Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής θέμα σε όλα τα ξένα ΜΜΕ

Τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής θέμα σε όλα τα ξένα ΜΜΕ

Τα γερμανικα μέσα παρουσιάζουν ως αρνητική είδηση την πρωτιά Τσίπρα στις ευρωεκλογές.

Το σύνολο των ξένων ΜΜΕ κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα και το πώς ψήφισε στις ευρωεκλογές, εστιάζοντας στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

«Αντι-ευρωπαϊκό κλίμα» διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Bloomberg».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα, το πρώτο θύμα της κρίσης, παρέδωσαν την πρώτη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα που είναι αντίθετο στις «επιλογές της διάσωσης».

Σε άλλη ανταπόκριση, στο ίδιο πρακτορείο, σημειώνεται ότι «η ευρωπαϊκή ψηφοφορία, μαζί με τις ελληνικές τοπικές και περιφερειακές εκλογές, είναι μια δοκιμή της σταθερότητας του κυβερνητικού συνασπισμού». Επίσης, τονίζεται ότι, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ηγήθηκε της επιστροφής της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές, οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους στα έξι χρόνια ύφεσης «παραμένουν ορατές» σε μια χώρα όπου περισσότεροι από τους μισούς νέους είναι άνεργοι.

Η «Wall Street Journal» αναφέρεται στο γεγονός ότι το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ προηγείται του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από τις «σκληρές κοινωνικές συνθήκες» που έχουν «τροφοδοτήσει την άνοδο» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζεται, η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κρίση έχει οδηγήσει στην εμφάνιση μιας πλειάδας μικρότερων κομμάτων, που κυμαίνονται από το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής μέχρι το τριών μηνών κεντροαριστερό Ποτάμι».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν και τα γερμανικά ΜΜΕ την εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα.

Τα δύο κανάλια της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και ZDF μετέδωσαν ανταποκρίσεις από την Αθήνα, στις οποίες επισημάνθηκε κυρίως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως τρίτου κόμματος.

Η καλή είδηση είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να παραμένει σταθερή, επισήμανε ο ανταποκριτής του ARD, ενώ ως κακή είδηση μετέφερε το γεγονός ότι στην επόμενη Ευρωβουλή θα εκπροσωπηθεί η Χρυσή Αυγή, ένα «ανοιχτά φασιστικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό κόμμα».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο ίδιος ανταποκριτής εκτίμησε ότι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό για την ώρα, αλλά επισήμανε ότι το φθινόπωρο μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν, ενώ αναφέρθηκε και στο ορόσημο της προεδρικής εκλογής το 2015.

Ο ανταποκριτής αυτός, απαντώντας σε ερώτηση εάν η πορεία των μεταρρυθμίσεων τίθεται σε κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται εναντίον του προγράμματος λιτότητας και ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται και πρόσθεσε ότι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί ελάφρυνση του χρέους, μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωσης των επιτοκίων.

«Η ημέρα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζεται από τουλάχιστον δύο εθνικές καταστροφές: την τεράστια εκλογική επιτυχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και την επέλαση των ακροδεξιών στη Γαλλία», παρατηρεί η γερμανική General-Anzeiger της Βόννης και διευκρινίζει: «Στην περίπτωση του προβληματικού παιδιού που λέγεται Ελλάδα, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι κινδυνεύει άμεσα η πορεία εξυγίανσης. Κι αυτό επειδή, στα μάτια των Ελλήνων, η ΕΕ τους έχει επιβαρύνει υπερβολικά. Στην περίπτωση της γειτονικής μας Γαλλίας, το αποτέλεσμα παραπέμπει σε χρόνια αβεβαιότητας όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθήσει. Είναι άγνωστο πώς ένας σοσιαλιστής πρόεδρος μπορεί να καταφέρει να μείνει επί μακρόν στο αξίωμά του όταν το κόμμα του έχει σημειώσει μετά βίας διψήφιο εκλογικό αποτέλεσμα».

Για το ίδιο θέμα, η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Σε όλη την γηραιά ήπειρο, οι ψηφοφόροι παρουσιάζουν νέες αβεβαιότητες, που οφείλονται στην ραγδαία μεταβαλλόμενη ευρωπαϊκή σκηνή. Οι δημοκρατικές κοινωνίες οφείλουν, όμως, να μιλούν για αυτές τις αβεβαιότητες. Η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σε δεξιούς λαϊκιστές και ακραίους ωσάν να επρόκειτο για "γκουρού“. Θα πρέπει να τους απομυθοποιήσει. Δεν είναι όλοι όσοι στέλνονται εκεί άξιοι για το επίπεδο ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

«Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα οδήγησε ένα μεγάλο κύμα θυμού απέναντι στη λιτότητα κερδίζοντας μεν τις ευρωεκλογές στη χώρα, χωρίς όμως να βγάλει νοκ άουτ την Κυβέρνηση Σαμαρά εκτιμά το  Reuters.

Στο ίδιο μήκος και ο βρετανικός Guardian ο οποίος αναφέρει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αντανακλά τη λαϊκή οργή για τις σκληρές περικοπές δαπανών στις οποίες προχώρησε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για το πρόγραμμα στήριξης. Επισημαίνει ακόμη ότι για πρώτη φορά το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής εκλέγει τουλάχιστον δύο βουλευτές από τους 21 που αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Το βρετανικό δίκτυο BBC σημειώνει ότι η αντιμνημονιακή αριστερή ομάδα του ευρωκοινοβουλίου κερδίζει μεγάλο έδαφος, χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Αριστερά της Ισπανίας.

Στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής,επικεντρώνεται περισσότερο η βρετανική Telegraph  τονίζοντας ότι οι ακροδεξιοί μπαίνουν στην Ευρωβουλή για πρώτη φορά, συγκεντρώνοντας το 9-10% της προτίμησης των Ελλήνων ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου