Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Το τεράστιο μίσος του Αλ-Σίσι για τον Ερντογάν


Ο Μόρσι διετέλεσε πρόεδρος της Αιγύπτου από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 μετά την «Αραβική Άνοιξη».
Καλλιέργησε στενές σχέσεις με την Άγκυρα και ήταν έτοιμος να υπογράψει με τον Ερντογάν συμφωνία θαλασσίων ζωνών, η οποία θα άφηνε εκτός την Ελλάδα.
Κατά τη σύντομη αυτή περίοδο, που κυβέρνησαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, τα 10 εκατ. χριστιανών κοπτών της Αιγύπτου δέχονταν διαρκείς απειλές και τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο Μόρσι ανετράπη δικτατορικά από τον Αλ-Σίσι, ο οποίος κυβερνά έκτοτε και είναι ορκισμένος εχθρός της Τουρκίας.
Ο Μόρσι φυλακίστηκε και απεβίωσε πρόσφατα.
Αν ο Μόρσι δεν είχε ανατραπεί, ο Ερντογάν θα είχε τώρα ήδη υπογράψει συμφωνίες θαλασσίων ζωνών με δύο διεθνώς αναγνωρισμένες κυβερνήσεις, της Λιβύης και της Αιγύπτου, εκμηδενίζοντας την ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Επίσης, 10 εκατ. χριστιανών Αιγυπτίων θα βρίσκονταν στην πόρτα της εξόδου και θα όδευαν προς τα ελληνικά σύνορα.
Είναι τέτοιο το μίσος του Αλ-Σίσι για τον Ερντογάν, που προτίμησε να υπογράψει χθες με εμάς παρά το ότι η Τουρκία του «παραχωρούσε» ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες (εις βάρος της Ελλάδος φυσικά).
Είναι, λοιπόν, ευτύχημα για τη χώρα μας που σήμερα κυβερνά την Αίγυπτο ο Αλ-Σίσι και όχι ο Μόρσι ή κάποιος άλλος Αδελφός Μουσουλμάνος.
Η τμηματική οριοθέτηση (λόγω της διαφωνίας μας με την Αίγυπτο για την επήρεια του Καστελλορίζου) δεν ήταν η ιδανική για εμάς λύση. Αποτέλεσε, ωστόσο, μονόδρομο μετά τον αιφνιδιασμό που υπέστημεν με το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο έπρεπε άμεσα να ακυρώσουμε στην πράξη.
Επείγει πλέον η κύρωση της συμφωνίας από τα δυο κοινοβούλια και η άμεση κατάθεσή της στον ΟΗΕ, όπου ακόμη το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν έχει πρωτοκολληθεί χάρη στις συντονισμένες αντιδράσεις Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου.

Άλκης ο Κόπτης

ΥΓ: Ο γράφων έχει επικρίνει τον Νίκο Δένδια για ατυχείς του δηλώσεις. Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι, μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό του τουρκολιβυκού μνημονίου, κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά, υπογράφοντας τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου