Το 1935 ή 1936 ένας Έλληνας Ιατρός και φυσικοθεραπευτής ο οποίος ήρθε από την Αμερική όπου σπούδασε, έμελε να αλλάξει την Ελληνική κοινωνία μέσα σε λίγα χρόνια, με μια σειρά βιβλίων που έγραψε και σειρά διαλέξεων. Όμως αυτό που έκανε του Έλληνες να τον λατρέψουν και να μιλάνε για την νέα θρησκεία της φυσικής υγιεινής, ήταν οι ίδιες του οι πράξεις και θεραπείες ανθρώπων που έπασχαν από σοβαρές έως όχι τόσο σοβαρές ασθένειες, μέσα σε λίγες ημέρες και με φυσικό τρόπο. Ο Έλληνας αυτός είναι ο Dr. Ηλίας Πέτρου.
Ο Ηλίας Πέτρου ανέπτυξε τις απόψεις του τότε στο Ελληνικό κοινό εφαρμόζοντας θεραπευτικές μεθόδους στηριγμένες στα εξής:
Νηστεία για αποτοξίνωση και διόρθωση της λειτουργίας του εντέρου, απ όπου προέρχονται οι περισσότερες παθήσεις σύμφωνα με την φυσική υγιεινή και φυσική θεραπευτική επιστήμη.
Φρουτοθεραπεία για τόνωση με φυσικό τρόπο του οργανισμού, θεραπεύοντας πολλές παθήσεις και σαν ομαλή είσοδος στην διατροφή μετά την νηστεία.
Αλκαλική διατροφή για διόρθωση και άνοδο του ph στο αίμα, σαν μέσο προλήψεως ώστε να μην αρρωσταίνουμε
Άσκηση σωματική – γυμναστική για την σωστή λειτουργία των μυών και την αποβολή μέσω καύσεων των τοξινών από τον οργανισμό.
Αεροθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στο καθαρό περιβάλλον και αναπνευστικών ασκήσεων
Ηλιοθεραπεία μέσω της έκθεσης μας στον ήλιο με μέτρο αλλά σταθερά όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να αποκτήσουμε το μπρούντζινο χρώμα που είναι ενδεικτικό του υγιούς ανθρώπου όπως έλεγε.
Στα βιβλία που εξέδωσε τότε και είναι διαθέσιμα σήμερα να τα αγοράσετε και να ωφεληθείτε όσο δεν φαντάζεστε, από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, επισυνάπτει εκτός των άλλων, επιστολές από ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με τις μεθόδους του ακόμα και δια αλληλογραφίας. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί γιατροί της εποχής και μάλιστα μεγάλα ονόματα, του έστειλαν επιστολές τις οποίες δημοσιεύει οι οποίοι του καταμαρτυρούν πως με την ιατρική δεν επέτυχαν να σώσουν πολλούς ασθενείς τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν σώσει εάν είχαν ακολουθήσει τις μεθόδους της φυσικής θεραπευτικής.
Είναι μια περίοδος στην Αθήνα του 1938 όπου όλοι οι Αθηναίοι, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, μιλάνε και πίνουν νερό στο όνομα του Ηλία Πέτρου, καθώς έχει γίνει διάσημος με τα βιβλία του αλλά και τις θεραπείες του. Το Ελληνικό κράτος κατόπιν σύστασης του Πέτρου, αναγνωρίζει και ετοιμάζεται να ιδρύσει ακαδημίες φυσικοθεραπείας υπό την επίβλεψη του. Τα βιβλία του εισάγονται στα σχολεία και στις στρατιωτικές σχολές ενώ η κυβέρνηση Μεταξά τότε ενθαρρύνει τον Ηλία Πέτρου να υλοποιήσει πολλά από τα σχέδια του ώστε να αποκτήσει ο Ελληνικός λαός την πραγματική υγιεινή θεραπευτική μέθοδο η οποία δεν στηρίζεται καθόλου σε φάρμακα καταργεί την σύγχρονη ιατρική ως μέσο θεραπείας και όχι διάγνωσης και φυσικά ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ. Είναι πραγματικά φοβερό εάν σκεφτεί κανείς πόσο κοντά φτάσαμε στο να αλλάξουν όλα χάρην μερικών ανθρώπων όπως ο Μεταξάς τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Ηλίας Πέτρου ιατρός και πόσων άραγε άλλων λαμπρών Ελλήνων οι οποίοι τελικά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους διότι όλοι τους, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!
Μάλιστα αγαπητοί ο Ηλίας Πέτρου δολοφονήθηκε το 1939 (αν δε κάνω λάθος) πυροβολήθηκε εξ επαφής, άγνωστο από ποιόν, όχι όμως και γιατί. Διότι έθιγε στο μέγιστο τα συμφέροντα των βιομηχάνων κονσερβοποιίας η οποία ανθούσε τότε και των φαρμακοβιομηχανιών βέβαια, οι οποίοι αρχίζαν τότε να πλουτίζουν προσπαθώντας να εδραιώσουν τα φάρμακα ως θεραπεία και μόνη λύση για τον «σύγχρονο» τότε άνθρωπο – ασθενή.
Ας δούμε όμως γιατί η φυσική θεραπευτική έρχεται σε σύγκρουση με την ιατρική σύμφωνα με τον Ηλία Πέτρου και αυτά που γράφει στο βιβλίο του «ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» τόμος 1ος
Ενώ η Φυσιοθεραπεία για την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας χρησιμοποιεί τις ίδιες δυνάμεις που βρίσκονται μέσα μας και γύρω μας , τις δυνάμεις που πάντα και σήμερα η φύσις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει και διατηρήσει το ζωικό και φυτικό βασίλειο, η Ιατρική για να θεραπεύσει τις αρρώστιες μεταχειρίζεται τις ίδιες τις αιτίες των ασθενειών.
Ενώ η Φυσιοθεραπεία διορθώνει όλες τις γνωστές αιτίες της αρρώστιας και μεταρρυθμίζει τις συνήθειες του ασθενούς, η Ιατρική αγνοεί αυτές τις αιτίες και δεν προσπαθεί να προσαρμόσει τις συνθήκες της ζωής του ασθενούς με τους νόμους της ζωής.
Ενώ η φυσιοθεραπεία βλέπει την ασθένεια ως κατάσταση κλονισμένης υγείας, που κάθε σύμπτωμα είναι ορθοπαθητικό - ενέργεια της εμφύτου σωτήριας άμυνας του οργανισμού, η Ιατρική βλέπει την ασθένεια ως αυτοτελή , θετική οργανωμένη δύναμη σε πόλεμο με την ζωή , που κάθε σύμπτωμα της είναι ετεροπαθητικό - κακή, ανατρεπτική, καταστρεπτική ενέργεια.
Ενώ η Φυσιοθεραπεία βλέπει στα φαινόμενα της αρρώστιας την πορεία της αυτόματης θεραπείας, η Ιατρική βλέπει στα φαινόμενα αυτά μια καταστρεπτική λειτουργία.
Ενώ η φυσιοθεραπεία ζητά να απομακρύνει ή διορθώσει τις αιτίες και να τονώσει τον οργανισμό με τις φυσικές υγιεινές συνθήκες , η Ιατρική ζητεί απλώς να καταστείλει και να απομονώσει τα συμπτώματα και δεν δίδει προσοχή στις αιτίες , ελάχιστα δε στους υγιεινούς όρους.
Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ξέρει ότ θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως η εξάλειψη των συμπτωμάτων, μόλις το σώμα δεν θα έχει πια την ανάγκη τους, ο γιατρός εις μάτην φαντάζετε ότι η αιτία καταστρέφεται μόλις τα συμπτώματα κατασταλούν ή απομακρυνθούν βιαίως.
Ενώ ο φυσιοθεραπευτής με την δικιά του μέθοδο εξέτασης ζητεί να ανακαλύψει τις αιτίες της αρρώστιας σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός με τις εξετάσεις και διαγνώσεις του ζητεί να βρει συμπτώματα και παθολογία.
Ενώ ο φυσιοθεραπευτής ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις αιτίες των μεταβολών στο άρρωστο όργανο, για να συμπεράνει τι μεταβολές είναι αναγκαίες στον τρόπο ζωής του αρρώστου, ο γιατρός ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις σχηματισμένες αλλαγές για να τις μελετήσει.
Ενώ η εξέταση και η διάγνωση του φυσιοθεραπευτή οδηγεί στην διόρθωση και απομάκρυνση των αιτιών, η εξέταση και διάγνωση του γιατρού οδηγεί στην στερεότυπη κούρα: ναρκωτικά για τους πόνους, κινίνη για την ελονοσία, υδράργυρο για την σύφιλι κτλ.
Ο αναγνώστης θα διακρίνει ότι αυτά τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους: στις αρχές, στη θεωρία και στην πράξη.
Ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνεται πολλά, πριν προχωρήσουμε όμως να πούμε το εξής:
Λέγοντας φυσιοθεραπεία ή φυσιοθεραπευτής καμία σχέση δεν έχει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με τον σύγχρονο όρο της φυσιοθεραπείας η οποία αποτελεί κλάδο της σύγχρονης ιατρικής και καμία σχέση δεν έχει με θεραπεία με φυσικά μέσα την διατροφή και την φυσική υγιεινή.
Τι έγινε όμως τελικά και δεν επικράτησε η φυσικη υγιεινή και θεραπεία παγκοσμίως καθώς τα φαινόμενα Πέτρου δεν ήταν στην Ελλάδα που υπήρξε μόνο αυτός, αλλά από τις αρχές του αιώνα στην Αμερική, την Αγγλία, την Γερμανία, τον Καναδά, Αυστραλία, την Ιταλία η φυσιοθεραπεία έκανε κυριολεκτικά πάταγο!
Από τον Ηλία Πέτρου μαθαίνουμε πως στην Αμερική υπήρχαν οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές και ακαδημίες απ ότι σε όλο τον κόσμο, στην Γερμανία ο Χίτλερ αναγνώρισε και επιδότησε την ίδρυση πανεπιστημίων φυσιοθεραπείας, το ίδιο και ο Μουσολίνι στην Ιταλία, ενώ στην Αγγλία η φυσιοθεραπεία είχε προχωρήσει πάρα πολύ!
Αυτό που μεσολάβησε τελικά ήταν ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος και μέσα σε πολλά άλλα δεινά που βρήκε η ανθρωπότητα , δεν επικράτησε και η φυσιοθεραπεία.
Μετά τον πόλεμο δεν είναι ότι χάθηκε η γνώση, χάθηκε όμως η πίστη των ανθρώπων που είδαν και έζησαν τόσα φρικτά πράγματα. Έτσι, τα φάρμακα, οι φαρμακοβιομηχανίες, η σύγχρονη Ιατρική, η χειρουργική επικράτησαν και εδραιώθηκαν μέσα από μια εξαθλιωμένη ανθρωπότητα που έπασχε από υποσιτισμό και τελικά κυριάρχησε ο υπερσιτισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες της εποχής μας. Έτσι ο άνθρωπος έγινε καταναλωτής χαπιών, φαρμάκων τα οποία πολεμούν τα συμπτώματα δεν αίρουν όμως τις αιτίες και στη συνέχεια ο άνθρωπος ο οποίος ζει σαν ζόμπι όλη του τη ζωή καταλήγει σε κάποιο κρεβάτι του χειρουργείου.
Σήμερα, ο όρος φυσιοθεραπείας όπως είπαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν στην αρχή και με αυτό βέβαια που επικαλείται ο όρος φυσιοθεραπεία.
Σήμερα υπάρχουν οι φυσιοπαθητικοί «θεραπευτές» οι οποίοι υπάρχουν και στην Ελλάδα και κανείς τους δεν αναφέρει τον Πατέρα της φυσικής θεραπείας υγιεινής, Ηλία Πέτρου, παρά συνδέουν την φυσιοπαθητική με τις Κινεζικές Παραδοσιακές θεραπείες με βελονισμό, με σιάτσου, με ρεφλεξολογία και άλλες μεθόδους με κρυστάλους, ηχο θεραπεία αρωματοθεραπεία και άλλα γελοία κατασκευάσματα που θολώνουν τα νερά της φυσικής υγιεινής και απομακρύνουν τον άνθρωπο από την αληθινή γνώση και ικανότητα αυτό-ίασης και τις 6 βασικές αρχές που είπαμε στην αρχή.
Εδώ όμως αγαπητοί αναγνώστες δεν κρύβεται απλά μια λάθος προσέγγιση αλλά ολόκληρη συνομωσία επικράτησης των ασιατικών δοξασιών μέσω της αληθούς γνώσης και δύναμης που ο γιατρός Πέτρου έφερε στην Ελλάδα προς θεραπεία σωματική, ψυχολογική και διανοητική, διότι θα δείτε μέσα από τα βιβλία του πως συνδέονται όλα αυτά και θα δείτε τα κοινά σημεία με αυτά που τονίζει και η ΟΕΑ.
Μέσα απομάκρυνσης του κόσμου από την αλήθεια σχετικά με την φυσική υγιεινή
Έχουν συνδέσει την φυιοθεραπευτική μέθοδο με Κινεζικές αρχαίες θεραπείες, όπως βελονισμός, σιάτσου, ηχομασάζ, prana healing αγιουρβέδα, αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις τύπου γιόγκα,βοτανολογία, κρύσταλα – ήχος – χρώμα, Ρεικι, Σαμανική θεραπευτική και άλλα πολλά ου΄τως ώστε να απομακρύνουν τον τυχόν αναζητητή της φυσικής θεραπευτικής με ένα σωρό ανοησίες και άσχετα πράγματα και μεθόδους για να του πάρουν ένα σωρό χρήματα και πάλι.
Πραγματικά όλοι όσοι αναφέρουν τον όρο φυσιοπαθητική που έχει υποτίθεται αντικαταστήσει τον παλιό όρο του φυσιοθεραπευτή, ασχολούνται κυρίως με τα παραπάνω και οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν και challenging δηλαδή επικλήσεις σε αγγέλους ως προστάτες, διαφημίζοντας κι όλας «κάλεσε κι εσύ τώρα τον προσωπικό σου άγγελο για να σε προστατεύει..»
Είναι να χτυπιέσαι στα γέλια και στα κλάματα μαζί… και για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε και ρίξτε μια ματιά στο συγκεκριμένο site.
http://www.altlife.gr/index.cfm?content=leftcat&catID=5&contentID=92
καθώς και εδώ: www.satya.gr
Άλλος τρόπος για να ξευτελίσουν και να αποπροσανατολίσουν είναι η απόλυτη χορτοφαγία αποκλείοντας από την διατροφή τα φρούτα. Φυσικά οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, είναι, σύμπτωση; Δε νομίζω, όλοι οι παραπάνω οι οποίοι είναι συν της άλλης λάτρεις της βουδιστικής θεωρίας.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει η μη βρώση των φρούτων με την βουδιστική θεωρεία;;
Θα σας πω.
Όλοι σήμερα οι οποίοι μιλούν για την αλκαλική διατροφή, κυρίως Αμερικανοί, που λένε πολλά σωστά πράγματα, πλην όμως, θεωρούν τα φρούτα ως κακή τροφή διότι περιέχουν σάκχαρα τα οποία κάνουν κακό στον οργανισμό.
Η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα φρούτα σαφώς έχουν σάκχαρα που όμως είναι απαραίτητα ως ενέργεια, η πιο ποιοτική ενέργεια, για αυτούς που γυμνάζονται και αθλούνται συστηματικώς. Από την άλλη η βουδιστική θεωρία λέει ναι στην χορτοφαγία όχι στην φρουτοφαγία, αλλά από την άλλη λέει και όχι στην σωματική άσκηση μέσω έντονης προπόνησης αερόβιας και ενδυνάμωσης αθλητικών ικανοτήτων διότι προτείνει από την άλλη την «γυμναστική» της αποχαύνωσης και της λήθης του σώματος και του πνεύματος μέσω της γιόγκα, του διαλογισμού και της απραξίας. Έχου ιδρυθεί μάλιστα και ακαδημίες οι οποίες διδάσκουν αρχαία Ελληνική και Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (!!!). www.akadimia.gr Θα φρίξετε με το πρόγραμμα σπουδών το οποίο συνδέει την Ιπποκράτειο μέθοδο με το ΣΙάτσου και το Ρέι Κι…
Εδώ είναι λοιπόν η διαφορά του Πέτρου που ομιλεί για αλκαλική διατροφή στηριγμένη στην φρουτοφαγία και την άσκηση και των σημερινών γελοίων δήθεν «θεραπευτών» που προτείνουν μόνο πράσινα λαχανικά, γιόγκα, επίκληση αγγέλων και δαιμόνων. Διότι τα φρούτα συμβαδίζουν με την αρχαιοελληνική παράδοση της δράσης, της διαλεκτικής και όχι της αδράνειας. Δεν είναι τυχαίο που ήταν η τροφή στις εκστρατείες και των πολεμιστών οι οποίοι ήθελαν ισχυρή ενέργεια χωρίς να βαραίνουν και να χρειάζονται πολλές ώρες για πέψη. Αυτά είναι τα φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα.
Άρα θέλω να γίνει ξεκάθαρο στους αναγνώστες του ιστολογίου αυτού ότι όταν λέμε αλκαλική διατροφή εννοούμε και την βρώση φρούτων ή όταν λέμε φυσική θεραπευτική ή υγιεινή εννοούμε άσκηση έντονη με βρώση φρούτων και λαχανικών.
Εδώ πρέπει να πούμε πως σχετικά με την αλκαλική διατροφή παγκοσμίως όλοι μιλάνε για αποφυγή των φρούτων, μόνο στα βιβλία του Πέτρου διάβασα για απαραίτητη λήψη φρούτων, περισσότερο κι απ τα λαχανικά, και φυσικά από το εγχειρίδιο της ΟΕΑ ΣΗΜΑ ΙΒ ΥΓΕΙΑΣ του Γιάννη Καραγεωργίου. Οι διαφορές στην μέθοδο της ΟΕΑ με αυτή του Πέτρου είναι λίγες αλλά θεωρώ ότι μία είναι αρκετά σημαντική για να την αναφέρω, κυρίως για όσους γυμνάζονται έντονα κατά τις απογευματινές ώρες. Ενώ ο Πέτρου έχει βρώση φρούτων και φυτικών πρωτεινών μέσα στην ημέρα σε διάφορες ώρες, η ΟΕΑ έχει συγκεκριμένη θέση για την ώρα και τον λόγο που τρως το κάθε τι. Συγκεκριμένα, η βρώση των φρούτων κατά την ΟΕΑ πρέπει να γίνεται από το πρωί έως το απόγευμα λίγες ώρες πριν την προπόνηση. Μετά απαγορεύει (και καλώς) την βρώση των φρούτων καθώς θα λάβουμε ενέργεια όπου δεν θα ξοδέψουμε πουθενά, ενώ αντιθέτως μετά την προπόνηση λαμβάνουμε σύμφωνα με την ΟΕΑ, μόνο δομικά υλικά (μέταλλα – πρωτείνες) τα οποία ο οργανισμός χρειάζεται 8 – 12 ώρες για να τα μεταβολίσει και χρησιμοποιήσει ως νέα ανταλλακτικά κυττάρων.
Γι αυτό όταν τρώτε πρωτείνη ειδικά σε συνδυασμό με υδατάνθρακες και άμυλο κατά το μεσημεριανό γεύμα, μετά θέλετε να πάτε να ξεκουραστείτε και είστε ανήμποροι για οποιαδήποτε σωματική αλλά και πνευματική δραστηριότητα.
trimeris.blogspot.com
Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ –ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου