Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Καλοπερασάκιας, αγενής, γλύφτης, γυναικάς… Άντε γεια κύριε Τόμσεν του ΔΝΤ. Γράφει η ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ

Αν τα “πέτρινα” μνημονιακά χρόνια μεταφέρονταν στη μεγάλη οθόνη, ο Πολ Τόμσεν θα εξασφάλιζε το δίχως άλλο τον κομβικό ρόλο του εμβληματικού αντιήρωα. Δεν είναι παραδομένος στην παράνοια ούτε τρέφεται από τη βία, σε αντίθεση με κάποιους εκ των αναγνωρίσιμων κινηματογραφικών κακών. ..
Όπως ακριβώς και η δεκαετής δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος απέχει παρασάγγας από ευυπόληπτο χολιγουντιανό σενάριο. Παρ’ όλα αυτά, το πέρασμα του ξερακιανού Δανού τεχνοκράτη του ΔΝΤ από τη μεσογειακή Ελλάδα, γέννησε αφηγηματικά θραύσματα που θα ζήλευε ακόμα και οσκαρικός σεναριογράφος: από κοινωνικά χαλάσματα, μέχρι υποκλοπές και κοριούς.  Η συνταξιοδότησή του, μία δεκαετία μετά από την έλευσή του στην Αθήνα, σηματοδοτεί και επισήμως το κλείσιμο ενός κύκλου που έριξε βαριά τη σκιά του στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ανακοινώθηκε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος Ιουλίου. Συνταξιοδοτείται σε ηλικία 64 ετών.
Εάν επρόκειτο για Έλληνα, ο ίδιος θα έλεγε πως πρόκειται για απαράδεκτη πρόωρη συνταξιοδότηση, αφού δεν έχει συμπληρώσει τα 67 έτη. Άλλα, όμως, είναι τα μέτρα για τους Έλληνες και γενικά για το πόπολο και άλλα για τους “προνομιούχους”. Η άκαμπτη προσήλωση στις αρχές της δημοσιονομικής λιτότητας δεν φαίνεται να αφορά τα στελέχη του ΔΤΝ και των άλλων διεθνών οργανισμών.
Όταν, άλλωστε, ο Τόμσεν πίεζε ασφυκτικά για απανωτές περικοπές μισθών και συντάξεων στην Ελλάδα, οι αποδοχές του ξεπερνούσαν τα 389.060 δολάρια σε ετήσια βάση. Παρ’ όλα αυτά, έχει μείνει παροιμιώδης η εισήγησή του σε κλειστή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας εξανίστατο για τις απαράδεκτα υψηλές ελληνικές συντάξεις.
Με απορία και βαθιά ενόχληση αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν συντάξεις που αγγίζουν τα 915 ευρώ! Συνέκρινε, μάλιστα, τις ελληνικές συντάξεις με αυτές άλλων χωρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου