Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ……

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παντελόνι και κείμενο

 Φωτογραφία του 13χρονου Γεώργιου Μαραθέα από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού, το οποίο παιδί απήχθη από τον Άρη Βελουχιώτη ο οποίος ζήτησε λύτρα για την επιστροφή του από τον πλούσιο γαιοκτήμονα πατέρα του Νικόλαο Μαραθέα. Αφού τα έλαβε τα λύτρα ο Βελουχιώτης αθέτησε τον λόγο του, το δε παιδί, αφού το περιέφερε άρρωστο για πολλές ημέρες στα βουνά, τελικά αυτό βρέθηκε κατακρεουργημένο με καταμετρημένες 36 μαχαιριές στο κορμί του. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο Άρης Βελουχιώτης σε κατάσταση μέθης είχε βγάλει όλον τον σαδισμό του στο παιδί πριν προέβει στην σφαγή του, και αφού πρώτα είχε διαπραχτεί στον μικρό Μαραθέα και ακόμη μία φρικιαστική ενέργεια που ήταν ο βιασμός του από κάποιον μαυροσκούφη της προσωπικής φρουράς του Βελουχιώτη, ονόματι «Αχιλλέας» (Τάσος Ελευθερίου), ο οποίος συνέδραμε κι αυτός στη σφαγή του παιδιού την 20-8-1942. Τέλος για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πατέρας του παιδιού είχε το ίδιο τέλος

νωρίτερα στις 11-07-1942 από την ίδια ομάδα του Άρη Βελουχιώτη όπου και αυτός κατακρεουργήθηκε, τα δε λύτρα που έλαβε ο Βελουχιώτης από την χαροκαμένη μάνα και σύζυγο απαίτησε με συμβολαιογραφική πράξη να φαίνονται σαν δωρεά και όχι σαν λύτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου