Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Γαμήλιο πάρτι Θεοδώρας: Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις σε μουσεία... για τις οποίες διαμαρτυρόταν η Ακρίτα

 

Πολλές αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης -ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά- έχει ξεσηκώσει το pre wedding party της κόρης του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρας.

Μάλιστα, την ώρα που στον εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου το μελλόνυμφο ζευγάρι υποδεχόταν τους υψηλούς προσκεκλημένους του και διασκέδαζε, έξω πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, όπως η Έλενα Ακρίτα, η Σεμίνα Διγενή, η Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς και η αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα.

Ο χώρος παραχωρήθηκε έναντι αντιτίμου ύψους 15.000€ στην τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, με την υποχρέωση να καλύψει η οικογένεια τη συντήρηση των κήπων του μουσείου.

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί μια «πονηριά» στο κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, καθώς ανέφερε ότι «Με την Α.Π. 1581/17.9.2024 απόφαση, η Γενική Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου εγκρίνει την παραχώρηση χώρων του Μουσείου για την διοργάνωση διήμερης ιδιωτικής δεξίωσης με μουσική 250 ατόμων της Hendes Majestaet Dronning Anne- Marie». Δηλαδή ανέγραφε στα δανέζικα την Άννα Μαρία ως «Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα-Μαρία». Η συγκεκριμένη αναφορά είναι προφανώς εσφαλμένη και κακώς υπήρχε.

Ωστόσο, η χρήση χώρων των μουσείων για εκδηλώσεις, επετράπη το 2018, όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ΦΕΚ εκείνης της χρονιάς με τίτλο «Υπουργική Απόφαση για την έγκριση όρων και διαδικασιών χορήγησης άδειας πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία», γινόταν σαφές ότι «οι χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να παραχωρούνται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που διακρίνονται για την ποιότητα, την αισθητική και καλλιτεχνική τους αξία, όπως συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και συνέδρια».
Σύμφωνα όμως με την Υπουργική Απόφαση, «η έγκριση της παραχώρησης αποτελεί αρμοδιότητα απευθείας των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων».

Τι άλλαξε το 2023

Ο νόμος 5021/2023 της κυβέρνησης ΝΔ, άλλαξε το νομικό καθεστώς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείο, του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετατρέποντάς τα σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και αποκόπτοντας τα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Άρα, πλέον το Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε μουσείου από αυτά τα πέντε, αρκεί από μόνο του να αποφασίσει να παραχωρήσει τους χώρους για κάποια εκδήλωση και δεν εμπλέκεται πια στην έγκριση των εκδηλώσεων η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου