Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940

Τα υψηλά επιτεύγματα και τα έπη γράφονται από μεγάλους λαούς που διαθέτουν βαθιά γνώση της εθνικής τους ιστορίας και υψηλή αίσθηση του πατριωτικού τους καθήκοντος. Μετουσιώνονται στην καθημερινότητα και τα πεδία των μαχών από μεγάλα πολιτικά και στρατιωτικά αναστήματα. Στην κορυφή της μεγαλοσύνης ίσταται ο ελληνικός λαός. Το δε έπος του 1940 απέναντι στις ισχυρές δυνάμεις του καιρού υπήρξε το αποτέλεσμα του πολιτικού οράματος, του εθνικού σχεδίου και της διορατικότητας του φλογερού Πατριώτη και Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά.
Πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο εθνικός κυβερνήτης μετά την είσοδο στη βουλή με την ελληνική ψήφο στο Κόμμα των Ελευθεροφρόνων, οι κομματικές παρατάξεις του αστικού πολιτεύματος είχαν περιπέσει στη φαυλοκρατία και την ασυνεννοησία οδηγώντας την Ελλάδα στην ακυβερνησία. Η διερευνητική εντολή από τον βασιλιά Γεώργιο για το σχηματισμό κυβέρνησης έπεφτε διαρκώς στο κενό.
Και τότε ακριβώς απολύτως συνταγματικά παρέλαβε την εντολή από τον βασιλιά ο Μεταξάς, σχημάτισε κυβέρνηση και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύντομα περιέστειλε άρθρα του συντάγματος για να αποσοβήσει κομμουνιστική ανταρσία και διχασμό λαμβάνοντας ψήφο...
στήριξης εκ νέου από τη Βουλή επιβάλλοντας το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936.

Ο Ιωάννης Μεταξάς στηρίχθηκε στις προαιώνιες αξίες και τους πυλώνες του Ελληνικού Έθνους για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της Μεγάλης Ελλάδος. Οι αξίες αυτές είναι η Πίστη, η Φυλή και η Οικογένεια. Και οι πυλώνες είναι ο Έλλην Νεολαίος, ο Έλλην Στρατιώτης και ο Έλλην Εργάτης.

Θεμελίωσε ευθύς αμέσως ως κυρίαρχη ιδεολογία του καθεστώτος τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό και βάσισε την Νέα Ελληνική Πολιτεία στην αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα που διακατέχει διαχρονικά την ύπαρξη του Έλληνα ως τα κατάβαθα της φυλετικής του ψυχής. Ενέπνευσε όραμα απτό στον λαό ώστε να κερδίσει την συνειδητή και αμέριστη πίστη μα και ενεργό συμμετοχή στο έργο της εθνικής κυβερνήσεως.

Ο Ιωάννης Μεταξάς ήξερε εγκαίρως από τις άριστα διαρθρωμένες διπλωματικές και μυστικές υπηρεσίες πως η Ελλάς αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στη δίνη ενός παγκόσμιου πολέμου. Δεν ανησυχούσε όμως γιατί πίστευε πως η δυνατή Ελλάς που σκόπευε να δημιουργήσει θα ήταν ικανή να αντιμετωπίσει κάθε σκόπελο.

Ίδρυσε την θρυλική Εθνική Οργάνωση Νεολαίας για να εμφυσήσει στα παιδιά της Ελλάδος τα εθνικά ιδανικά της Φυλής και την ιδεολογική κατάρτιση του Λαϊκού Εθνικού Καθεστώτος. Προσέφερε στα ελληνικά νιάτα ελληνόψυχη και χριστιανική παιδεία ενδυναμώνοντας το νου μα και το σώμα δίπλα στην ελληνική φύση και στις κοινωνικές ανάγκες του λαού. Ήταν τότε που επίσημος χαιρετισμός του καθεστώτος ήταν ο αρχαιοελληνικός δωρικός χαιρετισμός με το δεξί προτεταμένο χέρι.

Εξόπλισε το στράτευμα με επαρκή και σύγχρονο οπλισμό επαναφέροντας την σιδηρά πειθαρχία, την στρατιωτική κατάρτιση, την εθνική υπερηφάνεια και τα ιδανικά της λευτεριάς και της Μεγάλης Ελλάδος. Όρθωσε τα τελειότερα οχυρά αμύνης, τη γνωστή γραμμή Μεταξά. Εμπέδωσε εργατικό δίκαιο και κοινωνική συνοχή που τώρα διαλύουν οι σύγχρονοι Εφιάλτες.

Ο Ιωάννης Μεταξάς δημιούργησε αρραγές εθνικό μέτωπο και μ’ αυτόν τον τρόπο βάδισε μπροστά στην πρόκληση του πολέμου. Γνώριζε πάσα κίνηση των πρεσβευτικών αρχών και των υπηκόων των υπερδυνάμεων της Ιταλίας και της Γερμανίας που ευρίσκοντο στην πατρίδα μας. Την ίδια ακριβώς γνώση είχε και για το στρατόπεδο των αγγλογάλλων. Παρακολουθούσε βήμα – βήμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την κίνηση της πολεμικής φλόγας στις γύρω χώρες.

Είχε λάβει το μήνυμα από τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης στην Τήνο από τους Ιταλούς. Άσκησε όμως αποτελεσματικό έλεγχο όπως όφειλε προς τον ελληνικό Τύπο ώστε να κρατηθούν χαμηλοί οι τόνοι για δύο λόγους. Ο ένας λόγος ήταν να μην πανικοβληθεί ο ελληνικός λαός και ο άλλος λόγος ήταν να δοθεί στον ελληνικό στρατό ο χρόνος εντατικοποίησης των πολεμικών προπαρασκευών και προετοιμασιών.

Ο Μεταξάς επιπλέον ήξερε πολύ καλά ότι οι ενέργειες που είχε κάνει για την ανόρθωση του Έθνους μας ενοχλούσαν κάποιους «συμμάχους» και τις Δυνάμεις τους. Ήξερε πως ενοχλούσε ακόμη και ο έλεγχος της γεωπολιτικής θέσεως και του γεωφυσικού μας πλούτου. Είχε ήδη ακυρώσει διεθνώς ένα εξοντωτικό δάνειο χάριν του λαού. Επέλεξε ευφυώς, προσμετρώντας τις αμφίρροπες συνθήκες του πολέμου, την στάση της ουδετερότητας. Και την μεγάλη ιστορική ώρα είπε το εθνικά υπερήφανο Όχι στον Ιταλό πρέσβη όταν του ζητήθηκε να διέλθουν τα ιταλικά στρατεύματα τα ελληνικά σύνορα και να καταλάβουν την πατρίδα μας.

Ο πόλεμος διεξήχθη επιτυχώς και η Ελλάς παρεδόθη μονάχα όταν είχαν ηττηθεί οι μεγάλες δυνάμεις με πρώτη τη Γαλλία, απόντος του Ιωάννη Μεταξά που είχε στο μεταξύ δηλητηριασθεί ανάνδρως με μια πορτοκαλάδα από ελληνόφωνο πράκτορα. Όμως ο ηρωικός ελληνικός στρατός είχε ήδη μετουσιώσει το όραμα του Εθνάρχη σε πράξη και είχε αποδειχθεί εφάμιλλος των τρανών προγόνων του. Υποχρέωσε τον Τσώρτσιλ να πει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, ο δε Χίτλερ αναγνώρισε πως μόνον ο ελληνικός στρατός πολέμησε με μέγιστη γενναιότητα και αυταπάρνηση απέναντι στο θάνατο.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα υπόσχεται να τηρήσει τις παρακαταθήκες του μεγάλου εθνικού ηγέτη Ιωάννη Μεταξά. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, ευλαβείς προσκυνητές στην μνήμη του Αρχηγού και των Ηρώων Ελλήνων Στρατιωτών και ολοκλήρου του ελληνικού λαού που προέβαλλε αντίσταση έως απελευθερώσεως. Υποσχόμεθα πως από κοινού με τον φλογερό πατριώτη ελληνικό λαό θα αποκαταστήσουμε την εθνική κυριαρχία, την λαϊκή ελευθερία και την Μεγάλη Ελλάδα.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου