Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τα γεγονότα στο ΨΝΑ «Δαφνί»

 Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που μελετούν


​Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, ήταν ο ίδιος παρών στα ντροπιαστικά γεγονότα του λεκτικού προπηλακισμού του Άδωνι Γεωργιάδη εν ώρα υπηρεσίας και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης του ΨΝΑ στο Δαφνί.
​Σήμερα, προχώρησε στην ακόλουθη δημόσια τοποθέτηση:
​«ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΨΝΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΣΚΕΦΤΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ»
🔹 Τα βασικά σημεία της δήλωσης του κ. Γιαννάκου:
​Υπεύθυνη Στάση: «Θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ το νοσοκομείο, να βοηθήσω, να ενθαρρύνω τους συναδέλφους... Έτσι εκλαμβάνω το θεσμικό μου ρόλο και όχι με άκαιρες, στείρες συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις.»
​Η εικόνα στο πεδίο: «Το νοσοκομείο κινδύνευε να καεί με 350 νοσηλευόμενους ασθενείς... Τέτοια ανευθυνότητα και συνδικαλιστική αφέλεια πρώτη φορά έχω συναντήσει. Αντί να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έβριζαν τον Υπουργό, ζητούσαν να φύγει ως ανεπιθύμητος.»
​Η στάση του τοπικού σωματείου: «Επιδεικτικά τα άτομα αυτά παρέμειναν σε μια άκρη και δεν πλησίασαν στον χώρο της επιχείρησης... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.»
​Συγχαρητήρια στους μαχητές της πρώτης γραμμής: Συγχαρητήρια στους δεκάδες εργαζόμενους του ΨΝΑ, στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στους διασώστες του ΕΚΑΒ για την ασφαλή μεταφορά των ευπαθών ασθενών.
​ Η τοποθέτηση του υπουργού:
​Φαντάζομαι τι έχει να ακούσει τώρα ο κ. Γιαννάκος από όλους αυτούς...
​Όσον αφορά το αίτημά του για ανάκληση των κυρώσεων: Δυστυχώς η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έχει διαταχθεί και δεν μπορεί να σταματήσει.
​Ως Πολιτικός Προϊστάμενος οφείλω να εφαρμόσω το νόμο. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταρρεύσει η αλυσίδα της ιεραρχίας στο ΕΣΥ. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το σύστημα υγείας, για τους ίδιους τους εργαζομένους και, πάνω απ' όλα, για τους ασθενείς μας.
Αυτά με την ομάδα των ανεύθυνων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δαφνί. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου