Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Η ώρα του εισαγγελέα για την εταιρεία σεκιούριτι του... Πολάκη!

 


Καλούνται ως ύποπτα τέλεσης αδικημάτων τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2017-18 για το τρελό πάρτι που στήθηκε!

Είναι γνωστό το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ο Παύλος Πολάκης έχει εξαπολύσει έναν τεράστιο προσωπικό πόλεμο εναντίον τής μέχρι πρότινος συντρόφισσάς του, Αθηνάς Λινού, για τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε το Ινστιτούτο PROLEPSIS.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι ο Παύλος Πολάκης πάντα στην ατζέντα του κρύβει τα δικά του ένοχα μυστικά. Τα οποία όποιος πάει να τα ξεσκεπάσει προκαλεί το μένος και την οργή του. Και ενώ έχει αυτοπροσδιοριστεί ως άτυπος εισαγγελέας, τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τις δικές του σκοτεινές ημέρες στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Λες και ο ίδιος είναι υπεράνω νόμων.

Για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας την περίοδο 2015-2019 έχουν εκδοθεί πολλά πορίσματα που αφορούν διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Όπως έχει αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», το πιο γνωστό από όλα είναι το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας που αφορά το όργιο παράνομων πληρωμών, ύψους 6.500.000 ευρώ, σε εταιρεία σεκιούριτι, που γινόταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με προφορικές εντολές μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, του ίδιου του Παύλου Πολάκη.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερεύνησε διεξοδικά τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση και στο πόρισμα που συνέταξε το 2020 διαπίστωσε όργιο παρανομιών, καθώς:

– Η εταιρεία έλαβε συνολικά 6.500.000 ευρώ, χωρίς καμία σύμβαση και χωρίς κανέναν διαγωνισμό.
– Οι υπηρεσίες δεν πιστοποιούνταν από καμία επιτροπή παραλαβής, καθώς οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι αρνούνταν να υπογράψουν.
– Τιμολόγια αξίας 1.000.000 ευρώ πληρώθηκαν χωρίς να έχουν καταγραφεί στην επίσημη καρτέλα προμηθευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ.
– Το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε απόφαση για καταβολή ποσού 2.000.000 ευρώ στην εν λόγω εταιρεία, ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε ήδη εκδώσει δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση της εταιρείας και την αντικατάστασή της από την Ελληνική Αστυνομία.
– Ποσό άνω των 330.000 ευρώ έχει καταβληθεί με τιμολόγια που ως αιτιολογία αναγράφουν με εντολή αναπληρωτή υπουργού Υγείας, δηλαδή του ίδιου του Παύλου Πολάκη.

Εισαγγελία

Το συγκεκριμένο πόρισμα-καταπέλτης διαβιβάσθηκε από το 2020 στην Οικονομική Εισαγγελέα και ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Και ενώ ο Παύλος Πολάκης μέχρι πρότινος εγκαλούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή και του έλεγε μάλιστα με στόμφο ότι δεν υπάρχει καμία διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της παράνομης εταιρείας σεκιούριτι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Μ» πριν από λίγες ημέρες ζητήθηκαν επειγόντως από την Οικονομική Εισαγγελία τα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2017-2018, δηλαδή επί θητείας Πολάκη, προκειμένου να κληθούν ως ύποπτοι να δώσουν εξηγήσεις για τη ζημία την οποία υπέστη το Δημόσιο από τις πληρωμές στην εταιρεία σεκιούριτι.

Έκθετος

Η συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη αφήνει έκθετο τον αψύ Σφακιανό, καθώς οφείλει να εξηγήσει πώς ενώ αυτοπαρουσιάζεται ως «εισαγγελέας διαφθοράς» και ανακαλύπτει παντού σκάνδαλα και ενόχους, την ίδια στιγμή τα μέλη της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε διορίσει ο ίδιος καλούνται για ανωμοτί εξηγήσεις για παράνομες πληρωμές εκατομμυρίων σε εταιρεία σεκιούριτι κατά παρέκκλιση όλων των νόμιμων διατάξεων. Χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις, χωρίς σχετικές αναρτήσεις στο ΚΗΜΔΗΣ, χωρίς παραδοτέα καλής εκτέλεσης, χωρίς τίποτα επί της ουσίας.

Το έγγραφο της πταισματοδίκου με το οποίο ζητούνται επειγόντως τα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2017-2018, δηλαδή επί θητείας Πολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου