Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΧΡΩΜΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ

«Τα παιδιά μεταναστών δικαιούνται ελληνική ιθαγένεια»

Καμπάνια της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου....
«Θέλουμε παιδιά μεταναστών με ταυτότητα. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά». Με αυτό το κύριο αίτημα η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε την ενημερωτική της καμπάνια με θέμα: «Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους εδώ, έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια».

Παρουσία φορέων, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ανθρώπων του ακαδημαϊκού χώρου και με παρεμβάσεις παιδιών δεύτερης γενιάς που αποκτήσαν την ελληνική ιθαγένεια, παρουσιάστηκαν τα τηλεοπτικά σποτ που έλαβαν την σχετική έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και θα διακινηθούν στην ιδιωτική και κρατική τηλεόραση.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στο χρονικό της προσφυγής του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου 3838/2010 (γνωστού και ως νόμου Ραγκούση) για την ιθαγένεια κρίθηκαν ομόφωνα αντισυνταγματικές.

Η ολομέλεια του ΣτΕ στην απόφαση που εξέδωσε στα μέσα Νοεμβρίου, έκρινε ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειάς του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

«Το ΣτΕ δεν είναι ο μουφτής της ελληνικής κοινωνίας για να αποφασίζει ποιος είναι Έλληνας και ποιος δεν είναι», δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος μιλώντας για θεσμικό εκτροχιασμό και πολιτικό ατόπημα σχετικά με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου με την οποία αναστέλλεται κάθε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

«Θέλουμε παιδιά μεταναστών με δελτίο ταυτότητας και ορατά, να νιώθουν ασφάλεια και όχι φόβο. Ο φόβος είναι εχθρός της κοινωνικής συνοχής», τόνισε.

Σε γραπτό του μήνυμα, που διάβασε ο κ. Χριστόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως το δικαίωμα της ιθαγένειας το έδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο μέσα από τον νόμο που ψήφισε.

Έκανε δε λόγο για μια θλιβερή κατάσταση και ένα ακροδεξιό σενάριο που εξελίσσεται, σημειώνοντας πως αποτελεί τίτλο τιμής ο νόμος 3838/2010 περί ελληνικής ιθαγένειας να λέγεται «νόμος Ραγκούση».

Την έμφαση που πρέπει να δίνεται στα δικαιώματα, τόνισε ο συνταγματολόγος και καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση τόνισε ότι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει είναι η πολιτειότητα των μεταναστών. «Θέλουμε να είναι Έλληνες πολίτες», προσέθεσε.

Την ανάγκη σε αυτή τη χρονική συγκυρία να προωθηθούν τα τηλεοπτικά σποτ, τόνισε από τη μεριά του ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου, ενώ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου, δήλωσε πως πρέπει να δίνεται η ιθαγένεια στα παιδιά προκειμένου να υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας. «Ο ρατσισμός δεν έχει χρώμα» προσέθεσε.

Από τη μεριά του ο 26χρονος Αργύρης Ρέγκου που ζει στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια και απέκτησε πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα, διερωτήθηκε (αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) αν τα παιδιά που μιλούν την ελληνική γλώσσα, μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ή όχι.

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Κουβέλη, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Μαρία Παπαγιάννη, οι ηθοποιοί Αντώνης Καφετζόπουλος και Στέφανος Μουαγκιέ, καθώς και η ιδιωτική υπάλληλος Κατεβάν Ντιναλισβίλι, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην καμπάνια της Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου