Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΜΙΑ Δήλωση-βόμβα του Αλέξη που πέρασε στα ψιλά - "Υπό άλλες ηγεσίες θα συνεργαστώ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!"


tsipras-alexisΜια δήλωση-βόμβα έκανε το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, για το μετεκλογικό σκηνικό, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, μέσα στον ορυμαγδό των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ευθέως στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αν αλλάξουν ηγεσίες, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές. Η χαρακτηριστική του φράση είναι η εξής: Ερώτηση: Γιατί αποκλείετε την εθνική συναίνεση;..

Απάντηση: «Επιδιώκουμε την εθνική συναίνεση, αλλά μόνο έπειτα από εθνικές εκλογές. Σαράντα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση έρχεται η ώρα για μια νέα Μεταπολίτευση. Χρεοκόπησαν τη χώρα με την πολιτική τους. Κατέστρεψαν τις περιουσίες και τις προοπτικές εκατομμυρίων οικογενειών. Και τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως εγγυητές της διάσωσης. Επιτέλους, τέλος».
Και για να μην υπάρξει καμμία παρανόηση, ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνει την ερώτηση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο τη θέση του:
Ερώτηση: Δεν είναι ανεδαφικό να αποκλείετε κυβερνητική συνεργασία με κάποιο από τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα;
Απάντηση: «Με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».
Ερώτηση: Θα μπορούσατε δηλαδή να συνεργαστείτε με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα αν αποκηρύξουν τις ηγεσίες και την πολιτική τους;
Απάντηση: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».
Με τις απαντήσεις αυτές ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ξεκάθαρο, για πρώτη φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως αναγκαστεί να συμπράξει με κάποιο από τα σημερινά κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.
Σε ποια περίπτωση, ωστόσο, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Σενάριο πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, με ευρεία πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί την υποστήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων (αν το κόμμα εισέλθει στη Βουλή).
Σενάριο δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές με περιορισμένη πλειοψηφία. Σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να συγκεντρωθεί ο αριθμός τουλάχιστον 151 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να αναζητήσει συμμαχίες για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος θα αναζητήσει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, αν εισέλθουν στη Βουλή.
Σενάριο τρίτο: Ωστόσο, αν οι έδρες και πάλι δεν επαρκούν για να σχηματιστεί κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές: ή να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο επόμενο κόμμα (πιθανότατα στη ΝΔ) ή να αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Εδώ εντάσσονται οι δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής», ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Θέτει ως όρο ωστόσο, ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι ηγεσίες τους, υπονοώντας ότι δεν θα μπορέσει να κάνει νέα κυβέρνηση αν συμμετέχουν σε αυτή τα πρόσωπα των Μνημονίων, τα οποία ο ίδιος ταυτίζει με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή διακαναλική του συνέντευξη αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «βρώμικο '89». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποννόησε έτσι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε συγκυβέρνηση, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με τη ΝΔ -όπως είχε συμβεί και το 1989 με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και των Χαρίλαου Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκου, της ενιαίας τότε Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου