Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Θλιβερή η παρουσία του κ.Τσίπρα στην Ευρωβουλή

Αγνοούσε ότι οι Ευρωβουλευτές δεν πέφτουν σε επικοινωνιακές παγίδες
Μετέτρεψε το Ευρωκοινοβούλιο σε Ελληνική Βουλή, εκθέτοντας τη χώρα μας

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή την περασμένη εβδομάδα, όσοι ήσαν τυχεροί και παρακολούθησαν απευθείας από την Ευρωβουλή την συζήτηση, διερωτώνται για τον λόγο αυτής της επίσκεψης, διότι η επίσκεψη αυτή και η συζήτηση που επακολούθησε, ήταν μια πανωλεθρία για τον πρωθυπουργό που όμως εξέθεσε σοβαρά και την Ελλάδα. Μια λογική υπόθεση που μπορεί κανείς να κάνει, είναι ότι ο κ.Τσίπρας, επηρεασμένος από την Ελλάδα, που μας έχει φλομώσει στις επικοινωνιακές παγίδες, για να μην πούμε στα ψέματα, και κατορθώνει σε κάποιο βαθμό, πολλοί Έλληνες να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Οι «κουτόφραγκοι», όπως τους λένε, δεν χάφτουν εύκολα επικοινωνιακά δολώματα και μάλλον είναι πληρέστερα ενημερωμένοι και μαζί τους δεν περνούν οι εντυπωσιασμοί, αν δεν στηρίζονται σε γεγονότα και πράξεις. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο κ.Τσίπρας μίλησε επί 23 λεπτά, σε ένα σχεδόν άδειο Κοινοβούλιο, όπου την παρακολούθησαν 32 ευρωβουλευτές (οι περισσότεροι ήταν Έλληνες) από τους 751 και εξόδευσε τα πρώτα 12 λεπτά να περιγράφει όλες τις «επιτυχίες» του, ωσάν να μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα, αν όχι στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα. «Η πολιτική των ελλειμμάτων, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της διευρυμένης διαφθοράς προηγούμενων κυβερνήσεων, είχαν ρίξει τη χώρα μου στα βράχια της χρεοκοπίας. Αλλά ταυτόχρονα η αδυναμία των θεσμών να δώσουν προτεραιότητα στις αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις στα πρώτα δύο προγράμματα, σε συνδυασμό με την εμμονή ορισμένων εξ αυτών σε μια συνταγή ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, είχαν οδηγήσει τη χώρα στα όρια της κοινωνικής έκρηξης αλλά και της οικονομικής ασφυξίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Οι ταλαίπωροι λιγοστοί Ευρωβουλευτές τον άκουγαν νωχελικά αλλά υπομονετικά, ωσάν να εννοούσαν «Γιατί μας τα λέει όλα αυτά; Δεν ξέρει ότι εμείς εδώ τα γνωρίζουμε όλα πολύ καλά και όπως πράγματι είναι και όχι όπως μας τα λέει»; Στη συνέχεια μίλησε για την Ε.Ε., όχι πως θα την ήθελε αλλά πως δεν την θέλει, επισημαίνοντας μερικά αδύνατα σημεία και συμπεριφορές της Ε.Ε. γενικότερα.

Τα αίματα άναψαν όταν άρχισαν οι ερωτήσεις των Ευρωβουλευτών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Για να ακριβολογούμε, άρχισε η επίθεση των ευρωβουλευτών κατά του Έλληνα πρωθυπουργού με πολλά ερωτήματα που τσάκιζαν κόκκαλα. Αναπόφευκτα θα σε κυριαρχούσαν θλιβερά συναισθήματα για τον πρωθυπουργό μας και την Χώρα μας. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε προ ενός ανελέητου λιθοβολισμού από όλους τους παρόντες Ευρωβουλευτές, κυρίως από αυτούς του Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ), αλλά ακόμη και οι της σοσιαλιστικής ομάδος, όπως ο πρόεδρός τους κ.Μπούλμαν, ήσαν ηπιότεροι, αλλά δεν του χαρίστηκαν. Σε μια στιγμή διέκρινα τον κ.Τσίπρα να κρατά με τα δυο του χέρια το κεφάλι του, κρύβοντας το πρόσωπό του, ως εάν να μην άντεχε άλλο ράπισμα. Ήταν μια αναπόφευκτη θλίψη και συμπόνια για τον πρωθυπουργό μας, για όσα συνέβαιναν εκτός Ελλάδος, τα οποία έθιγαν και πρόσβαλαν όλους τους Έλληνες. Δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ο κ.Τσίπρας ότι εκτός Ελλάδος είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι και προστατεύουμε την χώρα μας και δεν εξάγουμε τον αντιπολιτευτικό μας οίστρο και ό,τι μας εκθέτει συλλήβδην.

Έκπληξη μου προξένησε όμως η πλήρης ενημέρωση ή μάλλον η γνώση του τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα από τους Ευρωβουλευτές. Βέβαια στην σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, οι ειδήσεις, οπουδήποτε και αν έχουν δημιουργηθεί, σχεδόν αυτομάτως τις γνωρίζει όλη η οικουμένη. Η έκπληξή μου για τη γνώση των ευρωβουλευτών περί των ελληνικών θεμάτων, έγκειται στο γεγονός ότι αναφέρθηκαν σε γεγονότα ακόμη και αυτά του 2015, με τόση ακρίβεια και έμφαση, που αμφιβάλλω πόσοι Έλληνες βουλευτές τα θυμούνται ή ακόμη και αν τα γνωρίζουν. Όσο για τον ελληνικό λαό, απλά έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να τον κρατούν σε μια πλήρη σύγχυση, αφού όλα αυτά τα γεγονότα φροντίζουν οι ενεχόμενοι σε αυτά, να τα παραποιούν, τουλάχιστον, αν όχι να τα διαστρεβλώνουν πλήρως, και έτσι ο ταλαίπωρος λαός να μην μπορεί να διακρίνει πάντα την αλήθεια από το ψέμα. Ο καημένος ο πολίτης μόνο όταν «γουργουρίζει» η κοιλία του εκφράζει την δυσαρέσκειά του. «Γουργουρίζει» η κοιλία, στο χωριό μου λέμε όταν κάποιος πεινάει. Για να δικαιολογηθούν π.χ. οι Συριζαίοι για την ανεπάρκειά τους και τις πολλές περικοπές του εισοδήματος των πολιτών, συγκρίνουν τις περικοπές αμέσως μετά την οικονομική αυτή κρίση, με τις αχρείαστες που έγινα μετά το 2015, παρά μόνο από άγνοια εφαρμογής παραγωγικής πολιτικής ή έτι χειρότερα, αν η σκέψη ήταν να εφαρμοστεί στη χώρα μας ένα άλλο, αν και χρεωκοπημένο, πολιτικό σύστημα. Οι αποχωρήσαντες τότε βουλευτές του, το εννοούν ξεκάθαρα.

Φαίνεται ότι η όποια παραποίηση των γεγονότων και των εννοιών στη χώρα μας, ο έξω πολιτισμένος κόσμος, μπορεί και ξέρει να διακρίνει την πραγματικότητα και την αλήθεια και μιλάει μόνο όταν του δοθεί η ευκαιρία, όπως προχθές στην Ευρωβουλή. Συνεχίζω όμως να εκπλήσσομαι για το γεγονός ότι ορισμένοι ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν στα συμβάντα του 2015, ωσάν να μην πέρασε μία μέρα. Στο μέρος της συνεδρίασης της ευρωβουλής κατά το οποίο μίλησε ο κ.Τσίπρας, οργισμένος κατά γενική αντίληψη, στα άδεια έδρα και θυμήθηκε τον παλαιό εαυτό του, όταν το κόμμα του βρισκόταν στο 4%. Μερικά από τα δύσκολα αλλά τόσο αληθινά ερωτήματα που δέχτηκε ο πρωθυπουργός είναι τα εξής:

Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδος και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;

Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;

Τι έχει να πει για τα 100 δισ. ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015; Οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν τον λογαριασμό, ειπώθηκε.

Φαίνεται ότι ο κΤσίπρας αιφνιδιάστηκε αλλά δεν τόλμησε να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα, αλλά, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι στην Ελλάδα πρωθυπουργοί γίνονται όσοι προέρχονται από οικογένεια πολιτικών και επέλεξε να απαντήσει μόνο στους Έλληνες Ευρωβουλευτές και μετέτρεψε το Ευρωκοινοβούλιο στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τις συνήθεις οξείες και εν πολλοίς ανεδαφικές επιθέσεις για θέματα τα οποία δεν είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Ευρωβουλευτές, εκθέτοντας τη χώρα μας ανεπανόρθωτα. Γίναμε δηλαδή ρεζίλι! Επικέντρωσε τις απαντήσεις του στο να αιτιολογήσει και να εξάρει την Συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια, ωσάν να είχε πετύχει την παγκόσμια ειρήνη, ενώ απλά είχε παραδώσει το δοξασμένο όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς και μάλιστα πολύ φτηνά. Ήξερε όμως ότι αυτό άρεσε στους Ευρωβουλευτές και κανείς Έλληνας δεν θίχθηκε και να ζητήσει τον λόγο που το Ευρωκοινοβούλιο, υποστήριζε ένα τρίτο μικρό κρατίδιο κι όχι το ισότιμο κράτος - μέλος την Ελλάδα. Αλήθεια κανείς δεν θα θέσει ένα τέτοιο θέμα; Θα το αναλύσω στο επόμενο σημείωμά μου, για να αναλάβει ο καθένας το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Επομένως ο κ.Τσίπρας όφειλε να αποφύγει αυτή την επίσκεψη, ή να ήταν πληρέστερα έτοιμος.

Νίκος Αναγνωστάτος e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Thiakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου