Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος
Η κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώρισης ταυτότητας φύλου ανέδειξε όχι μόνο εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και της ΝΔ και ΔΗΣΥ. Ακόμη χειρότερα ανέδειξε την ανεπάρκεια της πλειονότητας των βουλευτών για να επιτελέσουν το έργο που τους έχουμε εμπιστευθεί.
Οι εκπρόσωποι της κοινωνίας αποκαλύφθηκαν εκ νέου να είναι ως αδιάβαστοι αμαθείς και ανεύθυνοι, αφού δεν γνώριζαν για τι πράγμα καλούνται να νομοθετήσουν. Αναλώθηκαν σε ανούσιες
υπερβολές, κρύφθηκαν πίσω από σε αδιέξοδα στερεότυπα, με γελοία φληναφήματα και με αφελή παραδείγματα (ακόμη και για εξωγήϊνους ακούσαμε).
Ο εισηγητής του νομοσχεδίου αν και νομικός δεν μπόρεσε να φέρει ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για ένα σημαντικό κοινωνικό θέμα όπως αποδείχθηκε. Έφερε για ψήφιση ένα θέμα που επηρεάζει ζωές ανθρώπων και διχάζει την κοινωνία, σε ακατάλληλο χρόνο χωρίς προετοιμασία, χωρίς να έχει κάνει πρώτα τον απαιτούμενο επιστημονικό διάλογο με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς. Όλα όσα κάνει τα προβάλλει με μεγαλοστομίες για προσωπική προβολή αλλά τελικά αποδεικνύονται μισά και δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που λύνουν, όπως έκανε και στον αθλητισμό.
Ο τρόπος δε που ψήφισαν οι περισσότεροι, δείχνει ότι η συνέπεια λόγων και έργων δεν είναι το βασικό προτέρημα της πλειονότητας των βουλευτών μας και πρώτη και μοναδική ίσως προτεραιότητα τους είναι η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ!
Σοβαρότατο πρόβλημα υπάρχει και στη θρησκευτική ηγεσία η οποία αποδεικνύεται εξ ίσου αδιάβαστη, δογματική και διχαστική με τους βουλευτές. Στόχευσε με στερεότυπα στο θυμικό, διαστρεβλώνοντας το θέμα με παραπλανητικά επιχειρήματα, λες και οι διεμφυλικοί-trans (transgender-transsexual) και οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ανθρώπινα όντα και παιδιά του ίδιου θεού.

Στη “κοινωνία αξιών” ευθύς εξ αρχής είχαμε αναλύσει διεξοδικά το θέμα και είχαμε δημοσιεύσει τις θέσεις μας και ξέρουμε για τι μιλάμε. Το ζήτημα της ηλικίας όπως κακώς εκφράσθηκε στο νομοσχέδιο, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα κατανόησης. Το νομοσχέδιο αφορούσε την δυνατότητα αιτήματος για αναγνώριση ταυτότητας φύλου και όχι την αλλαγή φύλου. Αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα και απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση (Ιατρική και ψυχολογική). Επίσης δεν έγινε διάκριση στα άρθρα μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων με αποτέλεσμα η άρνηση στο ζήτημα των ανηλίκων να συμπαρασύρει και το ζήτημα των ενηλίκων και τελικά το συνόλου του νομοσχεδίου. Ούτε φυσικά όπως αποδείχθηκε δεν έγινε ο απαιτούμενος επιστημονικός διάλογος όσον αφορά το ηλικιακό όριο και τελικά κατέληξε ο νόμος να ψηφισθεί χωρίς επιστημονικότητα και με παζάρι στα 17 χρόνια.
Και πάλι όμως έχει προβλήματα ο νόμος γιατί δεν έχει γίνει η κατάλληλη διασταύρωση με άλλες νομικές προβλέψεις που αφορούν υποχρεώσεις και δικαιώματα όσων επιλέγουν την αλλαγή ταυτότητας φύλου και επηρεάζονται από τον παρόντα νόμο ( “coherence check”, έλεγχος συνοχής). Και σύντομα θα αναδειχθούν εκ νέου όλα αυτά τα προβλήματα όσο κι αν προσπαθήσουν να τα βάλουν κάτω από το χαλί.
Καταλήγοντας
Σε όλα τα συστήματα υπάρχουν ορισμένοι δείκτες αξιολόγησης & μετασχηματισμού, οι οποίοι αξιολογούν την λειτουργία τους και μας δείχνουν πως μετασχηματίζονται και αλλάζουν.
Επίσης υπάρχουν και παράγοντες μετασχηματισμού οι οποίοι λειτουργούν ως καταλύτες για τον μετασχηματισμό τους.
Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι οπωσδήποτε δείκτης μετασχηματισμού, αφού μας έδειξε ότι στον αιώνα της πληροφορίας και της διασποράς της γνώσης, η κοινωνία μας όπως και οι περισσότεροι εκπρόσωποι της στο κοινοβούλιο εξακολουθούν να στερούνται χρήσιμης πληροφόρησης και γνώσης.
Μας έδειξε επίσης την ανεπάρκεια και την υστεροβουλία των κομμάτων και των βουλευτών, (όπως και τις φοβίες της κοινωνίας μας) και ότι ουδείς σημαντικός μετασχηματισμός έχει γίνει στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, στην νομοθετική αλλά και στην εκτελεστική λειτουργία, παρά τις προσπάθειες με οδυνηρό τρόπο για την κοινωνία των τελευταίων επτά χρόνων.
Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως είναι και παράγων μετασχηματισμού, αφού λειτουργεί ως καταλύτης υπέρ της υπέρβασης στερεοτύπων, φοβιών και δογματισμών και τελικά υπέρ της αναγνώρισης ανθρωπίνων κοινωνικών και αστικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου