Αρχικά, τα βερίκοκα συγκαταλέγονται στα φρούτα που καταναλώνονται με τη φλούδα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Από την άλλη, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη τη φυσιολογική λειτουργία της όρασης και βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ενώ περιέχουν και μικρές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και καλίου.
Τέλος, το διατροφικό προφίλ του βερίκοκου συμπληρώνεται από την παρουσία καροτενοειδών, όπως το β-καροτένιο, που εκτός από πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α έχει φανεί ότι ασκεί προστατευτική δράση ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, το λυκοπένιο που διαθέτει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες και τη λουτεΐνη, που συνδέεται με την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την επιβλαβή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου