Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η προβοκάτσια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη ΔΕΘ και ο ρόλος της ΕφΣυν



Η προβοκάτσια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη ΔΕΘ και ο ρόλος της ΕφΣυν 304012 photo

Σε προηγούμενο άρθρο μου (εδώ) έκανα αναφορά στην ομάδα των 50 περίπου ατόμων που στοχευμένα δημιούργησε επεισόδια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 με στόχο να το διαλύσει. Ο τρόπος εκτέλεσης αυτού του σχεδίου ήταν καταφανώς προβοκατόρικος και αυτό γίνεται σαφές μόλις κάποιος διαβάσει το πιό πάνω άρθρο.
Σχετικά με αυτό το συλλαλητήριο είχαν προηγηθεί ορισμένα δημοσιεύματα από την Εφημερίδα των Συντακτών (ΕφΣυν) και συγκεκριμένα από τον αρχισυντάκτη της, τον κ. Γιώργο Πετρόπουλο. Το πρωτοσέλιδο της 27ης Αυγούστου της ΕφΣυν (εδώ) έφερε τον τίτλο «Θέλουν χάος στη ΔΕΘ», επίσης έγραφε «Ακροδεξιοί κύκλοι με θρησκευτικό προκάλυμμα σχεδιάζουν
έκτροπα», «Ακροδεξιές, εθνικιστικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις θα επιχειρήσουν...», «Έχουν στόχο να προκαλέσουν αναταραχή και επεισόδια... ώστε στις 8 Σεπτεμβρίου να επικρατήσει στην πόλη μια κατάσταση εκτός ελέγχου». Ο τίτλος του άρθρου του κ. Πετρόπουλου στο εσωτερικό της εφημερίδας είχε τίτλο «Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό με στόχο την κατάλυση των θεσμών» (εδώ). Σε εκείνο το άρθρο του, ο δημοσιογράφος εκτός των άλλων έγραφε «Σχέδιο ανωμαλίας βρίσκεται σε εξέλιξη», «Την κατάλυση κάθε έννοιας κράτους και δημοκρατίας επιδιώκουν...», «ακροδεξιές, εθνικιστικές, παραθρησκευτικές, ακόμα και φασιστικού τύπου οργανώσεις...», «οι αντιμνημονιακές κορόνες μέσα σε αυτό το εθνικιστικό-ακροδεξιό πνεύμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από πολιτικός λόγος της Χρυσής Αυγής», «οι διοργανωτές της κινητοποίησης στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη εξυφαίνουν σχέδιο ανωμαλίας», «η ΕφΣυν φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ολόκληρο το σχέδιο των οργανωτών της εν λόγω εκτροπής, που στήνεται μεθοδικά για να εκτελεστεί...», «να δραστηριοποιηθούν και να ενεργήσουν βάσει δικών τους ανεξάρτητων σχεδίων φασιστικά και εγκληματικά στοιχεία...», πιό κάτω επαναλαμβάνει «φασιστικά και εγκληματικά στοιχεία» και συνεχίζει «οι φόβοι να αναβιώσουν σκηνές παρακράτους... δεν είναι καθόλου αβάσιμοι», «με τη στήριξη ακροδεξιών, παραθρησκευτικών, ακόμη και φασιστικών στοιχείων» κλπ. κλπ. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αλλά και η ΕφΣυν με την σωρεία αυτών των ακραίων εκφράσεων και χαρακτηρισμών είναι προφανές ότι προσπάθησαν να πείσουν ότι το συγκεκριμένο συλλαλητήριο θα ήταν μία ακραία εκδήλωση κάποιων φανατικών.
Στις 30 Αυγούστου, ο ίδιος δημοσιογράφος, ο κ. Γιώργος Πετρόπουλος, επανήλθε με νέο του άρθρο στην ΕφΣυν με τίτλο «Είπατε τίποτα για την πέμπτη φάλαγγα;» (εδώ), με το οποίο αναφέρεται στο συλλαλητήριο αλλά και σε εμένα προσωπικά. Ως τίτλο αυτού του άρθρου του επέλεξε μια φράση που αναφέρω σε άρθρο μου που εντωμεταξύ του είχα αποστείλει, μιλώντας για αυτόν και συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων λέω ότι είναι «Υπέρμαχος των θέσεων των Σκοπιανών, ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται στο ελληνικό στρατόπεδο. Είπατε τίποτα για την πέμπτη φάλαγγα;». Σε αυτό το άρθρο ο κ. Πετρόπουλος επαναλαμβάνει την φρασεολογία, του προηγούμενου άρθρου του, περί «ακροδεξιών κύκλων», «να προκαλέσουν χάος», «φασιστικά και εγκληματικά στοιχεία» κλπ. Μόνο που αυτή τη φορά τα περί «άκρων» τα εξαπολύει και προς εμένα προσωπικά. Λέει λοιπόν μιλώντας για εμένα ότι είμαι «από αυτούς που διακατέχονται από τις πιο ακραίες απόψεις», πιό κάτω με βαφτίζει διοργανωτή του συλλαλητηρίου κλπ. Βέβαια ο συγκεκριμένος κύριος στην συνέχεια ΔΕΝ δημοσίευσε την 3 σέλιδη επιστολή μου με τίτλο «Λάσπη και στοχοποίηση από δημοσιογράφο της ΕΦΣΥΝ» (εδώ) με την οποία απαντώ στο άρθρο του, ούτε την ανήρτησε στο site της ΕφΣυν ή έστω στον τοίχο του στο Facebook όπου μιλάει για εμένα και με λούζει κανονικά. Όσες φορές προσπάθησα να αναρτήσω ως σχόλιο κάτι σχετικό με αυτό, στο site της ΕφΣυν και στον τοίχο του κ. Πετρόπουλου στο θέμα όπου μιλάνε για το πρόσωπό μου, αυτοί το έσβηναν. Οι κ.κ. «Δημοκράτες» της ΕφΣυν μου πέταξαν λάσπη, με στοχοποίησαν και μετά με φίμωσαν. Δεν αντέχουν να ακουστεί η άλλη άποψη. Η συμπεριφορά τους θυμίζει πρακτικές ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Πετρόπουλος στις 5 Σεπτεμβρίου μου έκανε την τιμή να γράψει στον τοίχο μου στο Facebook (εδώ) και να επαναλάβει για μία ακόμη φορά την θεωρία του ότι δηλαδή ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο και θα προκαλέσουν επεισόδια. Συγκεκριμένα κάποιες από τις φράσεις του ήταν ότι «σας επευφημούν Χρυσαυγίτες… Αυτοί τρέχουν ξοπίσω σας», «να προσέχετε μην σας προβοκάρει κανένας χρυσαυγίτης απ' αυτούς με τους οποίους το Σάββατο θα είστε δίπλα-δίπλα», «Εσείς θα το φωνάζετε μαζί με τους χρυσαυγίτες», «Να προσέχεις τον χρυσαυγίτη δίπλα σου. Σου κάνει κακό». Όταν του είπα για πολλοστή φορά ότι «Δεν έχω κανέναν χρυσαυγίτη δίπλα μου», μου απάντησε ότι «Θα τον έχεις το Σάββατο». Τότε του είπα «Κάτι παραπάνω μπορεί να ξέρεις». Τελικά πράγματι κάτι παραπάνω ήξερε ο κ. Πετρόπουλος. Τόση επιμονή για τον περιβόητο χρυσαυγίτη που θα είναι στο συλλαλητήριο και θα προκαλέσει χάος. Αξίζει να θυμηθούμε μία φράση που ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος στο δημοσίευμα της 27ης Αυγούστου, ότι δηλαδή «οι φόβοι να αναβιώσουν σκηνές παρακράτους... δεν είναι καθόλου αβάσιμοι» (βλέπε πιό πάνω).
«Μάγος» είσαι σύντροφε; Ή έχεις καλύτερη πληροφόρηση από εμάς; Τελικά επαληθεύτηκες. Πράγματι υπήρξε δράση παρακρατικών. Όχι όμως αυτών που αναφέρεις εσύ. Όχι αυτών που θέλαν να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το συλλαλητήριο, αλλά των άλλων. Αυτών που θέλαν να ακυρώσουν το συλλαλητήριο. Αυτών που ήθελαν αυτό που ήθελες και εσύ. Να μην πετύχει το συλλαλητήριο. Να αποτύχουν οι «Μακεδονομάχοι» όπως ειρωνικά χαρακτηρίζει η ΕφΣυν τους Έλληνες που αγωνίζονται για τα αυτονόητα.
Πως όμως ήσουνα τόσο σίγουρος βρε παιδί μου...
Μιλούσες με τόση βεβαιότητα...
Γιώργο με βάζεις σε σκέψεις...
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου