Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Bullying στα σχολεία: «Πώς ο γιος μου από θύμα έγινε θύτης» - Αποκαλυπτική μαρτυρία πατέρα

 «Εμείς η αλήθεια είναι ότι χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, έχασε το μέτρο και ο ίδιος, χωρίς εμείς να προλάβουμε να κάνουμε τίποτα, δεν το είχαμε δει» - Δείτε βίντεο

Ο πατέρας ενός παιδιού αποκαλύπτει πώς το δικό του παιδί μετατράπηκε από θύμα σε δράστη σε περίπτωση εκφοβισμού (bullying) στο σχολείο.

«Ήταν μικρόσωμο και εύθραυστο. Αντιμετωπίσαμε τον εκφοβισμό από παιδιά στο Δημοτικό. Ο γιος μου υπέφερε από τον εκφοβισμό, τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο, με χλευασμούς και σωματικές επιθέσεις», δήλωσε σε συνέντευξη στο OPEN.

«Τον πείραζαν λέγοντάς τον "γιαλάκια, κοντό, χαζό" και αργότερα οι προσβολές έγιναν και σωματικές. Στη διάρκεια του Γυμνασίου, μερικά μεγαλύτερα παιδιά από τη γειτονιά τον προστάτευαν. Δηλαδή, τους λέγανε στους άλλους: "Αυτός είναι με την παρέα μου, μην τον αγγίξεις".


«Το θέμα είναι ότι αυτό πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο βλέπουμε ότι τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να ενταχθούν σε κάποιες παρέες και να φερθούν ανάλογα. Και με τα ερεθίσματα που έχουν τη σημερινή εποχή, από τηλέφωνα ή από παρέες, οτιδήποτε, χάνουν το μέτρο». «Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε το έδαφος. Ο γιος μας χάθηκε και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Δεν το περιμέναμε».

«Παρατηρούμε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο τα παιδιά αναγκάζονται να ενσωματωθούν σε παρέες και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Με τους πολλούς πειρασμούς σήμερα, είτε από τα κινητά είτε από τις παρέες, χάνουν την ισορροπία τους».

«Πολλά παιδιά δεν βάζουν όρια, δεν αναγνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν και ο εκφοβισμός μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που οδηγούν σε ποινική δίωξη», ολοκλήρωσε ο πατέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου