Έναν πολύ πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο για να μετρούν οι διαβητικοί τη γλυκόζη, χωρίς να χρειάζεται να ελέγχουν το αίμα τους, αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Μπράουν σχεδίασαν ένα βιοτσίπ, το οποίο θα μπορεί με τη βοήθεια αισθητήρα να........
μετρήσει τη συγκέντρωση της γλυκόζης όχι από το αίμα των ασθενών, αλλά από το σάλιο τους.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας Nano Letters και, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η νέα τεχνική θα απαλλάξει τους ασθενείς από τις καθημερινές αιμοληψίες, που συχνά γίνονται δύο και τρεις φορές την ημέρα.
Για την ανάπτυξη του νέου τεστ οι ερευνητές χρησιμοποίησαν χιλιάδες μικροσκοπικά συμβολόμετρα σε ένα βιοτσίπ, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνούσε το ένα εκατοστό, και μέτρησαν τη συγκέντρωση των μορίων γλυκόζης σε νερό που υπήρχε πάνω του. Όπως προέκυψε, το ειδικά σχεδιασμένο βιοτσίπ εντόπισε τη γλυκόζη και στο ανθρώπινο σάλιο, όπου η συγκέντρωσή της είναι περίπου 100 φορές χαμηλότερη από ό,τι στο αίμα.
Το βιοτσίπ λειτουργεί με τη βοήθεια πολύ ειδικών συμβολόμετρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση διαφόρων βιολογικών και περιβαλλοντικών ουσιών, ακόμη και για την παρουσία βιολογικών στοιχείων, όπως ο άνθρακας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, επίκουρο καθηγητή Ντομένικο Πασιφίτσι, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό τα συγκεκριμένα βιοτσίπ να χρησιμοποιούνται κάποια στιγμή στο μέλλον και για τη μέτρηση πολλαπλών βιοδεικτών σε μεμονωμένους ασθενείς, και μάλιστα με εκπληκτική ακρίβεια.
Το επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι ο σχεδιασμός αισθητήρων ειδικά για τη μέτρηση της γλυκόζης και άλλων ουσιών ξεχωριστά, με σκοπό να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα. Αν επιτύχουν κάτι τέτοιο, οι ερευνητές θα είναι πλέον σε θέση να εντοπίζουν περιβαλλοντικές και βιολογικές ουσίες με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, η οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή Πασιφίτσι, θα ανταγωνίζεται ακόμη και την πιο σύγχρονη τεχνολογία.
Πηγή: dimokratianews.gr
Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
Έρχεται το τέλος της βελόνας για τη μέτρηση του σακχάρου...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου