Τα σημερινά γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η φυσική εξέλιξη ενός πολιτικού μορφώματος που γιγαντώθηκε από τον λαϊκισμό και την τοξικότητα και πλέον πνίγονται μέσα σε αυτά. 

Αυτός ο τραγέλαφος που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με τα συντροφικά αλληλοκαρφώματα, είναι όλη η αποτύπωση της αρνητικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή της χώρας, που δηλητηρίαζε την κοινή γνωμή, στοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Η κατακερμάτωση της τοξικότητας που πλέον διαχέεται με ταχείς ρυθμούς στο εσωτερικό του, τον δηλητηριάζει και τον αποσυνθέτει, αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο.

Το μήνυμα στην κοινωνία

Προφανώς, καταδεικνύεται ο πολιτικός καιροσκοπισμός. Μία πολιτική ομάδα χωρίς ιδεολογία που την ενώνει μόνο το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους και έχουν πρωταρχικό σκοπό την εξουσία και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο και ανήθικο μέσο, από τη λάσπη και τη συκοφαντία, έως τις δολοφονίες χαρακτήρων. 

Η σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ απλά στέλνει το μήνυμα πως ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται μέσα στα όρια της ευγενούς άμιλλας, με θέσεις, επιχειρήματα και προτάσεις και όχι την προσπάθεια προσωπικής εξόντωσης των αντιπάλων στα πρότυπα του «χουλιγκανισμού».