Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Έλληνας κατασκευάζει "χειροποίητα" όπλα στις ΗΠΑ!


Η νομοθεσία που αφορά τα όπλα και την κατοχή όπλων στις ΗΠΑ κάνει το τοπίο πολύ θολό.
Ένα όπλο είναι όπλο, όταν γίνεται πλήρως λειτουργικό. Οι πρώτες ύλες - ακόμη και εκείνες που προορίζονται για την κατάλληλη λειτουργία ενός όπλου - δεν ελέγχονται από το κράτος των ΗΠΑ όπως ένα πυροβόλο όπλο έως ότου όλες οι παραγωγικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί για να καταστεί λειτουργικό.
Ωστόσο, αυτό δημιουργεί ένα κενό στην αγορά για αυτούς που θέλουν να κατασκευάσουν τα δικά τους όπλα.
Τα πράγματα όπως δηλώνει ο Ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Καρράς είναι πολύ πιο εύκολα απ' ότι ήταν και σύμφωνα με το
ρεπορτάζ του ABC έτσι ακριβώς θέλει να παραμείνουν. Ο Καρράς, επικεφαλής της εταιρίας ARES , δηλώνει ότι μια κοινωνία οπλισμένη είναι και μια κοινωνία δίκαιη.
Ο Καρράς εξηγεί στην δημοσιογράφο ότι εάν έχεις νόμιμη άδεια για την κατοχή όπλου και είσαι ένας ευσυνείδητος Αμερικανός πολίτης τότε δεν υπάρχει και πρόβλημα στην κατασκευή ενός όπλου.
Βέβαια υπάρχει κάτι εξαιρετικά προβληματικό σε όλο αυτό και στην εταιρία του Καρρά. Τα κομμάτια που αγοράζει κάποιος από μια τέτοια εταιρία είναι απολύτως νόμιμα χωρίς να έχει άδεια.
Ο λόγος είναι απλός. Σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ όπλο ονομάζεται αυτό που έχει ενεργό δέκτη. Ο ενεργός δέκτης είναι το κομμάτι του όπλου που του δίνει την δυνατότητα εκπυρσοκρότησης. Η εταιρία του Καρρά όπως τονίζει και ο ίδιος στην δημοσιογράφο δεν πουλάει όπλα.
Θα παρατηρήσετε ωστόσο στο ρεπορτάζ ότι δεν λέει ψέματα ακριβώς, απλά παραλείπει κατά κάποιον τρόπο την αλήθεια. Καθώς πουλάει όλα τα αναγκαία κομμάτια για να φτιάξει κανείς ένα όπλο και το μόνο που λείπει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένας δέκτης που να έχει τον σωστό αριθμό τρυπών. Που σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ όπλο είναι μόνο αν ο δέκτης στο όπλο είναι λειτουργικός.
Ένας μη λειτουργικός δέκτης παίρνει 45 λεπτά - επιπλέον στην συνολική διαδικασία συναρμολόγησης - να γίνει λειτουργικός και επιπλέον αν κανείς αγοράσει πλαστικούς δέκτες η διαδικασία παίρνει ακόμη πιο λίγο χρόνο.
Η εταιρία του Καρρά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έχει πουλήσει 75,000 ημιτελή δέκτες μέχρι στιγμή φέτος μέσω διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά της αστυνομίας γίνεται σαφώς πιο δύσκολη καθώς τα κομμάτια και συνεπώς τα όπλα δεν είναι καταγεγραμμένα πουθενά.
Η νομοθεσία λοιπόν διευκολύνει ανθρώπους σαν τον κ. Καρρά που υποστηρίζει ότι αυτό που κάνει δεν είναι παράνομο και δεν προωθεί την βία, άλλωστε λέει αν ήταν έτσι γιατί να μην είναι παράνομα και τα μαχαίρια. Κάτι που έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου