Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πυρά από Λάμπρου και Οικονόμου (53+): Σοβαρό λάθος η θετική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Rafale

 

“Φαγωμάρα” ξέσπασε στο εσωτερικό του Σύριζα με αφορμή τα εξοπλιστικά.

«Σοβαρό λάθος» χαρακτηρίζουν τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά των Rafale, οι Πάνος Λάμπρου και Μίλτος Οικονόμου.

Τα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα communality.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της τάσης των «53» υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

να είναι «ένα κόμμα που τοποθετείται με σαφήνεια στην όχθη της ειρήνης, μακριά και σε σύγκρουση με εθνικιστικές αντιλήψεις και λογικές κανονιοφόρων, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» και προσθέτουν: «Από αυτή τη σταθερή φιλειρηνική σκοπιά, ήταν σοβαρό λάθος το «υπέρ» στην αγορά των RAFALE, που αποτελεί μια τεράστια δημοσιονομική δαπάνη σε καιρό κρίσης, αλλά και σε λάθος κατεύθυνση κινείται».

Αναφορικά με το ζήτημα της διεύρυνσης, στο μακροσκελές κείμενό τους οι Λάμπρου και Οικονόμου τάσσονται υπέρ της ιδεολογικά σφιχτού κόμματος με αριστερά χαρακτηριστικά. «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με ταυτότητα και φυσιογνωμία και όχι ένα πλαδαρό και ιδεολογικά άνευρο πολυσυλλεκτικό πολιτικό μόρφωμα, μια χαλαρή “παράταξη”. Οι ακραίες αντιθέσεις και οι νέες διαιρετικές γραμμές που διαμορφώνονται, τα νέα επίδικα και οι νέες προκλήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, οι τεράστιοι κίνδυνοι από την επιθετικότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, δεν οδηγούν σε κεντρώες διαχειριστικές απαντήσεις ή σε λίγο απ΄ όλα, γιατί οι απαντήσεις αυτές όχι μόνο δεν συγκινούν, αλλά αποτελούν τροχοπέδη, μειώνουν τη δυναμική, αφαιρούν και δεν προσθέτουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου