Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελπίδα φεύγει, ο... Χάρος έρχεται!


antipas

Γιάννης Αντύπας



Πέραν του μακάβριου του πράγματος, οι δηλώσεις Τσίπρα (στη ΔΕΘ) και Τσακαλώτου (στο Λονδίνο) για το πως θα «λυθεί» το πρόβλημα της προσωπικής διαφοράς των παλαιών ασφαλισμένων είναι αποκαλυπτικές του φανατισμού του νεοφώτιστου. Δεδομένου ότι στην εφαρμογή των μνημονίων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον παλαίμαχοι, το νεοφώτιστοι έχει να κάνει με τα μέλια της εξουσίας. 


Οι δικαιούχοι της προσωπικής διαφοράς είναι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών οπότε το θέμα αυτό θα... σβήσει σταδιακά, είπε ο πρωθυπουργός. Το πρόβλημα θα λυθεί με... φυσικό τρόπο, εξήγησε σε εκπροσώπους μελλοντικών επενδυτών ο υπουργός των Οικονομικών. Ο επικεφαλής της κίνησης των «53», οι οποίοι φοβούνται μήπως και γίνει ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πλέον προφανές πως οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πουν και να κάνουν τα πάντα για να μη σηκωθούν από το «τραπέζι» της εξουσίας. Έσκισαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αποχαιρέτησαν τον μισό σχεδόν παλαιό ΣΥΡΙΖΑ, συγκρούστηκαν με στελέχη που τους βοήθησαν να κερδίσουν τις εκλογές, έκαναν όλα τα χατίρια των δανειστών.

Το «όχι» που φώναζαν με όλη τους τη δύναμη, σε ότι και να άκουγαν, έγινε «ναι σε όλα» από όλους. Πρώτη φορά μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχασε βουλευτές. Αντίθετα, πήρε και τη Μεγαλοοικονόμου. Με τον φανατισμό του νεοφώτιστου αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, επιμένοντας στην ορθότητα τους δόγματος, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από άλλοθι.

Άλλοθι για να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς του κράτους, να προστατεύουν τους ημετέρους, να καταγγέλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Άλλοθι για να κόβουν συντάξεις, να μοιράζουν φτώχεια με επιδόματα και να υποχρεώνουν τους νέους της χώρας σε ζωή με 300 ευρώ ή σε μετανάστευση στο εξωτερικό. Τα πάντα για την εξουσία και την επιβίωση του στενού κύκλου προσώπων γύρω από τον πρωθυπουργό.

Όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Μπορεί στα υπουργικά αυτοκίνητα και γραφεία ο χρόνος να κυλά λίγο διαφορετικά, με τη νωχελικότητα των ανθρώπων που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι κάλπες και το τέλος ενός ακόμη συστήματος εξουσίας πλησιάζει. Ότι και να μοιράσουν πια είναι πολύ αργά. Η καλή ζωή βλέπετε, μειώνει τα αντανακλαστικά των ανθρώπων.

Όταν το αντιληφθούν αυτό θα εισέλθουν στο στάδιο του πανικού. Θα ανοίξουν ταμεία, θα ανοίξουν συρτάρια, θα ανοίξουν ντουλάπες. Θα πουν τα πάντα για τους πάντες και θα μοιράσουν ότι πήραν από εκείνους που πιστεύουν πως δεν τους ψηφίζουν. Δε θα αλλάξουν τη μοίρα τους, αλλά θα το κάνουν. Γιατί αυτό συμβαίνει πάντα όταν πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. Και το δικό τους πρόβλημα θα λυθεί με τον φυσικό τρόπο: τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου