Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Άγνωστοι πέταξαν τσάντα με χειροβομβίδες μετά από καταδίωξη στο Κερατσίνι – Άνδρες του Τ.Ε.Ε.Μ. στο σημείο

 Δε σημειώθηκε έκρηξη - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο 

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην ΕΛ.ΑΣ όταν άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έπειτα από καταδίωξη που προηγήθηκε πέταξαν στο οδόστρωμα στην περιοχή του Κερατσινίου τσαντάκι το οποίο περιείχε τρεις χειροβομβίδες. 

Είχε προηγηθεί σήμα της άμεσης δράσης στους δύο επιβαίνοντες της μοτοσικλέτας να σταματήσουν προκειμένου να διεξαχθεί έλεγχος καθώς κρίθηκαν ύποπτοι. Ωστόσο, ο οδηγός της μηχανής ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα στη συμβολή της οδού Πλάτωνος και Αναπαύσεως να πετάξει ο οδηγός ένα τσαντάκι στο οποίο έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε τρεις χειροβομβίδες, χωρίς ευτυχώς να πραγματοποιηθεί έκρηξη.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι: 

Ο «άχαστος» Τσίπρας που μετράει εννέα χρόνια ήττες

 

Πράγματι, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε πάντοτε νικητής. Συμπληρώνονται όμως εννέα ολόκληρα χρόνια που ο πάλαι ποτέ «άχαστος» μετράει μόνο ήττες, μερικές εξ αυτών μάλιστα συντριπτικές. Δυο είναι τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία ο «άχαστος» έχει βρει το μάστορά του: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Δίκη για Μάτι: Η ανατριχιαστική περιγραφή της κόρης ιερέα - «Σήκωσε τα χέρια του και είπε ''Θεέ μου, συγχώρεσε με''»

mati_diki_xr 

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες - Περιέγραψαν όσα έζησαν κλαίγοντας και με τρεμάμενη φωνή

«Είναι αδιανόητο, 32 χιλιόμετρα από τη Βουλή των Ελλήνων έγινε αυτό, κάηκαν 104 άνθρωποι, 58 εγκαυματίες, πνίγηκαν άνθρωποι στη θάλασσα, δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, σίγουρα κάτι δεν πήγε κάτι καλά, δεν έγινε επιχείρηση εκείνη την ημέρα», κατέθεσε μάρτυς στη δίκη για το Μάτι.

Η ανατριχιαστική περιγραφή της κόρης ιερέα, για τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της που έζησε μαζί με την μητέρα της μέσα στη θάλασσα συγκλονίζουν. Η κόρη του ιερέα κατέθεσε: «Σηκώνει τα χέρια του ψηλά και λέει ''Θεέ μου, συγχώρεσε με'', γυρνάει στη μητέρα μου ''σας ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει για μένα'' και αυτή ήταν η τελευταία του λέξη, ακούγεται βρόγχος και έφυγε από τη ζωή. Τον κρατήσαμε μαζί μας. Τον γύρισα ανάποδα και έδεσα στην άκρη του αριστερού καρπού μου το ράσο του».

 iaponia-tphonas-mak1

Ιαπωνία: Χάος από τους τυφώνες, πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι καλούνται να εκκενώσουν - Δείτε βίντεο

Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών - Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση και δεκάδες έχουν τραυματιστεί - «Ήθελα απλώς να επιβιώσω», λέει μια γυναίκα - Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας ανεστάλησαν και μεγάλες εταιρείες, όπως η Toyota, έκλεισαν τα εργοστάσιά τους

Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στη νότια Ιαπωνία έχουν κληθεί να εκκενώσουν τις περιοχές τους, καθώς ο τυφώνας Shanshan χτύπησε τη χώρα την Πέμπτη, προκαλώντας διακοπές, καταστροφές αλλά και απώλειες ζωών.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Shanshan είναι ο μεγαλύτερος τυφώνας που έχει χτυπήσει την Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες, ενώ χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας ανεστάλησαν και μεγάλες εταιρείες, όπως η Toyota, έκλεισαν τα εργοστάσιά τους.

ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ VEGAN ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό εργοστασίου αυγών στη Θεσσαλονίκη

 Την ευθύνη για τον εμπρησμό εργοστασίου αυγοπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε η οργάνωση ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων).

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ΜΑΖ ανέλαβε την ευθύνη για τη φωτιά στην αυγοπαραγωγική εταιρεία Tsakiris Family στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Αναφέρει, δε, ότι ο λόγος που έβαλε τη φωτιά είναι επειδή «χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά».

Μάλιστα, τα μέλη της ΜΑΖ τονίζουν ότι «αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε».

Ο εμπρησμός σημειώθηκε στις 22 Αυγούστου στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, κάηκε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, ωστόσο σώθηκαν τα ζώα.

Η ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγράφεται η Αθηνά Λινού

diagrafi_linou_xr 

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη - Ζητήθηκε η παραίτησή της για λόγους διαφάνειας, αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου

Την διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα, μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι 459 σελίδες που παρέδωσε η Αθηνά Λινού την Παρασκευή στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, όπως φαίνεται, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της.

Τις επόμενες ώρες θα δοθεί στη δημοσιότητα, όπως αναφέρουν πηγές από την Κουμουνδούρου, η ανακοίνωση της αποπομπής της κυρίας Λινού, όπου θα αναφέρει ότι αυτή γίνεται για λόγους διαφάνειας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η Αθηνά Λινού, χθες δεν ψήφισε την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου ο Νίκος Παππάς να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή φαίνεται να φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με τον ανεξάρτητο βουλευτή Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε φέρει στο φως την υπόθεση της Αθηνάς Λινού και είχε ζητήσει την απομάκρυνσή της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, θα μεταβεί σε λίγο στη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει το προεδρείο για την απόφαση του κόμματος.

Όθων, ο Πρώτος Βασιλεύς της Ελλάδος (1815-1867)

 

 Από: Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Κρασσά          

«Αἱ πληγαί τῆς Ἑλλάδος εἶναι οἱ ἀρχηγοί της. Ἀσχολοῦνται ἀποκλειστικῶς μὲ τὰ ἱδιαίτερά τους συμφέροντα, πάντα ὑπὸ τὸ πρόσχημα τοῦ ἀγνότερου πατριωτισμοῦ». Ἀπὸ ἐπιστολή τοῦ Ἐλβετοῦ φιλέλληνος Ἰωάννη Εϋνάρδου[1] (1775-1863) πρὸς τὸν Ὄθωνα πρὶν ἀπό τὴν ἄφιξή του στὴν Ἑλλάδα.

 Η Άφιξη

Την 18η Ιανουαρίου 1833, ο πρώτος Βασιλεύς της Ελλάδος, ο δεκαεπτάχρονος Πρίγκιπας Όθων, δευτερότοκος υιός του Βασιλέως Λουδοβίκου του Α΄(1786-1868) της Βαυαρίας[2], αφίχθηκε στο Ναύπλιο επιβαίνων της βρετανικής φρεγάτας «Μαδαγασκάρης». Η απελευθέρωση ενός χριστιανικού έθνους μετά από 4 αιώνες Οθωμανικής δουλείας, απετέλεσε γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Ευρώπη. Μαζί με τον μέλλοντα άνακτα κατέπλευσαν 25 πολεμικά πλοία της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, συνοδευόμενα από 45 μεταγωγικά τα οποία μετέφεραν 3.500 Βαυαρούς στρατιώτες. Ο Όθων πάτησε για πρώτη φορά τα ελληνικά χώματα την 25η Ιανουαρίου 1833 υπό τις θερμές

Η ώρα του εισαγγελέα για την εταιρεία σεκιούριτι του... Πολάκη!

 


Καλούνται ως ύποπτα τέλεσης αδικημάτων τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2017-18 για το τρελό πάρτι που στήθηκε!

Είναι γνωστό το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ο Παύλος Πολάκης έχει εξαπολύσει έναν τεράστιο προσωπικό πόλεμο εναντίον τής μέχρι πρότινος συντρόφισσάς του, Αθηνάς Λινού, για τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε το Ινστιτούτο PROLEPSIS.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι ο Παύλος Πολάκης πάντα στην ατζέντα του κρύβει τα δικά του ένοχα μυστικά. Τα οποία όποιος πάει να τα ξεσκεπάσει προκαλεί το μένος και την οργή του. Και ενώ έχει αυτοπροσδιοριστεί ως άτυπος εισαγγελέας, τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τις δικές του σκοτεινές ημέρες στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Λες και ο ίδιος είναι υπεράνω νόμων.

Για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 2015-2019

Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο ΕΡΤNews: «Ο Κασσελάκης αντί να ενώνει διχάζει» | 28/8/2024 | ΕΡΤ

 

Λουράντος: Ανέβηκαν οι τιμές στα φάρμακα με τιμές τσίχλας για να σταματήσει η πορεία προς την εξαφάνιση τους

 farmaka

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ εξηγεί πώς η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων θα λειτουργήσει προς όφελος όλων

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος έκανε μια ανάρτηση εξηγώντας πώς λειτουργεί η αύξηση στις τιμές των φαρμάκων προς όφελος τόσο των ασφαλισμένων, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναφέρει, «αυξήθηκε η τιμή των φθηνών φαρμάκων (με τιμή τσίχλας) ώστε να σταματήσει η πορεία προς την εξαφάνισή τους και η αντικατάστασή τους από άλλα πολύ ακριβότερα φάρμακα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Και τα ακριβότερα φάρμακα θα είχαν ακριβότερη συμμετοχή».

Στην ανάρτηση, ο κ. Λουράντος επιστρατεύει και ένα παράδειγμα με συγκεκριμένο φάρμακο και τη συμμετοχή που έχει τώρα σε σύγκριση με τη συμμετοχή που θα έχει το ακριβότερο από αυτό φάρμακο. «Ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έκανε κάτι που δεν τολμούσαν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Υγείας, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος», καταλήγει ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Λουράντου

«Πολιτικό κόστος…»

Κλείσιμο
Διαβάζουμε σήμερα στα διάφορα ΜΜΕ…

ΣΥΡΙΖΑ: πνίγονται στην τοξικότητά τους

ΣΥΡΙΖΑ: πνίγονται στην τοξικότητά τους 

Νίκος Μιχαλόπουλος


Τα σημερινά γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η φυσική εξέλιξη ενός πολιτικού μορφώματος που γιγαντώθηκε από τον λαϊκισμό και την τοξικότητα και πλέον πνίγονται μέσα σε αυτά. 

Αυτός ο τραγέλαφος που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με τα συντροφικά αλληλοκαρφώματα, είναι όλη η αποτύπωση της αρνητικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή της χώρας, που δηλητηρίαζε την κοινή γνωμή, στοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Η κατακερμάτωση της τοξικότητας που πλέον διαχέεται με ταχείς ρυθμούς στο εσωτερικό του, τον δηλητηριάζει και τον αποσυνθέτει, αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο.

Το μήνυμα στην κοινωνία

Προφανώς, καταδεικνύεται ο πολιτικός καιροσκοπισμός. Μία πολιτική ομάδα χωρίς ιδεολογία που την ενώνει μόνο το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους και έχουν πρωταρχικό σκοπό την εξουσία και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο και ανήθικο μέσο, από τη λάσπη και τη συκοφαντία, έως τις δολοφονίες χαρακτήρων. 

Η σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ απλά στέλνει το μήνυμα πως ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται μέσα στα όρια της ευγενούς άμιλλας, με θέσεις, επιχειρήματα και προτάσεις και όχι την προσπάθεια προσωπικής εξόντωσης των αντιπάλων στα πρότυπα του «χουλιγκανισμού».


Πορτοσάλτε: Ε, όχι και πρωτόγνωρη στον ΣΥΡΙΖΑ, η σταλινική «δολοφονία» χαρακτήρων…

 Άρης Πορτοσάλτε

Διδάχτηκαν και εκπαιδεύτηκαν επί δεκαετίες στις μεθόδους του…πατερούλη! «Δολοφονία» του χαρακτήρα αντιπάλου. Τις εφαρμόζει συστηματικά ο στρατός των τρολ από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας με το κόμμα του 3%. 

Με τις ίδιες πρακτικές του σταλινισμού στρέφονται (ξανά) εναντίον «συντρόφων» στη σημερινή τελική εσωκομματική αναμέτρηση. Ξέρει ο Κασσελάκης από μεθόδους του σταλινισμού; Κι αν δεν έχει ιδέα ο ίδιος, τις ξέρουν οι δικοί του και τις επικροτεί. Εκείνος θέλει νικηφόρο αποτέλεσμα στον εμφύλιο πόλεμο και εξόντωση των «συντρόφων»…

Διαμαρτύρεται η Κ. Νοτοπούλου για τον καταιγισμό υβριστικών, σεξιστικών και απειλητικών εκφράσεων που δέχεται, κατά δήλωσή της, από την πλευρά των οπαδών Κασσελάκη. Δικαίως θα μπορούσε να πει κανείς. Θυμίζει τον κάποτε κραταιό στον κομματικό μηχανισμό Π. Σκουρλέτη, ο οποίος…έπεσε από τα σύννεφα όταν του εφόρμησαν τα τρολ. Δεν…ήξερε την ύπαρξη τους! Τόσο χωμένος στη βαθιά αθωότητα ήταν ο Σκουρλέτης…

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Είναι ένα τοξικό φαινόμενο ο κ. Πολάκης

 

Αδ. Γεωργιάδης: Είναι ένα τοξικό φαινόμενο ο κ. Πολάκης

Για την εικόνα του ΕΣΥ αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον 102FM της ΕΡΤ.

«Η εικόνα του εθνικού συστήματος υγείας είναι καλύτερη σήμερα, σε σχέση με τα προηγούμενα 10 χρόνια», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε, ωστόσο, τις ελλείψεις που υπάρχουν στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και στις δομές. Βασικός στόχος του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο, όπως τόνισε, είναι «να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών στα επείγοντα».

«Η Θεσσαλονικη θα αποκτήσει τα δύο καλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων»

«Στα επόμενα τέσσερα χρόνια η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τα δύο μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία των Βαλκανίων», είπε ο υπουργός υγείας αναφερόμενος στο νέο Ογκολογικό νοσοκομείο, για το οποίο σημείωσε πως προχωρά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και στο Παιδιατρικό νοσοκομείο, δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2027.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αφού καλλιέργησαν το μίσος και τη χυδαιότητα, τώρα θυμήθηκαν ότι τα τρολ τους κυνηγάνε», ενώ χαρακτήρισε τραμπούκο τον Παύλο Πολάκη και ως έναν άνθρωπο με πολύ κακούς τρόπους. «Είναι ένα τοξικό φαινόμενο ο κ. Πολάκης», σημείωσε.

Δημοσκόπηση δείχνει 5ο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,3%

dhmoskopisi_ar 

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024

Ιστορικό χαμηλό καταγράφεται για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μεν πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας το 22,2%. Το πλέον εντυπωσιακό εύρημα της δημοσκόπησης αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να εμφανίζεται ως το πέμπτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με μόλις 8,3%. Η θέση αυτή αποτελεί ιστορικό χαμηλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται πλέον πίσω από το ΠΑΣΟΚ (11,7%), το ΚΚΕ (8,7%) και την Ελληνική Λύση (8,8%).

Καταγράφοντας τη διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να ηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, αλλά με σημαντική πτώση από το 31,2% τον Δεκέμβριο του 2023 στο 22,2% τον Αύγουστο του 2024. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με την πρόθεσή του να πέφτει στο 8,3% από το 13%, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερά γύρω στο 11%.

vote_1

Η κρίση της κυβέρνησης 

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά. Η ευρεία δυσαρέσκεια αυτή αντικατοπτρίζεται και στην απήχηση των πολιτικών αρχηγών. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση στη δημοφιλία με 29,8% θετικές γνώμες, ωστόσο το 68,3% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθούν με 28,2% και 24,7% θετικές γνώμες αντίστοιχα, αν και οι δύο έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αρνητικών γνωμών (63,8% και 67,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας συγκεντρώνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης (81,6%), ο Στέφανος Κασσελάκης (81,6%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (79%) και ο Δημήτρης Νατσιός (78,8%).

Στην ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για

Οι φασίστες Σκοπιανοί που ευεργετήθηκαν από Ελληνέζους

Οι φασίστες Σκοπιανοί που ευεργετήθηκαν από Ελληνέζους

Μα αυτό ακριβώς συμβαίνει. Τα «γιούχα» των Σκοπιανών στην ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας εκεί στοχεύουν. Δηλαδή σάτιρα εναντίον εξαφανισμένου Κοτζιά και «ελπίζοντος» ακόμα, Τσίπρα! Μαζί και τα λάβαρα με το VMRO λιοντάρι των συνεργατών του Χίτλερ, που ήθελαν την Ελλάδα μέχρι τη Λάρισα και φυσικά τον πλαστό ήλιο της Βεργίνας.

Και κοντά σε αυτούς η Ελλάδα ολάκερη.

Εκεί (μας) καταντήσαμε, αυτοί οι δύο οι «κύριοι» να μας φτύνουν, και εμείς…ψιχαλίζει. Τουλάχιστον τώρα και έστω μετά απο αυτή την κατάπτυστη συμπεριφορά των Σκοπιανών θα ζητήσουμε τιμωρία των γηπέδων τους, που είναι, και η αυτονόητη, και η από τους κανονισμούς προβλεπόμενη ποινή, διεξαγωγής των εκεί μελλοντικών μας γενικά, και όχι μόνο στο βόλεϋ, αθλητικών συναντήσεων, με κενές παντελώς άδειες τις εξέδρες των γηπέδων τους; Που είναι και το ελάχιστο, ή για…..ακόμα μια φορά, με αυτούς που εμείς ψηφίζουμε;

Γιατί ο Μητσοτάκης μετά από 400 και πλέον παραβιάσεις, θα έπρεπε να έχει στείλει την συμφωνία των Πρεσπών και τα παράγωγα της στα σκουπίδια της ιστορίας.σιγά μην το κάνει, ο αρλεκίνος που εξελέγη ελέω Πρεσπών και έπειτα ως πρωθυπουργός χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών ως ιστορική! Από απατεώνα σε απατεώνα πέφτουμε …

Ενιαύσιο παρανάλωμα πυρός (αυτοκαταστροφικών) αναλώσιμων όντων

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Στο ίδιο έργο θεατές, εδώ και δεκαετίες πολλές.

Κάθε χρόνο ωσάν πιστοί αναστενάρηδες , συναπαντιόμαστε με τις φωτιές.

Αλλοπαρμένοι, ανόητοι/ξεμυαλισμένοι, παραζαλισμένοι … π υ ρ ο π ρ ο σ κ υ ν η τ έ ς, της κοινής λογικής αρνητές (!).

Βάσκανος μοίρα, νομοτέλεια, τύχη, ειμαρμένη, κάτι διαρκώς μας αναμένει, συνήθως στις θερινές μας τις διακοπές.

Ίσως για να μην πλήττουμε τις ημέρες της ραστώνης τις χαλαρές.

Πιθανώς και για να πάψουμε να ζούμε στις παλιές μας κατασκευές.

Όσο να ‘ναι μια ανανέωση /ένα πιο σύγχρονο σπίτι … ευφραίνει τις καρδιές.

Είναι γεγονός πως τα περιορισμένα οικονομικά των περισσότερων ,

δεν επαρκούν για νέες –σπιτιών –αγορές, γι’  αυτό και αφήνεται ετούτη η φροντίδα ανανέωσης στις … πυρκαγιές (!).                                                                          (Περισσότερο μακάβρια) για να γλυτώσουμε από της ζήσης μας τις αβάσταχτες συμφορές.

Ευτυχώς –επουλωτικά – έρχεται η, εκάστοτε, πολιτεία, με δικές της βοηθητικές συνταγές.

Στον εισαγγελέα Καμμένος και Αποστολάκης για τα σαπάκια των $500 εκατ. μετά από 9 χρόνια

 

kammenos-ef-mak

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρ. Πάγου Γ. Αδειλίνη ερευνάται η απευθείας σύμβαση το 2015 της «αναβάθμισης» 5 αεροσκαφών του Π.N. ηλικίας 49 ετών, που πληρώθηκε μεν αλλά δεν έγινε ποτέ - Τότε ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ναύαρχος Αποστολάκης, ήταν ως αρχηγός του ΓΕΝ ο κύριος εισηγητής

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται το σκάνδαλο των 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας (2015- 2019) Πάνο Καμμένο. Η Εισαγγελία διερευνά την πιθανή διάπραξη τριών κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Οι εισαγγελείς καλούνται να ερευνήσουν το σκάνδαλο των 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση των 5 αεροσκαφών P-3Β του Πολεμικού Ναυτικού με απευθείας ανάθεση, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, αλλά ακόμα, έως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμένει γράμμα κενό.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Νοτοπούλου για το μπούλινγκ από τρολ: Είναι υποστηρικτές του Κασσελάκη, δέχομαι χυδαίες επιθέσεις ενώ είναι γνωστή η αναπηρία μου

 Για τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε - επώνυμα και ανώνυμα όπως η ίδια είπε - εξαιτίας της κριτικής που άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη, μίλησε στο Action 24 η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε χυδαίες και σεξιστικές συμπεριφορές και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δείχνει «επιλεκτική στάση απέναντι σε ποιες σεξιστικές ή συκοφαντικές επιθέσεις καταγγέλλει και ποιες ανέχεται»

«Η αλήθεια είναι πως τα δύο τελευταία 24ωρα έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις στο διαδίκτυο, είτε επώνυμες, είτε από τα γνωστά - άγνωστα τρολ του διαδικτύου, επιθέσεις πολύ ασχημες, απειλητικές, σεξιστικές και κάποιες από αυτές αφορούσαν και τον τρόπο επικοινωνίας μου. Είναι γνωστή η αναπηρία, η δυσκολία που έχω στην επικοινωνία λόγω υψηλής βαρηκοΐας. Όταν είμαστε στην πολιτική, πρέπει να δεχόμαστε κριτική για τον πολιτικό μας λόγο και τις πολιτικές μας πράξεις. Θεωρώ και προσωπική μου υποχρέωση να υπερασπίζομαι αυτή τη λειτουργία τη Δημοκρατίας. Οτιδήποτε άλλο όχι απλά δεν με φοβίζει, αλλα με πεισμώνει να συνεχίσω» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Νοτοποπούλου. «Υπάρχει μια τοξικότητα και αυτό είναι χαρακτηριστικό του πώς επηρεάζεται η πολιτική από τη διαδικτυακή συζήτηση, η οποία ανοίγει γενικώς. Όταν πρόκειται για κόμμα της Αριστεράς, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Ψίμυθος: Το ελληνικό νησί που δεν υπάρχει αλλά όλοι ψάχνουν μανιωδώς -Τρέλανε το «Χ»

Παραλία Ζαχάρω

26/08/2024  08:45
 Στενοχωρίεστε και εσείς που δεν πήγατε διακοπές φέτος στην... Ψίμυθο; Το νησί για το οποίο συζητούν όλοι;

Ενα πραγματικά... φανταστικό νησί, που δεν υπάρχει! Στην κυριολεξία!

Η Ψίμυθος είναι αποκύημα της φαντασίας του ελληνικού «Χ», τρεντάρει στο γνωστό social media αλλά και στην google και όλοι αφού αρχικά το ψάχνουν (και δεν το βρίσκουν) στη συνέχεια συμμετέχουν στο παιχνίδι και στη φανταστική συζήτηση για ένα νησί που δεν υπάρχει αλλά ήδη όλοι το έχουν αγαπήσει!

Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet του λογαριασμού στο «Χ» @beatBukowski, ο οποίος έριξε την ιδέα για το φανταστικό... φασέικο νησί.

Φωτιές από Σπίρτζη: Γκεμπελίστικες πρακτικές από Κασσελάκη - Όχι και σε Πολάκη, αυτός μας τον φόρτωσε στον ΣΥΡΙΖΑ

 Για την εσωτερική διαμάχη που έχει φουντώσει για τα καλά στον ΣΥΡΙΖΑ και για το ενδεχόμενο διαγραφής  μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN, ο Χρήστος Σπίρτζης. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύοντας νέα πυρά προς το πρόσωπό του αλλά και στην καταγγελία εις βάρος του την οποία χαρακτήρισε στημένη.

Η ομάδα των «87» δεν μπορεί να ανεχτεί την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Πολάκης κάνει την αυτοκριτική του γιατί έφερε τον Κασσελάκη στην προεδρία ενώ διετέλεσε και συνεργάτης του προέδρου» τόνισε αρχικά ο Σπίρτζης στο OPEN αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τον ανεξάρτητο βουλευτή

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Νέα επίθεση Πολάκη σε Λινού: Είχε και το θράσος να με πάρει τηλέφωνο

Η νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την Αθηνά Λινού - «Είναι και άτιμη και διεφθαρμένη!» έγραψε στο Facebook ο βουλευτής Χανίων

Νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού εξαπέλυσε σήμερα με ανάρτηση στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Είχε και το θράσος, χθες το απόγευμα, την ώρα που ήμουνα εδώ (φωτο 1) αποχαιρετώντας την Κρήτη  και τα Σφακιά να με πάρει τηλέφωνο!!!! Μου είπε πως «πίστευε πως δέκα χρόνια είχαμε καλή συνεργασία»!!! Την έκοψα λέγοντας πως «δεν είχαμε συνεργασία, γνωριμία είχαμε από το πανεπιστήμιο και θεωρούσα πως είχε μια προσφορά και μια τιμιότητα παρά τις διαφωνίες μου σε κάποιες δηλώσεις της. Όμως μετά που έστησε αυτό το ψεύτικο κλάμα για να οδηγήσουν συντονισμένα στη διαγραφή μου, έψαξα τη δραστηριότητά της για να καταλάβω τι συμβαίνει και βέβαια να αμυνθώ για τη δολοφονία χαρακτήρα και είδα πως είναι ΚΑΙ ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!! Γι αυτό να μην τολμήσει να με ξαναπάρει τηλέφωνο». ΤΕΛΟΣ ΚΛΗΣΗΣ!!» έγραψε ο βουλευτής Χανίων.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΣΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ😎🍿Μωραΐτης: Ο Τσίπρας μας γέμισε εξαμβλώματα, τους βλέπεις και ντρέπεσαι να πεις «είμαι Αριστερός»

 Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με πεδίο δόξης λαμπρό τα social media και δη το Twitter. Σήμερα χτύπησε για μία ακόμη φορά στην πλατφόρμα ο στιχουργός Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος έριξε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα. 

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

«Η προσφορά του Κασσελάκη είναι ότι (από απειρία· από πολιτική αφέλεια;) τράβηξε το σεντόνι και αποκαλύφθηκε με τι πολιτικά εξαμβλώματα φόρτωσε ο Αλέξης Τσίπρας την (υποτιθέμενη) Αριστερά. Να τους βλέπεις και να ντρέπεσαι να πεις «είμαι Αριστερός». Ελπίζω αυτή η πληγή για την Αριστερά κάποτε να κλείσει. Όμως θα πάρει πολλά χρόνια και πολύ κόπο να ξεχάσει κανείς ότι τόσοι ιδιοτελείς, τόσα αρπακτικά, τόσοι αριβιστές δήλωσαν κάποτε «Αριστεροί» και εξευτέλισαν τον πιο συνδεδεμένο με το Δίκαιο και τον Αλληλεγγύη πολιτικό χώρο. Προσωπικά, την «Αριστερά μου», αυτή που έχω μέσα μου, δεν την εκχωρώ πλέον σε κανέναν πολιτικό. Για 12 ολόκληρα χρόνια την έδωσα αυτήν τη μέσα μου Αριστερά στον Τσίπρα, και μου την παρέδωσε κουρελόχαρτο».

Νοτοπούλου κατά Κασσελάκη: Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να στοχοποιεί στελέχη και βουλευτές του;

 Για «αήθεις επιθέσεις από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος» έκανε λόγο η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ειδικότερα, η κυρία Νοτοπούλου τα έβαλε για ακόμη μία φορά με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη και τόνισε στην τηλεόραση του OPEN ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν επιμένει στην ενότητα αλλά στον διχασμό».

Μάλιστα ερωτηθείσα για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε «έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να στοχοποιεί στελέχη και βουλευτές του;»

Όπως πρόσθεσε «το καταστατικό του κόμματος παραβιάζεται διακρώς», ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχει σχέδιο απαξίωσης και ευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, επίσης ότι είναι πολλά χρονια

Γεωργιάδης κατά Πολάκη: Το παίζει «προστάτης» του δημοσίου χρήματος, τι έχει να πει για τις απευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

adonis23 

«Η ηθική και η τιμιότητα του Πολάκη είναι για τους άλλους και όχι για τον ίδιο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί», αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Επίθεση κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε με νέα του ανάρτηση ο Άδωνις Γεωργίαδης.

Με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του διαγραφέντος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Χανίων με την Αθηνά Λινού για το Ινστιτούτο «Prolepsis», του οποίου πρόεδρος έχει διατελέσει η κυρία Λινού, ο Άδωνις Γεωργίαδης αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία σεκιούριτι ύψους €6,5εκατ.  που πληρώνονταν με εντολές του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τονίζοντας:

«Ο Παύλος Πολάκης που το παίζει ηθικός και «προστάτης» του

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23: «Χρυσές» οι Αναστασιάδου και Κοντού – ΒΙΝΤΕΟ

 Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού κατέκτησαν ξανά το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στον Καναδά.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος σε 6:44.63 και ανέβηκε για δεύτερη διαδοχική φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά το 2023 στο Πλόβντιβ. Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 πήραν οι Ιταλίδες Έλενα Σάλι και Αλίτσε Ραμέλα με 6:52.47, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Γαλλίδες Ελεά Κλουτιέρ και Ροζ Γκαλάν (6:57.64).

«Εκπληκτική χρονιά»

Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα, Κοντού και

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης στη Γερμανία - Τρεις νεκροί, οκτώ τραυματίες,

 

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Ζόλινγκεν στη Γερμανία όπου άγνωστος εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε 8 εκ των οποίων οι 5 σοβαρά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της NRW, Χέρμπερτ Ρέουλ (CDU), οι νεκροί λέγεται ότι είναι μια γυναίκα και δύο άνδρες.

Ο τόπος του εγκλήματος είναι το Fronhof -μια πλατεία στο κέντρο της πόλης του Ζόλινγκεν όπου χθες το βράδυ είχε ξεκινήσει ένα τριήμερο φεστιβάλ. Ο δράστης μαχαίρωσε τα θύματά του, τυχαία μέσα στο πλήθος, κάτω από τη σκηνή που έπαιζαν ζωντανά μουσική.

Ο δράσης υποθέτει η γερμανική αστυνομία είναι ένας. 
Προσπαθούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα αυτόν μέσω συνεντεύξεων με μάρτυρες και θύματα. 

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν επίσης ότι η υπόθεση δεν

Λινού: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη - Παρέδωσα 459 σελίδες με στοιχεία στον Κασσελάκη

 Η Αθηνά Λινού με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα έκανε γνωστό πως έχει στείλει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη 459 σελίδες με οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, τα οποία της ζητήθηκαν από τον κ. Καπνισάκη.

Παράλληλα, τόνισε ότι κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος, ωστόσο, τα ψέματα, όπως λέει γύρω από εκείνη «δεν έχουν καμία σχέση με εμένα, αλλά εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες και στο να επουλώσουν πληγωμένα "εγώ"» και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού

«Χθες το μεσημέρι, και για πρώτη φορά, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου κ. Κασσελάκη, κ. Καπνισάκης, μου ζήτησε οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis. Σήμερα, παραδόθηκαν στον Πρόεδρο 459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, καθώς, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος.

Όσον αφορά στα συνεχιζόμενα ψέματα, τα οποία είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με εμένα, αλλά εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες και στο να επουλώσουν πληγωμένα "εγώ", θα προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας. Και οφείλω να τονίσω για άλλη μια φορά τα εξής σε όσους με προσωπικό και πολιτικό δόλο προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν: Το Ινστιτούτο Prolepsis δεν είναι επιχείρηση, δεν έχει κέρδη, ούτε μπορεί να έχει κέρδη, βάσει της νομοθεσίας και του καταστατικού του ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ). Επίσης, ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου - θέση που άφησα στις 19/5/23 – δεν έχω λάβει ποτέ μισθό.

Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία: Άφαντος ο άνδρας που σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε άλλα 8 σε φεστιβάλ

germany-police-xr

Ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους - Πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον διερχομένων εν μέσω του φεστιβάλ της πόλης Ζόλινγκεν, στη δυτική Γερμανία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μία γυναίκα και 2 άνδρες και να τραυματιστούν 8 άλλοι.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι από τους 8 τραυματίες, οι πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη», σημείωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (22:40 ώρα Ελλάδος) χθες Παρασκευή, όταν άγνωστος άνδρας –με «αραβικά χαρακτηριστικά», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild– επιτέθηκε σε πολλούς ανθρώπους με μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Γεωργιάδης κατηγορεί τον Κασσελάκη για υποκρισία και του υπενθυμίζει δύο περιστατικά θανάτων έξω από Κέντρα Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ

adonis_georgiadis 

Όσοι νομίζουν ότι τα όποια προβλήματα προέκυψαν τώρα είναι υποκριτές - Αντιθέτως τώρα είμαστε πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερο προϋπολογισμό και περισσότερο προσωπικό αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Δύο τυχαίες ειδήσεις από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ με θανάτους πολιτών έξω από Κέντρα Υγείας αναδημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει νωρίτερα την αποπομπή του κ. Γεωργιάδη από την κυβέρνηση με αφορμή δηλώσεις του για την λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε:

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Φαήλος Κρανιδιώτης: Αυτή είναι η αριστερίλα

 Όποιος εκπλήσσεται με την πλήρη κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ στον Παππά, που το 2021 είχε στείλει και σε μένα παραλήρημα βοθρολυμάτων, τα έχω φυλάξει, είναι ανόητος. Αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η μήτρα του, το ΚΚΕ, αυτή είναι η αριστερίλα, δεν υπάρχει άλλη. Πολιτικό προϊόν του περιθωρίου της κοινωνίας, του μίσους, της χυδαιότητας, του ανθελληνισμού, του τυχοδιωκτισμού. Το μαρτυρά όλη η Ιστορία μας, με ιταμότερες στιγμές τη στάση τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας στη Μικρά Ασία, την υπονόμευσή του στο Μακεδονικό με την Ε’ Ολομέλεια, τη χωριστική κομμουνιστική ανταρσία. Και την οικονομική κρίση τη θεώρησαν ευκαιρία. Σαν να αναδεύτηκε ο βυθός του βάλτου και βγήκαν όλα τα σκουπίδια και τα ψοφίμια στον αφρό. Το έχει πει καλύτερα από μένα ο Μπέρτραντ Ράσελ. Το κίνητρο του Μαρξ δεν είναι η ευημερία των φτωχών, αλλά το μίσος για την αστική τάξη. Δεν τον ενδιέφερε τόσο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των εργατών, αλλά το να κάνει τους αστούς να υποφέρουν.

Η αριστερά είναι πολιτικοποιημένο κόμπλεξ και πόθος εκδίκησης, κυρίως από άχρηστους, ζαβούς, αγράμματους, μειονεκτικούς. Μια περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα θα σας πείσει. Και βρίσκει πάντα γενίτσαρους μέσα στην αστική και μεσαία τάξη που θα προδώσουν

Βουλαρίνος: Το ύφος και το ήθος του Παππά είναι το ύφος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ

 Πρόκειται για ύφος και ήθος το οποίο καθόλου ξένο δεν είναι στους συντρόφους της Κουμουνδούρου

Αν ακούσετε κάποιον να μιλάει εντελώς ψύχραιμα και να λέει «μην έρθω Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω» ή «άκουσε να δεις για το καλό σου, πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες… θα σου στείλω κάνα πεϊνιρλί στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος πρόσεχε» ή «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα κι ο πεταμένος ο πατέρας σου άμα θέλω» ή «ε ρε πεϊνιρλί που έχεις να φας φακελωμένε…δεν ξέρεις τι ταυτοποίηση έχεις να φας και από ποιους» ή «εγώ θα έρθω μόνο για το κατούρημα να σε έχω στο βιντεάκι και να το στέλνω στη μάνα σου και να ‘ναι περήφανη για τον λεβέντη γιο που έκανε» και δεν έχετε καμία εξοικείωση με τον υπόκοσμο είναι βέβαιο ότι θα σοκαριστείτε. Αν τα ίδια λόγια τα ακούσετε από έναν πολιτικό το σοκ θα είναι μάλλον μεγαλύτερο εκτός αν ο πολιτικός είναι κάποιος χρυσαυγίτης. Ή κάποιος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Γιατί αυτά είναι κάποια από τα λόγια που πολύ ψύχραιμα ξεστομίζει

ΣΥΡΙΖΑ: «Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται» – Η απάντηση των «87» στον Κασσελάκη

 Απάντηση στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη δίνουν οι «87». Σύμφωνα με πηγές αναφέρουν ότι «τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού».

Οι ίδιες πηγές  προσθέτουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ «άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για ακόμη μία φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους. Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι

Αθ. Λινού: Δεν παραιτούμαι - Θα κάνω μήνυση στον Πολάκη

Η Αθηνά Λινού σε δήλωσή της στο in.gr ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υποβάλλει παραίτηση, ενώ προανήγγειλε πως θα κινηθεί νομικά κατά του Παύλου Πολάκη.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες μετά τις καταγγελίες και την έρευνα που πραγματοποιεί ο προεδρος Κασσελακης για τους ισχυρισμούς κατά της κ. Λινου και το ινστιτούτο «Prolepsis».

Η κ. Λινού τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, και πως η πρόθεσή της είναι να μηνύσει τόσο τον κ Παύλο Πολάκη, όσο και τα μέσα.

Ο Παύλος Πολάκης έχει εξαπολύσει σφοδρά πυρά εναντίον της βουλευτού για το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων του Ινστιτούτου και στην οποία κ. Λινού «χρεώνεται» και η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις, το οποίο φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ Πολακης έθεσε θέμα ηγεσίας.