επιβιώσουν. 
Παράνομο εμπόριο 
Τελευταίο χαρακτηριστικό περιστατικό είχε ως πρωταγωνιστές πέντε νεαρούς Πακιστανούς οι οποίοι, με ορμητήριο το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, εμπορεύονταν αδασμολόγητα τσιγάρα, απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων ένδυσης και υπόδησης και πλαστά CD. Τους εντόπισε η Ομάδα Πρόληψη και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Άνδρες της, στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολιών βρήκαν έναν 26χρονο Πακιστανό ο οποίος είχε στην κατοχή του 50 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού και τα κατάσχεσαν. Σε έρευνα που ακολούθησε προχθές στο σπίτι που διέμεναν ο ίδιος και οι άλλοι τέσσερις ομοεθνείς του βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 596 πλαστά CD, χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας, 71 προϊόντα – απομιμήσεις γνωστών επωνύμων εταιρειών ένδυσης και υπόδησης και 180 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, που οι δράστες προόριζαν για πώληση! 
Ανάγκη για μέτρα 
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι απλώς ενδεικτικά του τι συμβαίνει σήμερα στα Γιάννινα με τους εκατοντάδες μετανάστες που έχουν πλημμυρίσει την πόλη και το Λεκανοπέδιο γενικότερα, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και την ελαστικότητα από πλευράς των Αρχών το τελευταίο διάστημα, λόγω των εκλογών. Ένα μέτρο πάντως που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι τα περίφημα κέντρα μεταναστών που είχε εξαγγείλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα οποία όμως «πάγωσαν» λόγω πολιτικών εξελίξεων. Η νέα κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες εκλογές, θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθειά της να βρει λύση στο πρόβλημα. Και σίγουρα θα απαιτηθεί συνολική αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό.!

www.proinoslogos.gr

katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου