Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Π.Λαφαζάνης: «Ούτε στα πιο εφιαλτικά μου όνειρα δεν περίμενα ότι ο Τσίπρας θα πρόδιδε τις δεσμεύσεις του»

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκεται αυτή την ώρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς έχει κληθεί εκ νέου από την κρατική ασφάλεια προκειμένου να δώσει αυτή τη φορά έγγραφες εξηγήσεις για τα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Τότε δεκάδες αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας με τα ΜΑΤ να απωθούν τους διαδηλωτές αρχικά με τα γκλοπς και στη συνέχεια κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κλήθηκε για πέμπτη φορά από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προχώρησε και οι οποίες φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της απόπειρας, συμμετοχής και κατά συρροή διατάραξης της κοινής ειρήνης, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της απρόκλητης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζανης κάνει λόγο για αυθαίρετη πολιτική δίωξη, πρωτοφανή στα χρονικά, σημειώνοντας ότι «μόνο σε μαύρα καθεστώτα τύπου Τουρκίας διώκονται αυθαίρετα επικεφαλής δημοκρατικών κομμάτων και συνιστούν σε προεκλογική περίοδο ανοικτή πράξη ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και νόθευσης της δημοκρατικής πορείας προς τις εκλογές».

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα ότι ο Τσίπρας θα ήθελε να μας πάει φυλακή»

«Αυτό που γίνεται σε βάρος μου είναι απίστευτο» πρόσθεσε και τόνισε παράλληλα πως «ούτε στα πιο εφιαλτικά μου όνειρα δεν περίμενα ότι ο Τσίπρας όχι μόνο θα πρόδιδε τις δεσμεύσεις αλλά θα ήθελε να μας πάει και φυλακή. Αυτή η αθλιότητα προδίδει τον πανικό του και το φόβο του απέναντι στη Λαϊκή Ενότητα και το κίνημα. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Φυσικά δεν θα πάω να απολογηθώ σε αυτούς τους κυρίους οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα παρά το παρακράτος».

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ζήτησε να επισπευσθούν οι υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές και μένα να με τρέχουν στην ΓΑΔΑ, πολιτικά και ποινικά όμηρο, με κατηγορίες που δεν έχει και ο χειρότερος ποινικά κατηγορούμενος σε αυτήν την χώρα».

Διώξεις και σε άλλους μετέχοντες στις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών

Οι... διώξεις ωστόσο δεν σταματούν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μια σειρά διαδηλωτών τόσο της Λαϊκής Ενότητας όσο και του «Κινήματος κατά των πλειστηριασμών» κλήθηκε από την κρατική ασφάλεια τους περασμένους μήνες για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Αύριο, στην ΓΑΔΑ καλούνται οι Απόστολος Μπούρας και Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών ενώ την προσεχή Τρίτη εξηγήσεις καλείται να δώσει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Αφοξενίδου Μαρία.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΛΑΕ το Μαξίμου προχωρά σε «πογκρομ» διώξεων κατά πρώην συντρόφων φορτώνοντας στον κάθε ένα από αυτούς τον «μισό ποινικό κώδικα» σε μια προσπάθεια να «τρομοκρατήσει και να καταστείλει το κίνημα». Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενδεχομένως να υπάρξουν και νέες διώξεις στελεχών και καταγγέλουν την κυβέρνηση ότι επιδεικνύει αυταρχισμό.

Το «παρών» στη σημερινή διαμαρτυρία έδωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη αλλά κι ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής που με σειρά του σημείωσε ότι έχει «καλέσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο μέτρο των δικών του αρμοδιοτήτων να παρέμβει προκειμένου να εξασφαλιστεί καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο η πολιτική εκείνη ατμόσφαιρα που δεν θα διώκει πολιτικά εκπροσώπους κομμάτων, θα περιφρουρεί τη δημοκρατία και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου