Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί οι άνθρωποι είναι στα καλά τους;

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρίσκονται σε ομαδική παράκρουση. Τα συμπτώματα πολλά τον τελευταίο καιρό. Και να σκεφτούμε πως ο κορονοϊός δεν έχει διαπιστωθεί πως προκαλεί ψυχικές ή εγκεφαλικές διαταραχές.
Πριν από λίγες ημέρες το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Παππάς είχε «ενδελεχή» συζήτηση με τον ευρωβουλευτή του κόμματος Κ.Αρβανίτη. Κατέληξαν και οι δύο στην βαρύγδουπη διαπίστωση πόσο ανάγκη έχει τον Τσίπρα, αυτήν την στιγμή, η Ελλάδα.
Υπάρχει η πιθανότητα να ευλογούν απλώς τα γένια του αρχηγού τους. Το πιο πιθανό πάντως είναι να πιστεύουν πως ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά την επιδημία του κορονοϊού.
Προφανώς έμειναν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε τις φυσικές καταστροφές που «έκατσαν στην βάρδια» του όταν ήταν πρωθυπουργός. Και αυτό είναι το ανησυχητικό.
Προχθές είχαμε ένα ακόμα κρούσμα. Σε εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ—γνωστή για τον αντισημιτισμό της—δημοσιεύτηκε το παρακάτω σχόλιο «γνωστού και μη εξαιρετέου» δημοσιογράφου. Το παραθέτω αυτούσιο: « Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει θάλαμο αναπαραγωγής του ιού ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να οδηγήσει σε ολοκαύτωμα όχι μόνο τους Παλαιστίνιους, αλλά και αρκετές ακόμα γειτονικές χώρες φτάνοντας σύντομα και στην Ευρώπη».
Αντιπαρέρχομαι την σκόπιμη και ιταμή χρήση της λέξης «ολοκαύτωμα» από τον συντάκτη αυτού του σχολίου. Ο αντισημιτισμός του δεν κρύβεται και τον οδηγεί σε βλακώδεις συλλογισμούς. Μα, αν πρόκειται να συμβεί αυτό που περιγράφει ο ανοηταίνων, οι πρώτοι που θα πληγούν θα είναι οι πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Αυτή η λεπτομέρεια του διαφεύγει. Ανέκαθεν η Αριστερά διακρινόταν για τον αντισημιτισμό της. Και αν πολύ πρόσφατα ένα τμήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς άρχισε να τιμά το Ολοκαύτωμα είναι γιατί το εντάσσει στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αγώνα της. Δεν έχει δηλαδή την δική του αυτόνομη θέση στην Ιστορία της ανθρωπότητος.
Χθες είχαμε την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά, χωρίς περιστροφές, φέτος να μην διεξαχθούν Πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι στα ΑΕΙ. Προφανώς, όπου θέλει ο καθένας. Δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει η πρόταση τους; Μπορεί να αντέξουν οι τρείς δημοφιλείς σχολές 100.000 πρωτοετείς;
Θα μου πείτε νέοι είναι λένε και καμιά ανοησία παραπάνω. Μόνο που λένε μόνον ανοησίες.
Αφησα για το τέλος την σέλφι της ντροπής που τράβηξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μανόλη Γλέζο, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, λίγο πριν ο τελευταίος αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Και το κατόρθωμα του το περιέφερε με περηφάνια στο διαδίκτυο. Είναι ο ίδιος βουλευτής που είδε στην εγκληματική οργάνωση 17Ν ανθρωπιστικά ιδεώδη.
Και να σημειωθεί πως ο Μανώλης Γλέζος εδώ και καιρό είχε διαχωρίσει την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα!
Δεν σχολιάζω την άποψη των Συριζαίων πως η ψηφιοποίηση του Δημοσίου από τον Πιερρακάκη, βασίζεται στο έργο του Φλαμπουράρη. Πάμε παρακάτω. Κέντα-χρώμα!
Φαίνεται πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διανοηθούν πως ο «Κούλης» διαχειρίζεται την επιδημία με τόσο μεγάλη επιτυχία. Οταν άλλες, πολύ πιο προηγμένες χώρες, μετρούν χιλιάδες νεκρούς η Ελλάδα του Μητσοτάκη, μόλις 50. Και αυτό τους τρελαίνει.
Γεροί να είμαστε και θα δούμε στις προσεχείς ημέρες πολλά τέτοια κωμικοτραγικά περιστατικά. Οι Συριζαίοι και τα φερέφωνα τους είναι ανεξάντλητοι.
Πάντως, άγιο είχαμε. ( Αυτό θα πρέπει να το λέμε κάθε ημέρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου