Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ – Κ.Κ.Ε. υπέρ του Ν.Α.Τ.Ο.

Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου

Ο πρώτος δια στόματος του προέδρου του κ. Τσίπρα, μας το είπε με τον πιο επίσημο τρόπο, στην πρόσφατη συνέντευξή του: «Είναι αναμφισβήτητο ότι η χώρα ανήκει στα δυτικά πλαίσια, την ευρωπαϊκή ένωση και το Ν.Α.Τ.Ο.» (Μάιος του 2014).
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου του 1971, το Κ.Κ.Ε. ζητούσε την επέμβαση του Ν.Α.Τ.Ο. «για να διώξει την δικτατορία».
Ήταν μια τεράστια πολιτική και ιδεολογική κωλοτούμπα του Κ.Κ.Ε., η οποία προκάλεσε την οργή του γράφοντος, ο οποίος μαζί με άλλα απαράδεκτα της ηγεσίας του στον τόπο της εξορίας – «Παρθένο» της Λέρου την περίοδο 1968-1970 – οδηγήθηκε στην καταγγελία του συνόλου της πολιτικής του με ένα κείμενο του το ποίο δημοσιεύθηκε στον «Ελεύθερο Κόσμο» της
10-8-1970.
Ήταν το πολιτικό και ιδεολογικό διαζύγιο μ’αυτή την Αριστερά την οποία υπηρέτησε από το 1943. Έγραφα τότε ότι εγώ μεγάλωσα με το σύνθημα: «Έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. και τώρα διαβάζω Έλα Ν.Α.Τ.Ο. να μας σώσεις».
Βέβαια έκτοτε η μονάδα που είπε, που τόλμησε να πει την αλήθεια συντρίφτηκε από τον όγκο του Κ.Κ.Ε. και τους εκασταχού βαστάζους του.
Όμως η ιστορία κινείται και λειτουργεί – κατά κανόνα – εναντίον της αλήθειας.
Οι ηγεσίες του Κ.Κ.Ε. και τον ρεβιζιονιστηκών εκδοχών του, έχουν το δικαίωμα να κάνουν κωλοτούμπα ενώ οι απλοί αγωνιστές υποχρεώνονται στην σιωπή και στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Να, Κομμουνιστική ηθική.
Όσο για τους «αριστερούς» του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνω ότι από την ένταξη της Ελλάδος στο Ν.Α.Τ.Ο., με την επικύρωση της Συνθήκης από τη Βουλή στις 18-2-1952, η Ε.Δ.Α. άρχισε ανελέητο καθημερινό αγώνα κατά του Ν.Α.Τ.Ο. όπως και το σύνολο των αριστερών και κομμουνιστών.
(Για τον πόλεμο αυτό βλ. το δίτομο έργο του Τ. Τρίκκα: «Ε.Δ.Α». – 1951-1967) εκδ. «Θεμέλιο» 2009 και τα της Συνθήκης, τομ. Α, σελ. 180 επ.
Αγώνες δύο δεκαετιών απεμπολήθηκαν αφού ένας κόσμος της Αριστεράς ανασκολοπίστηκε αντιτιθέμενος στο «Πόλεμο, κάπηλο Ν.Α.Τ.Ο.».
Πριν καταλήξω -  γι’ αυτές τις κολοσσιαίες πολιτικές ανακολουθίες -  δεν μπορώ να μη θυμίσω και τις θέσεις του πατριάρχη του Ελληνικού λαϊκισμού και … σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μαζί με άλλους “Σοσιαλιστές”, γκάριζαν για χρόνια: «Ε.Ο.Κ. και Ν.Α.Τ.Ο. το ίδιο συνδικάτο» (βλ. για το ζήτημα αυτό το έργο μου : «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo» Αθήνα 2002).
Έλεος! Τι πολιτική απάτη βασιλεύει στην Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών και μη.
Τώρα τραγουδάμε: Ν.Α.Τ.Ο, Ν.Α.Τ.Ο που είσαι Ν.Α.Τ.Ο.
Πως αλλάζουν οι καιροί και οι άνθρωποι και μάλιστα τόσο πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου