Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η Ιταλία “ξεσπά” για την παράνομη μετανάστευση η Ελλάδα κοιμάται!

LATHRO

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

“Ούνα φάτσα -ούνα ράτσα”, λένε για τους Ιταλούς και μας τους Ελληνες αλλά φαίνεται ότι αυτό ισχύει μόνο στα λόγια- για κάποιους τομείς τουλάχιστον:

Μέρες τώρα εμείς από εδώ από το OnAlert.gr έχουμε κορυφώσει την παρέμβασή μας και ζητάμε – σε υψηλούς τόνους είναι αλήθεια – να κινητοποιηθούν τα αρμόδια υπουργεία, Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Άμυνας και δεν ξέρουμε ποιο άλλο- και να ζητήσουν από την ΕΕ να αναλάβει την ευθύνη για τον έλεγχο των συνόρων όσον αφορά την ροή παράνομων μεταναστών.

Εχουμε μιλήσει αυστηρά – στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού σχολιασμού – και προς την ίδια την ΕΕ και με την αφορμή της επίσκεψης του κ. Γιόυγκερ στην τις προάλλες.Γιατί δεν ενισχύει την FRONTEX . Γιατί δεν ελέγχει την Τουρκία που ωθεί τους μετανάστες προς τα εδώ…

Κάποια λίγα είπε ο κ Βαρβιτσιώτης δημόσια με αφορμή την επίσκεψη υποψηφίας Ευρωβουλευτού στο Υπουργείο…

Κάποια στοιχεία δίνονται στους αξιωματούχους της ΕΕ από το Λιμενικό…

Πέραν αυτού και κάποια άλλα λόγια αναφέρονται που και που…Τόσα λίγα όμως φαίνεται ότι τους λέμε ως χώρα που ενώ οι μετανάστες αυξάνονται, η χρηματοδότηση της ΕΕ προς το αρμόδιο όργανο , την FRONTEX, μειώνεται…

Όμως μια ΑΠΑΝΤΗΣΗ που αρμόζει, μια ΣΤΑΣΗ που απαιτείται για να καταλάβουν εκεί στην ΕΕ ότι ”δεν πάει άλλο”, ΗΡΘΕ από την ΙΤΑΛΙΑ: Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών κ. Αντζελίνο Αλφάνο – αρμόδιος για την μετανάστευση και την συνοριακή αστυνομία- αναφερόμενος στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει δημιουργηθεί και πάλι στην χώρα του με τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, ξέσπασε:.

«Αν η Ευρώπη δεν μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την δύσκολη αυτή κατάσταση, θα αναγκασθούμε να αφαιρέσουμε το όλο κόστος της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum από την ετήσια χρηματική μας εισφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση!»
Δηλαδή με δυο λόγια «Ή μας βοηθάτε με τους μετανάστες ή περικόπτουμε τη χρηματική μας εισφορά»!

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών – αρμόδιος για την μετανάστευση και την συνοριακή αστυνομία, κάτι ας πούμε σαν Μιχελάκης, Βαρβιτσιώτης και Δένδιας μαζί – πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μετανάστες να πεθαίνουν μέσα στην θάλασσα» και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά σε ένα θέμα στρατηγικής σημασίας για όλη την ήπειρο», από την στιγμή που «η Μεσόγειος θάλασσα είναι ευρωπαϊκό, όχι ιταλικό σύνορο».

Να σημειωθεί ότι αφορμή για το ξέσπασμα ήταν οι 500 μετανάστες που μετέφεραν την Τετάρτη το μεσημέρι δυο ιταλικά στρατιωτικά πλοία στο λιμάνι της Αουγκούστα στην Σικελία., καθώς το πλοιάριο,στο οποίο επέβαιναν κινδύνευε να βυθιστεί, Ανάμεσά τους, βρίσκονταν 103 παιδιά και 64 γυναίκες, κυρίως συριακής εθνικότητας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum το πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Σαν Τζόρτζιο», διέσωσε άλλους τετρακόσιους μετανάστες, στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας.
Ε, όλοι αυτοί είναι αρκετά λιγότεροι από αυτούς που 30-30, 20-20 ή 50-50 περνούν κάθε μέρα από την Τουρκία στα δεκάδες ελληνικά νησιά ή και (πολύ λιγότερο τώρα ) από τον Εβρο.

Εδώ χρειάζεται ”φωνή” και προειδοποίηση

Τι έγινε – για να μην πάμε πολύ πίσω- από τις παραμονές της Ελληνικής Προεδρίας μέχρι σήμερα, όταν ο ίδιος ο κ Α. Σαμαράς, μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ , έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αποφάσεις για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και στο γεγονός – όπως έλεγε τότε – ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για συντονισμένη, αποφασιστική δράση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Τι έγινε , παρόλο που, όπως είπε τότε , συμφωνήθηκε συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών που περιλάμβανε τον συντονισμό στην πληροφόρηση, την ανάμειξη των χωρών προέλευσης των λαθρομεταναστών, στην επιτήρηση των συνόρων σε συνεργασία με την Frontex, καθώς και τη λήψη μέτρων εναντίον των δικτύων δουλεμπορίας;

ΤΙ αποτελέσματα είχαμε παρόλο που ο Ελληνας πρωθυπουργός, μετά από διαβεβαιώσεις που προφανώς είχε, μίλησε και για την δουλεμπορία, λέγοντας πως πρόκειται για «κατάπτυστη και χυδαία ενέργεια», και πως μετά τη Σύνοδο Κορυφής αναγνωρίστηκε επισήμως – για πρώτη φορά- πως υπάρχει ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ όλων των κρατών-μελών που υφίστανται την πίεση των κυμάτων λαθρομεταναστών;

Βεβαίως και δεν πρέπει να είμαστε – και δεν είμαστε- απάνθρωποι. Βεβαίως και δεν τα βάζουμε με τον απελπισμένο μετανάστη που δεν ξέρει που να γείρει το κεφάλι του. Βεβαίως και πρέπει να βοηθηθεί ο πολιτικός πρόσφυγας, ο καταδιωκόμενος.

Χρειάζεται όμως να πούμε στην ΕΕ ότι χρειάζεται ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ FRONTEX ΚΛΠ- ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ – ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ κ.ο.κ.

Αν αυτό δεν γίνει και δεν εισακουστούμε κύριοι υπάρχει και ο …Ιταλικός τρόπος: Να τους στείλουμε το …λογαριασμό, δηλαδή να αφαιρέσουμε το όλο κόστος από το κεφάλαιο ”παράνομη μετανάστευση” από την ετήσια χρηματική μας εισφορά στην ΕΕ ή όποια άλλη σχετική δοσοληψία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου