Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Η Βιβλιοπαρουσίαση ως … ευκαιρία πολιτικής κριτικής

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Με την ευκαιρία βιβλιοπαρουσίασης στο Πολεμικό Μουσείο , έγιναν και πολιτικές τοποθετήσεις /κριτική στην Κυβέρνηση από δύο πρώην Πρωθυπουργούς της ΝΔ (!).

-       Οι Νεοδημοκράτες αιφνιδιάστηκαν και δυσαρεστήθηκαν (οι περισσότεροι) .

-       Οι Αντιπολιτευόμενοι το καταχάρηκαν για δύο λόγους:

·     Ο πρώτος, επειδή αναθερμάνθηκε η , φρούδη, προσδοκία τους για αμεσοπρόθεσμη διάσπαση της ΝΔ και πτώση της Κυβέρνησης.

·     Ο δεύτερος , γιατί -μέσω και των προβολέων των ΜΜΕ –το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στράφηκε (από εκείνα) προς την ΝΔ.

     Θεωρώ αμφότερα τα συναισθήματα, αδικαιολόγητα. Τίποτα  απολύτως  δεν θα συμβεί , ούτε μεσοπρόθεσμα. Οψόμεθα.

  Προσωπικά θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

1.     Προφανώς δεν έχουν θέση οι πολιτικές δηλώσεις σε παρουσίαση βιβλίου – και μάλιστα όταν είναι άσχετες με το περιεχόμενο του –διότι αδικούν  και το πόνημα και τον συγγραφέα.

2.      Ως προς την κριτική που ασκήθηκε , θεωρώ πως ήταν σωστή σε ορισμένα ζητήματα, αλλά υπερβολική σε άλλα.

3.     Ενδεικτικά θυμίζω σε όσους με διαβάζουν, τις θέσεις μου σε θέματα (που εθίγησαν) όπως πχ :

·          Ε.Ε : Η πρώην Ε.Ε =Ευρωπαϊκή  Ένωση , νυν Γ.Ε = Γερμανική Ένωση δεν ανταποκρίνεται πλέον στις έννοιες της Ένωσης, αφού «Ένωση χωρίς ουσιαστική ενότητα δεν νοείται». Διέψευσε τις ελπίδες , διεύρυνε τις ανισότητες  ανάμεσα στις χώρες μέλη της, απέτυχε να δημιουργήσει ενιαία εξωτερική πολιτική , άμυνα, σύνορα απαραβίαστα  και αλληλεγγύη.

50 χρόνια η Τουρκία κατέχει το σχεδόν 40% της Κύπρου , χώρας –μέλους της Ε.Ε και αδιαφορεί παχυδερμικά (!). Ενώ η Τουρκία απειλεί συνεχώς την Ελλάδα – χώρα μέλους επίσης της Ε.Ε  και αμφισβητεί τα σύνορά της (τα οποία είναι ….. και της Ε.Ε) – η Ένωση τηρεί αιδήμονα σιγή !!!.

·          Οι Σκοπιανοί –αφού πέτυχαν , σε βάρος μας, την επαίσχυντη κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών  - τώρα … ξεσάλωσαν, τόσο σε πολιτειακό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Δεν θα πρέπει να αναθεωρηθεί η συμφωνία;.

·          Ο Αλβανός Πρωθυπουργός επιμένει ανθελληνικά.

·          Η Ισλαμοποίηση βρίσκεται ante portas της Ευρώπης η οποία ηλιθίως αδιαφορεί μέχρις ότου (ξανα) δει το Ισλάμ προ των … Βρυξελλών (αυτή την φορά).

·          Δημογραφικό και Μεταναστευτικό :

Προ ετών άρχισε η (λαθρο)μετανάστευση επειδή χρειαζόμαστε εργατικά χέρια , γιατί δεν είχαμε δικά μας ή μερικά από αυτά που διαθέταμε , δεν …. ενδιαφέρονταν να εργαστούν (!...). Παράλληλα το μέγιστο Δημογραφικό μας πρόβλημα διογκώνονταν ανεπίτρεπτα. Τότε κάποιοι φωστήρες (εθνοφελών προδιαγραφών;) σκέφτηκαν το καταπληκτικό: Γιατί να μην λύσουμε και το δημογραφικό μας ταυτόχρονα με ένα σμπάρο ;  Να χρησιμοποιήσουμε –εκτός των χεριών – και άλλα όργανά τους – γεννητικά , για αύξηση του (ελληνικού ;) πληθυσμού;.  Εθνοκτόνος , αυτοχειριαστική λύση του Δημογραφικού μας (αντί να δώσουμε κίνητρα γενναία στους Έλληνες να τεκνοποιήσουν !!!).

·          Κομματικές ταυτότητες και αλλοιώσεις :

Φρονώ πως είναι αβάσιμη /αναιτιολόγητη /όψιμη η ανησυχία των πολιτικών για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της κομματικής ταυτότητας /καθαρότητας των κομμάτων τους. Τους πληροφορώ ότι τα ήδη προ πολλού απωλεσθέντα, δεν γίνεται να … ξαναχαθούν. Λυπηρό , αλλά στην έλλειψη γνήσιας κομματικής ταυτότητας /καθαρότητας οφείλεται –βασικά, αλά όχι αποκλειστικά – η αποτυχία του ΚΔΠολιτεύματος !.....

4.     Υπάρχει άραγε δυνατότητα αποφυγής δυσάρεστων –και ανάρμοστων –συμβάντων όπως εκείνο στο Πολεμικό Μουσείο; .

Ναι , αν :

Ι. Δεν επανεκλέγονται οι τέως  πρώην Αρχηγοί και Πρωθυπουργοί των κομματικών παρατάξεων.

ΙΙ. Δεν επιθυμούν να ιδιωτεύσουν , να μετέχουν, τιμής ένεκεν και χωρίς δικαίωμα ψήφου , στα κομματικά όργανα και στα κυβερνητικά , ως σύμβουλοι.

ΙΙΙ. Οι όποιες θέσεις, απόψεις , διαφοροποιήσεις  τους, να γίνονται μέσα στα όργανα και όχι εκτός αυτών (είτε άμεσα, δημόσια ή μέσω διαρροών «κύκλων» κ.ο.κ).

 

 

 

 

ΥΓ Δεν ανήκω στους οπαδούς / λάτρεις του Κοινοβουλευτισμού (όπως εδώ και διεθνώς τον κατάντησαν).

     Ως πολίτης όμως υποχρεούμαι να προσπαθήσω να εισφέρω το κατά δύναμιν , προκειμένου να επιτευχθεί η –δυσεπίτευκτη –βελτίωσή   του.

 

 

Ιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου